JO16-1 wint opnieuw met 0-4 in HW Bokaal

Strijen JO16-1

0 - 4

SSS JO16-1

8 mei 2023 19:15

Vanavond de derde en laatste wedstrijd in de groepsfase van de Hoeksche Waard Bokaal. Na overwinningen op Gravendeel (4-0) en NBSVV (0-4) gaan we nu op bezoek in Strijen. Met zes punten zijn wij inmiddels al geplaatst voor de finale. Voor tegenstander Strijen staat er echter nog wel wat op het spel. Als ze vanavond kunnen stunten staan we op 17 juni opnieuw tegenover elkaar. Maar cadeautjes geven we niet weg. Ook vanavond willen we gewoon onze goede reeks voortzetten en winnen. Keeper Kris is er vanavond helaas niet bij. Gelukkig hebben we met Sam weer een goede vervanger onder de lat staan.

Gravendeel en NBSVV kozen er verrassend genoeg voor om ons onder druk te zetten. Strijen heeft vanavond echter een totaal ander plan. Ze zakken in op eigen helft en laten ons het spel maken. In de omschakeling proberen ze er vervolgens snel uit te komen. Het is aan ons om de ruimte te vinden en zorgvuldig te zijn in de passing. Helaas lukt dat in deze eerste helft niet altijd. We verliezen een aantal keer de bal rond de middenlijn en dan is meteen zichtbaar hoe de thuisploeg ons pijn wilt doen. Alleen mist Strijen wel een snelle spits om hier ook optimaal gebruik van te kunnen maken. Daardoor levert het gelukkig niet al te veel gevaar op. Wij gaan ondertussen steeds beter combineren en Strijen kan dat alleen maar afstoppen met een aantal overtedingen rond het strafschopgebied en soms misschien wel erin. Een eerste vrije trap dichtbij de achterlijn wordt door Daley net over gekopt. Bij een tweede poging vanaf ongeveer dezelfde positie probeert Milo het gewoon in één keer en de bal vliegt prachtig via de tweede paal in het doel. Misschien wel één van de mooiste goals van het seizoen (0-1). Ook Luuk en Seb zijn met vrije trappen, deze keer wat rechter voor de goal, nog gevaarlijk. Deze worden voor de lijn gestopt en ook in de re-bound wilt de bal er maar niet in. Daarna zijn er nog kansen voor Yannick, Milo en Seb. Yannick speelt zich knap vrij en schiet net naast, Milo passeert een aantal verdedigers en schiet van dichtbij over en Seb raakt nog de lat. En dan vergeet ik vast nog een hoop kansen. Zo hadden we er best wat meer mogen maken, maar zijn we ook niet echt in de problemen geweest. We gaan rusten met 0-1.

De eerste kans in deze tweede helft is voor Seb, die na een voorzet van Niek van dichtbij tegen de keeper aan schiet. Na bijna tien minuten spelen valt dan toch de tweede goal en daarmee lijkt de wedstrijd ook meteen beslist. Het begint met een mooie pass van Milo en Raf die hard in de korte hoek raak schiet (0-2). Het verzet van Strijen lijkt gebroken en de wedstrijd speelt zich daarna eigenlijk alleen nog af op de helft van de thuisploeg. De enige balcontacten op onze helft zijn wat passes tussen de verdediging en keeper Sam. Nu nog even het vele balbezit omzetten in meer goals. Na iets meer dan een uur wordt het 0-3. De assist is van Jeevan en Niek ziet zijn schot via de handen van de keeper alsnog de hoek inrollen. Het wordt ook nog 0-4 als Seb het strafschopgebied indribbelt en hij onreglementair wordt afgestopt. Nu gaat de bal wel op de stip en kan hij het karwei zelf afmaken. Ook daarna krijgen we best nog wel wat kansen, maar het blijft bij 0-4. Dat past wel in de trend van het toernooi na de eerdere resultaten. De afsluitende strafschoppenserie werd ook winnend afgesloten. Timo, Sam, Yannick en Bart schoten raak. Strijen miste de eerste penalty en ook Sam wist er met een knappe redding nog eentje te stoppen. Zo was de laatste penalty van onze kant niet meer nodig. Het betekent dat we op zaterdag 17 juni op het terrein van OSV de finale zullen spelen tegen Gravendeel. Dat is zeker nog iets om naar uit te kijken en waardoor we ook nog een mooi doel hebben aan het einde van dit seizoen. Nog even scherp blijven dus.