Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6813552 (Hoofdkantine di-vr-zo)

SSS en IFC maakten er vanmiddag een waar spektakelstuk van. De ploeg uit Klaaswaal heeft een lange reeks van ongeslagen wedstrijden achter de rug. Dat geldt ook voor IFC dat slechts in de eerste competitiewedstrijd tegen puntverlies aanliep. Na de vorige week gewonnen derby tegen OSV ging SSS met veel zelfvertrouwen naar Hendrik Ido Ambacht.

Na 21 minuten stond er 0-2 op het scorebord door goals van Nick Rorijs en Tim van Zetten. Die stand was niet eens onverdiend. SSS combineerde er lustig op los en speelde wellicht het  beste halfuur van deze competitie. Na 37 minuten kwam IFC terug in de wedstrijd nadat IFC een strafschop kreeg door een handsbal in de 16 meter van Mark de Bie.

IFC heeft er de laatste tijd een handje van om de tegenstander aan een overwinning te laten ruiken, maar toch met de  winst van het veld te stappen. In de tweede helft leek het inderdaad ook die kant op te gaan.

In minuut 57 en 59 kwam IFC op een 3-2 voorsprong en leken zij de overwinning alsnog veilig te stellen. Toch kwam SSS weer langszij door wederom een goal van spits Nick Rorijs. IFC liet SSS niet lang van een eventuele stunt genieten, want in de 67e en de 68e minuut zorgde IFC voor een verschil met 2 goals en bracht de stand op 5-3.

Het leek er niet meer op dat SSS dit nog recht kon trekken totdat Jaimy Hamerslag naar voren werd gedirigeerd en al koppend de stand op 5-4 zette in de 90e minuut. Niet lang daarna belandde een verre ingooi van Edison Warner uiteindelijk op het het hoofd Antonie Robalo Monteiro, na goed doorkopwerk van Jaimy Hamerslag en bracht de stand op 5-5. In de 6e minuut van de blessuretijd kopte IFC alsnog de 6-5 binnen en hield hierdoor de overwinning op Hendrik Ido Ambacht.

SSS kon echter met opgeheven terug naar Klaaswaal. De uitslagen op de andere velden waren dusdanig dat SSS nog altijd op koers ligt voor een nacompetitieplaats in deze 3e klasse, danwel door de stand op de ranglijst, danwel door de stand in de 2e periode. Op 20 mei gaat voor SSS de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst en het reeds gedegradeerde De Fendert.

Roy van Raam kreeg na lang blessureleed en na een aantal invalbeurten weer een basisplaats in de ploeg van Henk Dirven. Zo lijkt SSS met een zo goed als fitte selectie het slot van deze competitie met vertrouwen tegemoet te kunnen gaan,