JO17-1 met grote cijfers langs Groote Lindt

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond de tweede en laatste wedstrijd van de voorbereiding. Na de mooie overwinning van afgelopen zaterdag tegen hoofdklasser VVGZ spelen we nu tegen een team dat een treetje lager dan ons speelt: Groote Lindt. Een mooie gelegenheid om nog het één en ander uit te proberen en volop door te wisselen. Ook Jayden is voor deze wedstrijd aangesloten en start meteen in de basis. Jeevan neemt achterin voorlopig de plaats van Daley over en Luke mag het centraal op het middenveld proberen.

Door alle wijzigingen komen we wat moeilijker op gang dan afgelopen zaterdag, maar opnieuw kunnen we snel op voorsprong komen. Een schot van Jayden kan door de keeper maar net voor de lijn worden weggewerkt. Ondertussen gaat het baltempo steeds meer omhoog en daardoor ook het niveau. De bezoekers uit Zwijndrecht kunnen niet meer volgen en zien de ene na de andere combinatie langsflitsen. Goals vallen er nu ook. De opkomende Sem levert wel een hele hoge voorzet af, maar de keeper heeft daar dusdanig veel moeite mee dat Seb bij de tweede paal alsnog kan binnentikken (1-0). Twee minuten later is Seb de aangever en mag Milo de bal tegen de touwen schieten (2-0). Binnen het kwartier wordt het zelfs al 3-0 als Raf er razendsnel bij is om een doelpoging van Milo alsnog tot doelpunt te promoveren. Ook Jayden is nog dichtbij met een schot tegen de paal. Zo gaat het ineens hard. Mooi om te zien dat we veel bewegen en daardoor zelf voor het hoge tempo zorgen. Dat is zeker niet altijd makkelijk tegen een mindere tegenstander. Na 25 minuten zien we weer een goal als Seb de bal voor zijn voeten krijgt en hij zijn tweede van de avond kan maken. In het vervolg van de eerste helft blijven we lekker voetballen en kansen creëren maar het vizier staat niet altijd op scherp. Het blijft voorlopig bij 4-0.

De omstandigheden maken het er in de tweede helft niet makkelijker op. De ruststand geeft weinig reden tot zorg en inmiddels is het weer er niet beter op geworden. De druppels aan het einde van de eerste helft zijn inmiddels overgegaan in een flinke plensbui met een kletsnat veld als gevolg. Probeer dan maar eens om niet te verslappen. Ook nu zijn er weer de nodige verschuivingen. In de eerste minuten lijken we gewoon door te gaan waar we voor de rust waren gebleven. Floris, zaterdag nog afwezig, is inmiddels binnen de lijnen gekomen en maakt zijn eerste van het seizoen. Met buitenkant rechts ziet hij de bal in de uiterste hoek verdwijnen: 5-0. Daarna wordt het wel heel matig van onze kant en zien we meteen de gevolgen als we niet genoeg energie in de wedstrijd stoppen. Er wordt nog maar weinig bewogen en daardoor zien we de ene na de andere peer naar voren. Zo ga je het verschil dus niet maken. Ook bij balbezit van de tegenstander zitten we er totaal niet kort op en lijken een aantal van hun spelers ineens twee klasses beter te zijn geworden. Ineens is het Groote Lindt dat met combinaties regelmatig het veld oversteekt. In korte tijd breken ze er twee keer doorheen en is het even zo vaak raak: 5-2. Het is uiteindelijk een doelpunt van Floris dat er voor zorgt dat het spelbeeld weer kantelt. Een voorzet van Seb wordt door hem prima binnengeknikt: 6-2. Vervolgens kunnen we het ineens weer wel. Er wordt weer getikt en dat leidt meteen tot goede kansen. Luuk, vandaag spelend op het middenveld, knalt de 7-2 binnen en bij de 8-2 van Jeevan is goed te zien dat we weer helemaal bij de les zijn. Hij verovert zelf de bal en schiet dan knap binnen. De eindstand wordt bepaald door Floris, die een schot van Raf tegen de keeper alleen maar op zijn hoofd hoeft te laten vallen. Zo zetten we met 9-2 alsnog een ruime score neer. Op de eerste twintig minuten na de rust na was het spel ook vanavond weer prima. We zijn weer iets wijzer en kunnen ons nu gaan richten op de eerste competitiewedstrijd, waarin we zaterdag Spijkenisse op eigen veld zullen ontvangen.