Groot Karreveld 1
3335DH
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6100141

Voor de 2e keer in 2 weken speelt SSS een wedstrijd in Zwijndrecht. Nu is Groote Lindt de tegenstander. Beide teams komen de laatste jaren elkaar steeds tegen in de reguliere competitie. Vorig seizoen (april 2022) won Groote Lindt in Klaaswaal met 0-1. SSS won in dat seizoen in 2 delen van Groote Lindt in Zwijndrecht met 1-2, nadat het eerst bedrijf was gestaakt vanwege een blessure van de arbiter. In de resterende minuten, een paar weken later, won SSS uiteindelijk met 1-2.

SSS moet het waarschijnlijk tot aan de winterstop doen zonder Dennis den Haan. Hij raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd afgelopen dinsdagavond uit tegen Botlek (uitslag 3-3). Afgelopen donderdag meldde ook middenvelder Tim van Zetten zich in de ziekenboeg met een voetblessure. Gelukkig is Stijn van der Linden vandaag weer hersteld en maakte derhalve zijn rentree in de competitie.

SSS begint goed en is veelvuldig op de helft van Groote Lindt te vinden maar Groote Lindt komt er met messcherpe counters gevaarlijk uit met hun bekende snelle spitsen. Uit één van deze counters komt Groote Lindt in de 20e minuut op een 1-0 voorsprong.

Van een achterstand schrikt SSS dit seizoen niet meer. SSS kwam dit seizoen immers al een paar keer terug uit een schijnbaar uitzichtloze achterstand. Het vertoonde spel tot op dat moment bood vertrouwen dat de gelijkmaker er wel zou komen.

Een tegenvaller is dat in de 35e minuut Roy van Raam geblesseerd het veld moet verlaten. Hij wordt vervangen door Tobi Fasanya. Waarschijnlijk is SSS Roy van Raam ook wel even kwijt, gezien de ernst van zijn blessure.

De gelijkmaker die in de lucht hing komt er ook als Stijn van der Linden goed doorgaat en zijn voorzet op schitterende wijze wordt binnen gewerkt door Nick Rorijs: 1-1. Dit is tevens de ruststand.

In de 2e helft is SSS geen schim meer van de ploeg die het was in de 1e helft. De ploeg die in het eerste bedrijf als team speelde, was in de 2e helft een ploeg die als los zand aan elkaar hing. De bal wordt niet meer in de ploeg gehouden en Groote Lindt is nu meer op de SSS helft te vinden.

Teveel spelers voerden hun taak niet meer uit en Groote Lindt profiteerde daar maximaal van. SSS moet zich beperken tot de counters maar die zijn niet zo scherp als van de tegenstander in de 1e helft.

Als er achterin dan ook nog teveel ruimte wordt weggegeven dan is het deze middag voor Groote Lindt niet moeilijk om hier gebruik van te maken.

Ondanks een aantal formidabele reddingen van Cas Abbas loopt Groote Lindt uit naar een 4-1 voorsprong.

Bij een 3-1 stand probeerde trainer Henk Dirven met 3 wissels (Joshua Nagelhout, Antonie Robalo Montero en Jaimy Hamerslag voor Stefan Bervoets, Eidson Warner en Stijn van der Linden) nog “iets” te forceren. Dit mocht in tegenstelling tot vorige weken niet baten.

De laatste minuten moet SSS ook nog met 10 man spelen als Tobi Fasanya er met zijn onnodige 2e gele kaart vanaf gestuurd wordt.

Al met al mag geconcludeerd worden dat een feller Groote Lindt terecht heeft gewonnen van SSS.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen vv Hekelingen. Die ploeg staat vooralsnog op de laatste plaats met 0 uit 3. Zij verloren met 1-3 thuis tegen IFC.

(foto's gemaakt bij dit verslag door Mariëlle van der Linden)