Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond spelen we de eerste doordeweekse oefenwedstrijd van 2023. Voor de derde keer dit seizoen is de tegenstander een JO17-team. Nu is het de samenwerkingsclub SJO DBF uit Den Bommel en Achthuizen dat ons complex komt bezoeken. Door een blessuregolf aan onze kant spelen we vanavond met ruime aanvulling van de JO16-2. Timo, Sem G, Seb, Si Wei en Sem L zijn allen niet inzetbaar, waardoor Kasper, Luke en Jayden bij het team zijn gehaald. Laatstgenoemde trainde maandag al mee en maakte een scherpe indruk, dus dat belooft wat. Met Jeevan en Kasper als eerste wissels wordt er om 19:30 afgetrapt op ons hoofdveld.

Vanaf de eerste minuut is het meteen éénrichtingsverkeer richting het doel van DBF. Even proberen ze nog druk te zetten, maar onze verdediging met Daley, Luke, Mikis en Yannick speelt daar steeds prima onderuit. Zo kiezen de bezoekers er al snel voor om toch maar in te zakken. Er wordt een muur opgetrokken op eigen helft en aan ons de taak om die zo snel mogelijk te breken. Milo weet met een aantal fraaie steekpasses de aanvallers te lanceren, maar helaas staat het vizier nog niet op scherp. Voor de rest is het toch vooral erg slordig in de eindfase en komt de laatste pass nauwelijks aan. Zo houdt DBF stand tot aan de rust en moet het dus in de tweede helft gaan gebeuren.

Terwijl er door de bezoekende ploeg wordt voorspeld dat we dit tempo nooit 80 minuten gaan volhouden, vinden wij juist dat het nog veel sneller moet allemaal. We doen er nog een schepje bovenop en DBF komt haast niet meer in balbezit. Na acht minuten in deze tweede helft valt dan toch eindelijk de bevrijdende goal. Luuk neemt de corner kort op Niek, waarna hij de bal terugkrijgt en strak voorgeeft. Daar staat Daley die het deze keer gewoon met zijn voet afrondt (1-0). Vier minuten later wordt de voorsprong verdubbeld. Luuk ontsnapt aan de verdediging, heeft de medespelers voor het uitzoeken en Niek krult de bal prima om de keeper heen (2-0). De organisatie van DBF valt nu steeds meer uit elkaar en met die ruimte weten we wel raad. Eerst schiet Raf nog voorlangs, maar haast in dezelfde minuut is het alsnog raak. Jayden maakt ruimte voor het schot en via een aantal benen hobbelt de bal de hoek van het doel in (3-0). Zijn eerste goal in de JO16-1 en het zou niet de laatste zijn. We crëeren nu kans na kans en ook Niek is dichtbij zijn tweede als zijn schot richting de kruising draait maar net langs de verkeerde kant van de paal gaat. De 4-0 valt kort daarna alsnog. Jeevan zet Jayden alleen voor de keeper en die schiet raak in de hoek. Jeevan is daarna zelf ook dichtbij een treffer maar zijn schot gaat voor het doel langs. Het slotakkoord is voor Jayden die binnen 10 minuten zijn hattrick compleet maakt. Zo eindigt de wedstrijd alsnog in een ruimte 5-0 zege. Ondanks dat het niveauverschil misschien groot was moet je het toch maar even doen. Dat bleek wel later op de avond. Wij hebben ons gelukkig niet laten verrassen. De verdediging met later ook Bart en Kasper bleef geconcentreerd en gaf niets weg. Ook bleven we tot het einde hard werken. Op zaterdag 18 februari gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen Alexandria'66.