Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

6 mei 2017 14:30

Zwaan, P.L.

Wat een dag, wat een wedstrijd!

SSS VR1 moest voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen naar kampioen RCL. Een goede kampioen, die kreeg dan ook bloemen en een erehaag van onze dames.
Maar de messen waren geslepen. Nog 1 punt en dan winnen we de derde periodetitel. Een mooie prijs voor een topseizoen!
Maar de eerste helft liep niet zoals gehoopt. Tot verbazing van iedereen was het goed voetballende SSS van de laatste weken ver te zoeken.....We liepen meer en meer achteruit en kwamen een aantal malen goed weg. Maar in de 20e minuut gebeurde het toch. RCL spits reageerde alert en scoorde de 1-0. Het spelde golfde een beetje heen en weer. Zo gingen we theedrinken met een 1-0 achterstand.
In de rust werden de koppies echter goed gezet en nam SSS het initiatief. Na 5 minuten werd de doorgebroken Linda onderuit gehaald door de keepster in de 16 meter. De strafschop van Mandy belandde via de vingers van de keepster op de paal. Maar ze bleek te vroeg te zijn uitgekomen. Demi nam de herkansing en schoot de bal binnen: 1-1
SSS rook de periodetitel en ging door. Linda ontsnapte aan de verdediging en zette de 1-2 op het bord. Een minuut later scoorde ze weer! Jeanine legde de bal uitstekend klaar en Linda aarzelde geen moment: 1-3. In de euforie van de 1-3 scoorde RCL de 2-3. Maar daar bleef het bij. Een sterk SSS behaalde de periodetitel, nu op naar de nacompetitie!

Er staan hele mooie foto's van deze wedstrijd via onderstaande link. De foto's zijn gemaakt door Gert Jan van Heyningen.