Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week moet er vandaag toch echt weer gewonnen worden. Als we bovenin mee willen blijven doen tenminste. Tegenstander Neptunus-Schiebroek had een vliegende start met de nog steeds onverklaarbare 15-1 zege op Barendrecht, maar verloor daarna twee keer op rij. Het is voor ons geen onbekend team, want vorig seizoen speelden we er nog een oefenwedstrijd tegen. Wat daarvan vooral is bijgebeleven is de enorme file op de heenweg, een dichte kantine en behoorlijk wat wind. Dat zegt ook meteen genoeg over die wedstrijd, die was niet bepaald hoogstaand. Er werd wel gewonnen met 2-4. Vooral met de wind tegen in de eerste helft hadden we het ontzettend lastig met de vliegensvlugge aanvaller van de Rotterdammers. Dat zal vandaag beter moeten. Enigszins verrassend is het team toch nagenoeg compleet vandaag. Alleen Yannick is afwezig. Hij wordt vervangen door Luke, die daarmee terugkeert op het veld waar hij voor het eerst met ons meespeelde.

De 11 van de woensdagtraining starten vandaag en dat levert een aardige puzzel op met Daley, Seb en Luuk op de bank. Toch weten we elkaar vanaf het begin vrij aardig te vinden en gaan we ook de duels niet uit de weg. Een schot over het doel van Jeevan is de eerste behoorlijke kans die we na zeven minuten krijgen. Drie minuten later is het een goede loopactie van Timo die de bal vol in het zijnet schiet. We komen steeds dichterbij. Na 12 minuten denken we inderdaad op voorsprong te komen. Niek tikt na een actie de bal nog net op zij richting Raf en die schiet raak. De thuisploeg schreeuwt vervolgens om buitenspel, waarna de vlag nog een seconde de lucht ingaat terwijl de bal al even in het net ligt. Helaas laat de scheidsrechter zich hier toch door beïnvloeden en keurt hij het doelpunt af. We laten ons er niet door afleiden en blijven op zoek gaan naar de openingstreffer. Na een combinatie in het strafschopgebied wordt er vastgehouden waarna de scheidsrechter, wellicht met de buitenspelgoal nog in zijn achterhoofd, naar de stip wijst. Met de vaste nemers op de bank mag Milo het gaan doen en hij schiet de bal strak in de hoek (0-1). We blijven daarna vrij aardig voetballen maar echt grote kansen krijgen we niet meer. We geven ook eigenlijk niets weg. Net voor de rust worden we weer echt gevaarlijk en dat zorgt ook meteen voor de 0-2. Jeevan worstelt zich tussen een aantal verdedigers door, waarna de bal wat gelukkig voor de voeten van Raf komt. Ook nu schiet hij de bal weer langs de keeper maar nu telt-ie wel. Een lekker moment om de score te vergroten. Met een 0-2 voorsprong kunnen we richting de kleedkamer. Die luxe hebben we al een tijdje niet meer gehad.

Luuk gaat het vandaag toch een helft proberen en zoekt na een uitgebreide warming-up zijn plek in de aanval weer op. De beginfase van de tweede helft is eigenlijk heel matig van onze kant. Met een aantal fouten geven we de thuisploeg toch weer het gevoel dat er nog wat te halen is en zo ruim is de voorsprong nou ook weer niet. Gelukkig blijven echt grote kansen uit, maar we maken het onszelf wel erg moeilijk. Daarna pakken we het wat beter op en als 12 minuten voor het einde dan ook nog de 0-3 valt, lijkt het beslist. Uiteindelijk hoeft Luuk alleen maar binnen te tikken na een balletje breed van Seb en een mooie combinatie op het middenveld die daaraan vooraf ging. Neptunus geeft het nu echt op en we krijgen alle ruimte om er lekker doorheen te tikken. Het levert nog een aantal goede schoten op van onze kant. Ook de Rotterdammers komen toch nog even dichtbij met een schot op de paal. Het slotakkoord is voor Seb die in de absolute slotfase onze tweede strafschop van vandaag benut, nadat Bart net voor het schieten werd neergelegd. Zo eindigt het in een mooie 0-4 overwinning die bijna een beetje zakelijk aanvoelt. We zijn nooit echt in de problemen geweest en aan de bal was het ook weer een stuk beter dan vorige week. Woensdag oefenen we tegen Kogelvangers, waarna de competitie zaterdag weer verder gaat met een uitwedstrijd bij Smitshoek.