SSS met opgeheven hoofd uit de KNVB beker

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

In de 2e ronde van de districtsbeker speelt SSS vanavond een thuiswedstrijd tegen 4e divisionist Zwaluwen Vlaardingen.

De laatste keer dat deze 2 ploegen elkaar tegen kwamen dateert van het seizoen 1980/1981 in de toenmalige 1e Klasse. Toen won SSS beide ontmoetingen. SSS mist vanavond nog al wat basisspelers. Vandaar dat Kris van Loon (O23) het doel verdedigt en Mischa Vos (O23) in de basis staat.

Op de bank zitten vanavond Jimi Moritz, Damian Versteeg, Rune Hoeve (allen SSS 2) en Antonie Robalo Monteiro.

De verwachting is dat het eenrichtingsverkeer gaat worden vanavond en dat bleek ook zo te zijn. SSS zal het deze wedstrijd van de counter moeten hebben.

De eerste grote kans is voor SSS maar de inzet Stijn van der Linden strand helaas recht op de keeper.

Aan de andere kant zijn er 2 afgekeurde doelpunten en uitstekend keeperswerk van Kris van Loon die de 0-0 stand op het bord houden. Uit de counters van SSS komen kansen voor Stan de Bruin, die zijn schot nog net tot corner getikt ziet worden en Niels Huizer ziet zijn schot voorlangs gaan. Zo wordt er gerust met een 0-0 stand.

In de 2e helft is het Zwaluwen dat dan toch het veldoverwicht omzet in een voorsprong: 0-1. Maar 10 minuten later is het weer gelijk als een voorzet van Stijn van der Linden via een verdediger van Zwaluwen in het doel verdwijnt: 1-1.

Er komen nog wat kleine kansjes voor SSS, onder andere voor Edison Warner die de bal in het zijnet schiet. Andere mogelijkheden konden helaas niet in een doelpunt worden omgezet.

Aan de andere kant is het Zwaluwen dat de 1-2 binnenschiet uit een fraaie voorzet. In de 88e minuut is er een vrije trap voor SSS die bij de 2e paal komt en door Antonie Robalo Monteiro direct op de slof genomen wordt. Een fantastische redding van de Zwaluwen keeper voorkomt de gelijkmaker.

Niet veel later fluit de scheidsrechter af en zo verlaat SSS met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

SSS verdient een groot compliment. Met veel inzet, strijd en discipline heeft het Zwaluwen een lastige avond bezorgd.

De eerstvolgende wedstrijd is volgende week dinsdagavond voor de Fidus cup thuis tegen COAL.