Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na twee geslaagde oefenwedstrijden gaat het vandaag weer om de punten. We beginnen aan een nieuwe competitie met een wedstrijd tegen VVOR. In de vorige twee competities kwamen we deze tegenstander ook tegen maar toen steeds als laatste wedstrijd. Beide wedstrijden werden helaas verloren. Toch is het gevoel goed vandaag. We maken een prima indruk dit kalenderjaar, stoppen veel energie in de wedstrijden en spelen nu ook nog eens thuis. Als we ze een keer willen pakken is dat zeker vandaag. We doen dat met een bijna fitte selectie. Raf gaat weer een deel meedoen, maar daar tegenover staat dat Sem G helaas niet fit genoeg was om te starten. Om 10:15 fluit scheidsrechter Van Zetten voor de aftrap.

Al in de eerste minuut gaat het bijna fout, maar gelukkig weten we een snelle tegentreffer ternauwernood te voorkomen. Na drie minuten zijn ook wij dichtbij. Een hoge voorzet van Milo wordt door Luuk met een volley tegen de paal gewerkt. De wedstrijd is gelijk los gekomen. Het eerste doelpunt laat dan ook niet lang op zich wachten. Een vrije trap wordt ingedraaid vanaf de rechterkant en valt ineens binnen (0-1). Daar zien we er niet heel goed uit. Ook in de fase erna zijn we ontzettend slordig in de opbouw en is het een wonder dat de Rotterdammers hun voorsprong niet vergroten. Met enkele verschuivingen knokken we ons terug in de wedstrijd. Met de snelheid van Bart en Si Wei achterin creëert VVOR nauwelijks nog kansen en wij zijn een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Zo kan een schot van Niek door de keeper nog net worden gered en gaat een poging van Jeevan kort voor de rust net over. We gaan rusten met een 0-1 achterstand. Het zal dan moeten gebeuren in de tweede helft.

In de tweede helft hebben we de zaken echt prima op orde. Vanaf de eerste minuut grijpen we VVOR bij de keel en krijgen we kans na kans. Het zijn er zo veel dat we niet eens alles hebben kunnen noteren, vandaar een kleine selectie. Seb lijkt al snel raak te schieten maar de bal blijkt achter het net te liggen, Luuk schiet de bal over de uitkomende keeper heen maar ook over het doel en Milo krijgt een vrije schietkans maar ziet zijn schot ook over het doel gaan. Met nog een kwartier te spelen krijgen we eindelijk wat we verdienen. Luuk wordt goed bediend door Milo en deze keer is het via de paal wel raak (1-1). Ook daarna blijven we het betere team. VVOR zal nu tevreden zijn met een punt maar wij ruiken bloed en willen meer. We krijgen echt weer een paar prima kansen maar goals zijn duur vandaag. Zo schiet Seb maar net naast. En als je ze zelf niet maakt... precies. Met nog een paar seconden op de klok peren de Rotterdammers maar weer eens een bal naar voren. Deze komt wel aan en het schot wat daarna volgt verdwijnt buiten bereik van Kris in de hoek (1-2). Wat een drama. Er is amper nog tijd maar zelfs nu krijgen we nog een kans, al was de hoek voor Seb wel erg moeilijk. Ook de kopbal uit de daaropvolgende corner belandt naast het doel. Het eindsignaal klinkt en we staan met lege handen. Keihard gewerkt, goed gespeeld en we hadden absoluut veel meer verdiend. Maar dat telt helaas niet. Deze komt wel even aan. Toch moeten we na de teleurstelling ook tevreden zijn met de inzet en het vertoonde spel, alleen hebben we onszelf daar vandaag niet voor beloond. Maar op deze manier gaan we nog genoeg punten behalen en hopelijk is dat meteen volgende week. Dan staat er een uitwedstrijd tegen het onbekende BVCB op het programma.