Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na drie trainingen en een potje zaalvoetbal is het nu ook tijd voor de eerste wedstrijd in 2023. Na een stroef einde vorig jaar en een pittige competitie in het vooruitzicht was er duidelijk werk aan de winkel. Er is ontzettend hard getraind deze week, vooral op situaties waarbij we de bal niet hebben. Dan deden we gewoon veel te weinig. Vandaag gaan we hier hopelijk al iets van terug zien. Onze oefentegenstander XerxesDZB JO16-2 komt uit Rotterdam en is net gedegradeerd naar de 2e klasse. Opvallend genoeg eindigden ze in de bekerfase nog als tweede in de 1e klasse, maar in de daaropvolgende competitie ging het een stuk minder. Zo snel kan het gaan. Op Raf na, die door een blessure nog even rustig aan moet doen, zijn we verder compleet.

Terwijl één van de trainers momenteel in een zonnig Spanje vertoeft, staan wij bij windkracht 6 in de stromende regen. Het verschil moet er zijn. Ondanks de barre omstandigheden hebben we er duidelijk zin in vandaag. Gesteund door de harde wind in onze rug zetten we de bezoekers vrijwel de gehele eerste helft vast rond hun eigen strafschopgebied. Al in de vierde minuut leidt dat tot de openingstreffer. Luuk glijdt uit bij zijn schot, maar de bal gaat tot ieders verrassing toch strak de hoek in: 1-0. Vier minuten later krijgen we al een enorme kans op een tweede doelpunt. Seb komt helemaal vrij voor de keeper, maar zijn schot gaat over het doel. Dat tweede doelpunt zou alsnog niet lang op zich laten wachten. Seb verliest de bal en verovert deze vervolgens ook weer, waarna hij deze knap over de keeper heen in de kruising schiet: 2-0. Daarna valt de doelpuntenproductie even stil. We blijven goed combineren, maar de Rotterdamse muur voor het doel blijkt in het vervolg wat lastiger te breken. Na 40 minuten wordt er gefloten voor de rust en staat er 'maar' 2-0 op het scorebord in de wetenschap dat wij nu met tegenwind te maken gaan krijgen.

We spreken af dat we ons ook met wind tegen niet onder druk laten zetten. Gewoon lekker blijven combineren over de grond en zeker niet achteruit gaan lopen. XerxesDZB komt vol vertrouwen uit de kleedkamer. De schade is beperkt en nu kunnen zij gaan aanvallen, zo was de gedachte. Dat pakt toch even wat anders uit. We doen het ook nu gewoon prima en geven eigenlijk niets weg. Zelf creëren we uiteraard ook wel wat minder dan in de eerste helft. Na iets meer dan een uur spelen komen we er wel goed doorheen als Milo met een goede pass Luuk alleen voor de keeper zet. Hij faalt niet in de afwerking en zo lijkt de wedstrijd definitief beslist (3-0). Zeker als vijf minuten later ook nog de 4-0 valt. Via de rechterkant is het uiteindelijk Niek die de bal strak voorgeeft op Seb en die hoeft 'm alleen nog maar binnen te tikken (4-0). Misschien wel de mooiste teamgoal van vandaag. Als het aan de bezoekers ligt kan er meteen worden afgefloten, maar er is nog ruim tien minuten te spelen. In die eindfase moeten we vooral heel blijven, want we krijgen nog een paar flinke tackles te verwerken. Toch zetten we nog even aan en maken we goed gebruik van de ruimte die inmiddels is ontstaan. Niek komt helemaal vrij voor het doel en pakt ook zijn doelpuntje mee. In de laatste minuut jaagt Seb nog door op de treuzelende keeper en een verdediger, waarna hij van dichtbij nog voor de 6-0 eindstand zorgt. Die laatste goal is toch wel typerend voor de energie waarmee we vandaag hebben gespeeld. Daarnaast speelden we ook nog eens een prima positiespel. Kortom, een hele fijne start van het nieuwe jaar. Volgende week spelen we onze tweede oefenwedstrijd. Dan zal de tegenstand weer wat hoger zijn als we het in het Atik Stadion in Roosendaal opnemen tegen hoofdklasser RBC JO16-1.