Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Met zeven wedstrijden ongeslagen op rij zijn we aan een goede serie bezig. Vandaag kunnen we deze nog wat mooier maken. Makkelijk zal dat echter niet gaan. We spelen thuis tegen Smitshoek JO16-2 en dat is allesbehalve onze favoriete tegenstander. In de afgelopen twee seizoenen kwamen we elkaar al vijf keer tegen en de stand is 3-2 in het voordeel van de club uit Barendrecht. Opvallend genoeg won Smitshoek alledrie hun thuiswedstrijden en deden wij omgekeerd hetzelfde. We kunnen de stand dus weer gelijk gaan trekken. Sowieso zijn wij als de meer voetballende ploeg op kunstgras in het voordeel. Vanwege de vakantie moeten we het deze wedstrijd doen zonder Sem G. Ook Timo is niet inzetbaar en kort voor het beginsignaal moest ook Niek nog afhaken. De overige 12 kunnen dus aan de bak. Het weer is gelukkig ideaal voor een potje voetbal.

We beginnen vrij goed aan de wedstrijd. We zitten er overal lekker kort op en in balbezit gaat de bal ook prima rond. Kansen zijn er dan ook genoeg. Zo schiet Luuk twee keer de bal tegen de keeper en raakt Raf nog de paal. Waarschijnlijk vergeet ik dan nog een heleboel mogelijkheden want het waren er genoeg. Na iets meer dan twintig minuten volgt alsnog de verdiende voorsprong. Deze wordt wel cadeau gegeven door de bezoekers. Een dieptepass lijkt door de keeper eenvoudig te kunnen worden opgeraapt, maar hij laat hem los en Seb is er snel bij om de bal in het lege doel te schieten (1-0). De voorsprong is een feit en eigenlijk zijn we zelf nog niet in de problemen geweest. Helaas maken we het onszelf dan toch moeilijk. Door wat slordigheden achterin kan een aanvaller uiteindelijk zo doorlopen en zijn schot ploft via het been van Daley zo in de verre hoek (1-1). Daarna sluipt er toch wat onzekerheid in en volgen er nog een paar foutjes die gelukkig niet worden afgestraft. Ook wij krijgen nog steeds onze kansen, maar de bal wilt er maar niet in. We gaan rusten met een gelijke stand.

In de rust gaan de gedachten even terug naar de wedstrijd tegen VVOR. Volop kansen, maar toch weten we het verschil nog niet te maken. Laten we hopen op een andere afloop. De tweede helft is helaas wel een stuk minder van onze kant. Waar het positiespel voor de rust echt wel prima was, hebben we nu iets te veel balverlies. Ook op plekken waar dat niet zo handig is. Het zorgt ervoor dat Smitshoek toch een aantal keer gevaarlijk wordt in de omschakeling. We moeten vervolgens ook nog tien minuten met een man minder overbruggen na een onnodige gele kaart. Die fase komen we gelukkig zonder al te veel schade door. Echt grote kansen krijgt Smitshoek niet. Eenmaal compleet zijn wij zijn nog wel een paar keer dichtbij. Zo schiet Seb de bal over de uitkomende keeper heen maar ook op het dak van het doel. Ook Jeevan krijgt nog een kans als hij vanuit een corner op doel schiet, maar ook deze gaat net over. Het blijft bij 1-1 en daar kunnen we gezien het spelbeeld niet tevreden mee zijn. Positief is dat we weer meer dan genoeg kansen wisten te creëren tegen een team dat normaal maar weinig weggeeft. Dat is ons de vorige keren niet gelukt. Helaas vergeten we onszelf te belonen en houden we er maar één punt aan over. Op zaterdag 13 mei spelen we de volgende competitiewedstrijd. Dan komt Spijkenisse op bezoek. Tussendoor spelen we ook nog de laatste groepswedstrijd in de HW Bokaal, uit tegen Strijen.