Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

De enige derby voor SSS en OSV in deze 3e klasse Zuid stond vandaag op het programma in Klaaswaal. De eerste wedstrijd in Oud-Beijerland eindigde op 26 november in 1-1. Een stand die vandaag na 80 minuten ook op het scorebord stond. Alleen bleef het deze wedstrijd niet bij deze score.

Voorafgaand aan deze wedstrijd een mooie sfeeractie van de Klaaswaalse supporters waarbij de teams onthaald werden met fakkels en het veld betraden door een haag van ballonnen en vlaggen die de jeugd van SSS vrolijk liet wapperen. Een grote pluim aan de organisatie om deze derby kleur te geven.

Direct vanaf de aftrap werd er door beide teams een hoog tempo op de mat gelegd. De intenties waren direct duidelijk. Niets minder dan alleen winst zou vandaag tellen. SSS deelde direct in de beginfase een paar speldenprikjes uit maar schoten van Edison Warner en Tim van Zetten belandden respectievelijk in de handen van keeper Levestone en over het doel van OSV.

In de 12e minuut leek Niels Huizer in de fout te gaan door een OSV aanvaller binnen de 16 meter te vloeren. De scheidsrechter die er kort op stond wuifde echter een vermeende strafschop weg en daarmee kwam SSS met de schrik vrij. OSV had SSS hiermee wel een waarschuwing gegeven. De snelle spitsen van OSV vroegen vandaag veel aandacht van de SSS verdediging.

In de 20e minuut kreeg SSS een levensgrote kans om op voorsprong te komen. En crossbal van Tim van Zetten bereikte Dennis den Haan die op zijn beurt de bal panklaar legde voor Nick Rorijs. Rorijs tikte de bal echter over het doel in plaats van erin.

Op slag van rust sneed OSV door de verdediging van SSS heen, omzeilde de buitenspelval en Shurnel Francois tekende met deze mooi uitgevoerde aanval de 0-1 aan.

Na rust probeerde SSS de druk op OSV verder op te voeren en kwamen er ook meer kansen voor de Klaaswalenaren. Dennis den Haan werd in de 58e minuut op pad gestuurd, werd in het 16 meter gebied onderuit gehaald en kreeg hierdoor een strafschop die hij zelf benutte. De stand was hiermee weer gelijk getrokken.

Zo’n twintig minuten later kwam Den Haan weer één op één op Levestone te staan, maar de hoek was te moeilijk om uit te scoren.

In minuut 81 kreeg SSS dan uiteindelijk toch zijn verdiende voorsprong. Een combinatie door het hart van de OSV verdediging werd door Feni Bileti fraai afgerond door de bal vol op de slof langs de OSV doelman te schieten.

Nog geen twee minuten later leek SSS de zaak op slot te gooien maar een slordig uitgespeelde kans zorgde er voor dat de spanning nog in de wedstrijd bleef.

In de 87e minuut zorgde Dennis den Haan met een bekeken bal in de lange hoek voor de bevrijdende 3-1 en hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Het slotakkoord was echter voor Antonie Robalo Monteiro die de 4-1 aantekende. Hij kon ongehinderd door de OSV defensie heen lopen en had de hoek voor het uitzoeken.

Hiermee schrijft SSS weer 3 punten bij, blijft het voor de 10e keer op rij ongeslagen en bezet hiermee inmiddels de 3e plaats op de ranglijst en de 2e plaats in de 2e periode. OSV zakt door deze nederlaag naar de 11e plaats op de ranglijst en moet alle zeilen bijzetten om uit de gevarenzone weg te komen.

Zaterdag 29 april gaat SSS op bezoek bij de kampioen IFC. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.