INSTELLING EN INZET SSS JO19-1 VER ONDER DE MAAT EN DAN VERLIES JE GEWOON VAN STRIJEN JO19-2

Onbekend

Waar vele wedstrijden vandaag afgelast zijn door de vorst van de afgelopen dagen mag SSS JO19-1 aantreden op het kunstgras van Strijen. Er zijn zelfs verenigingen die jeugdwedstrijden aflasten om daarvoor in de plaats oefenwedstrijden te laten spelen op kunstgras maar gelukkig niet bij Strijen want hun eerste speelt pas om 16.30 uur een oefenwedstrijd dus eigenlijk spelen we een voorwedstrijd. Afwezig vandaag zijn Don, Tyr (maar beide wel als supporter aanwezig), Jan. Hannes is eerst nog naar een open dag maar als het goed is komt hij in de rust. Daar onze JO17-1 ook om 14.30 uur moet voetballen is Stefan gevraagd om mee te doen. De thuiswedstrijd tegen Strijen werd met 10-0 een prooi voor SSS dus het was uitkijken voor onderschatting vanmiddag. Van onderschatting lijkt de eerste 20 minuten geen sprake want het is alles wat SSS dat de klok slaat dat resulteert dan ook in een terechte 0-1 als Jimi voorzet op Aaron en die de bal weet binnen te schieten. De volgende SSS komt na een diepe bal van Thijs op Aaron en die ziet Wouter vrij staan maar op de lijn is het de keeper die een doelpunt voorkomt. Maar niet veel later is het Ruben die op Jimi passt en die scoort de 0-2. Zo lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor SSS maar heel langzaam neemt Strijen het heft in handen en krijgt kansen. De eerste grote kans gaat nog over maar de volgende kans levert de 1-2 op. SSS is onrustig aan de bal, slordig met de passing en onzuiver in de afronding. Na een fout achterin bij Strijen is het Aaron die de kans krijgt maar hij mikt net naast het doel. Strijen heeft nu de regie over de wedstrijd helemaal in handen maar gelukkig missen ze een opgelegde kans op de gelijkmaker en even later ligt Dylan in de weg. De SSS spelers zijn het helemaal kwijt en Strijen komt net voor rust terug tot 2-2. In de rust arriveert Hannes na zijn bezoek aan de open dag zodat hij nu zeker weet welke opleiding hij vanaf september gaat volgen. Ondanks dat Strijen in de eerste helft 3 wissels heeft komen er toch nog een aantal spelers van Strijen JO19-1 (na hun eigen wedstrijd) om JO19-2 te versterken. Op zich niets mis mee natuurlijk indien je een tekort aan spelers hebt maar als je zelf voldoende spelers hebt dan lijkt het volkomen overbodig om spelers van 1e klasse niveau in te zetten in een wedstrijd in de 3e klasse. Met deze spelers erbij maar vooral door de   belabberde instelling van bijna alle SSS spelers (Stefan uitgezonderd) komt SSS niet meer in het spel voor in de tweede helft. Aan de hand van die speler van Strijen JO19-1 (een aantal jaar geleden nog een SSS shirt dragend) loopt Strijen in de tweede helft uit naar 6-2. Paul heeft dan al het veld verlaten, tja Paul toch maar geen feestjes meer op vrijdagavond! Als zijn vader al naar huis is (hij kon het niet meer aanzien) scoort Aaron nog de 6-3. In de laatste minuut krijgt Strijen nog een strafschop maar die wordt gestopt door Dylan en zo eindigt deze wedstrijd in een terechte 6-3 nederlaag. Het blijkt maar weer wat er kan gebeuren als de jongens van SSS niet de volle 120% geven. En dan kan je zeuren over het feit dat er andere spelers meededen bij Strijen maar ze doen niets wat niet mag en daardoor moet je je niet uit veld laten slaan, het zou juist een extra motivering moeten zijn. Of het eerlijk is als je meer dan genoeg eigen spelers hebt om deze spelers er bij te halen dat is een andere vraag. Ook hierin zijn wij als vereniging waarschijnlijk een beetje te braaf voor deze wereld.