Ondanks nederlaag met goed gevoel van het veld

Radioweg 86
1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6926188

Zaterdag 5 november stond de uitwedstrijd gepland voor SSS VR2 tegen het Amsterdamse WV-HEDW VR1. De Amsterdammers stonden na 5 wedstrijden tweede op de ranglijst, terwijl SSS nog puntloos is en dus onderaan bungelt. We wisten dus op voorhand dat het moeilijk zou worden om punt(en) mee naar huis te nemen. Alhoewel in de wedstrijd van vorige week tegen het sterke IJzendijke wel bijna een punt werd behaald, maar nipt werd verloren met 1-2.

Het is bekend dat de selectie van SSS VR2 (veel) te smal is. Twee speelsters, Zoë Dam en Iris van der Sluis, zijn langdurig geblesseerd en daarom werd het team opnieuw aangevuld met drie speelsters vanuit SSS VR3, te weten Evi de Reus, Marjon van de Wetering en Yentl Versteeg. Terwijl ook Jasmijn Masson aansloot om alleen in uiterste nood het veld te gaan betreden.

De eerste helft kenmerkte zich door een beter WV-HEDW, maar een brutale SSS die daarbij sterk georganiseerd lang de goal leeg wist te houden. Uiteindelijk werd de pauze bereikt met een 3-0 achterstand.

Titelkandidaat WV-HEDW dacht waarschijnlijk de score in de tweede helft veel verder op te kunnen voeren naar misschien wel dubbele cijfers, maar SSS dacht daar anders over. Onder de strakke leiding van “nestor” Esra Matthijsse en doelvrouw Angel Verschoor bleef de achterhoede overeind. Een kwartier voor tijd stond het 4-0, maar zag je de energie bij een aantal Klaaswaalse speelsters teruglopen. Uiteindelijk wisten de Amsterdammers in de laatste minuut een aanval uit het boekje af te ronden en de uitslag te bepalen op 6-0.

Ondanks deze uitslag gingen de dames met een goed gevoel van het veld. Coach Rob Ouwens was uitermate tevreden met het vertoonde spel van zijn dames. En terecht! De speelsters speelden zonder uitzondering een puike partij. In de eerste helft zag het er naar uit dat Jasmijn Masson toch het veld in diende te komen, maar op karakter wist Eline Verhorst de wedstrijd te vervolgen. Dus zonder wissels, geconcentreerd, met regelmatig snel aanvalsspel en zelf kansjes op een doelpunt en met vlotte combinaties speelde SSS een sterke partij. Ondanks een moeizame start van het seizoen, zijn er iedere wedstrijd wel zichtbare verbeteringen in het spel van dit jonge team te vinden.

Volgende week is opnieuw een zware wedstrijd te verwachten. Uit in Sassenheim tegen Ter Leede VR2 hopen de dames te kunnen verrassen.