Sterk JO17-1 verslaat hoofdklasser VVGZ in openingswedstrijd

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Op maandag 14 augustus begon de JO17-1 aan een nieuw seizoen. Na vijf trainingen is het nu tijd voor een eerste oefenpotje. In de afgelopen twee weken is er hard gewerkt aan de fitheid en werden de laatste puntjes op de i gezet. De groep is grotendeels hetzelfde gebleven en dus hoefde het speelplan alleen maar wat te worden bijgeschaafd. Elke training was de vooruitgang goed te zien en lijken we weer een stapje gemaakt te hebben sinds vorig seizoen. Dat moeten we dan nog wel even in een wedstrijd laten zien. Voor de openingswedstrijd werd zeker niet de minste tegenstander uitgenodigd. Hoofdklasser VVGZ JO17-1 is naar Klaaswaal afgereisd en dus kunnen we meteen aan de bak. Door wat oponthoud onderweg wordt er iets later gestart op veld 2, in verband met de renovatie van ons hoofdveld. Nieuwkomer Floris en keeper Kris zijn er vandaag nog niet bij, waardoor Sam onder de lat staat.

We hebben er duidelijk zin in en vliegen uit de startblokken. Al binnen één minuut verovert Luuk de bal en tikt Seb van dichtbij naast. In deze beginfase laten we de tegenstander totaal niet in de wedstrijd komen en al na acht minuten volgt de verdiende voorsprong. Het is een afstandsschot van Bart dat via het been van een verdediger in de hoek van het doel belandt (1-0). Vorig seizoen geen enkele goal en nu is zijn eerste treffer al een feit. Helaas helpen we drie minuten later VVGZ in het zadel. We letten niet goed op bij een ingooi en staan bij de uiteindelijke voorzet ook naar elkaar te kijken. De Zwijndrechtse spits blijkt wel scherp en weet de bal achter keeper Sam te krijgen (1-1). Gesterkt door de gelijkmaker komt VVGZ vervolgens steeds beter in de wedstrijd en laat het zien ook best aardig te kunnen voetballen. De vrije man wordt wat makkelijker gevonden en het gaat wat meer gelijk op. Sam gooit zich nog een keer voor een gevaarlijke uitbraak, maar de beste kansen blijven voor ons. Onder andere Luuk is dichtbij, maar hij ziet zijn schot net voorlangs gaan. Na veertig minuten mogen beide teams even gaan rusten.

Na een hele leuke eerste helft doen we er gewoon nog een schepje bovenop. We komen na de rust nauwelijks nog in de problemen en VVGZ krijgt steeds meer moeite om het hoge tempo vol te houden, ondanks dat dit voor hun niet de eerste wedstrijd van het seizoen is. We blijven fel en scherp en de combinaties lopen lekker vandaag. Grootste kans in deze tweede helft is een schot van Milo dat door de keeper maar net naast kan worden getikt. Na een uur spelen volgt de 2-1 alsnog. Seb is het eindstation van een schitterende aanval, waarbij eerst door Luuk en vervolgens door Milo de bal opzij wordt gelegd. Seb knalt de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen. Ook daarna blijven we de wedstrijd gewoon controleren en lijkt VVGZ niet meer bij machte om er nog een slotoffensief uit te persen. De meeste aanvallen blijven voor ons maar deze kunnen helaas niet meer in doelpunten worden omgezet. Zo blijft het bij 2-1 en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde eerste wedstrijd. Iedereen was top vandaag, maar om er toch even twee uit te lichten: Luke paste zich vandaag moeiteloos aan het niveau aan en ook nog eens op een voor hem nieuwe positie. Ook Sam bleek vandaag een mooi rustpunt voor de verdediging en liet zich goed zien in de opbouw. Deze wedstrijd smaakt naar meer en dat komt mooi uit, want woensdag staat de volgende alweer op het programma. Dan krijgen we opnieuw bezoek uit Zwijndrecht, deze keer door de JO17-1 van Groote Lindt. Aanvang 19:30.