Kastanjelaan 28
2982CM
RIDDERKERK
tel. 0180-415295

Wat voor sommige spelers, stafleden en supporters een lange dag op Slikkeveer zal gaan worden, begint om 10.00 uur met de 1e wedstrijd van de dag Slikkerveer 2-SSS 2.
Deze vroege start zorgt ervoor dat iedereen netjes op tijd bij SSS is om te vertrekken. Voor deze gelegenheid hebben we Stan de Bruin en Kevin de Bie meegekregen van 1. Wegens omstandigheden hebben we ook nog een debutant in het prachtige shirt van SSS, namelijk de trainer van onder 23 maakt zijn opwachting in het doel. Ook vanuit deze kant nogmaals onze dank aan Ti-Jay om ons uit de brand te helpen.

We starten de wedstrijd op het hoofdveld en we merken dat we er niet helemaal lekker in zitten. We raken de bal snel kwijt, komen overal net een stapje te laat en krijgen iedere keer de bal achter onze laatste lijn, zodat ze met hun snelle buitenspelers voor gevaar kunnen zorgen. Dat resulteert dan ook in een achterstand van 1-0. Ditmaal niet binnen 5 minuten maar het maakt het er niet makkelijker op. We krijgen nog een goeie kans vanuit een corner die eigenlijk bij toeval bij Rolf terechtkomt, helaas voor ons krijgt hij hem niet tussen de palen.
Even later wordt het nog een stukje erger, want de ietwat warrig fluitende jeugdige scheidsrechter trekt na een overtreding van Kevin een rode kaart. Hierdoor staan we niet alleen 1-0 achter maar ook na 35 minuten met 10 man. Het positieve is wel dat we met 1-0 de rust in gaan waardoor de herstelwerkzaamheden gestart kunnen worden.

Rolf begint met een speech die de spelers ook op scherp zet. We hebben nu nog maar 1 optie en dat is met zijn allen vechten en zorgen dat we er nog een resultaat uitslepen. We zetten de puntjes op de i en we mogen weer naar buiten.

Binnen 5 minuten behoedt Ti-Jay ons van een grotere achterstand en houdt hij de stand op 1-0. Even later is er een overtreding van een speler van ons waarbij de tegenstander er daarna vervolgens met gestrekt been in vliegt. Wouter is hiervan het slachtoffer en helaas wordt hij door onze eigen The Rock van het veld gedragen. De scheidsrechter spreekt de dader toe maar vertikt het om ook hier een rode kaart voor te trekken.

Hierdoor ontstaat er wel iets bij de spelers in het veld, bij de staf langs de kant en bij de spelers op de bank. Iedereen gaat er vol overgave in, waardoor de 2de helft letterlijk voorbij lijkt te vliegen. Na de nodige wissels komen we uiteindelijk met een voorhoede bestaande uit Mischa, Ryan en gelegenheid stormram Jeffrey. We hanteren veelvuldig de lange bal en er belandt er zelfs nog 1 op de paal. Mocht deze erin zijn gegaan hadden we de wedstrijd zeker gewonnen. Echter nu moeten we nog steeds op naar de 1-1. Onze energie wordt beloont want met nog een minuut of 5 te gaan komt er een goede steekpass waarbij de grensrechter zijn vlag omhoog steekt, echter doordat de hele bank en staf op veert als door een adder gebeten, haalt de scheidsrechter van schrik de fluit uit zijn mond en laat hij door voetballen. Dit geeft Ryan het moment om de gelijkmaker te maken en hij faalt niet. Hierdoor komen we meer dan verdient op 1-1. De aanvoerder van Slikkerveer verliest hierbij zijn hoofd en ontvangt van de scheidsrechter zijn 2de gele kaart en moet hij dus ook met rood van het veld.

Al met al een bewogen wedstrijd waarbij niet alleen de spelers gesloopt waren maar de staf evengoed. Dit voelt gelukkig wel als een gewonnen punt.

Volgende week wacht ons Charlois thuis om 12.00 uur. Het 1e speelt ook thuis, dus ik zou iedereen adviseren maak er een lekkere lange dag van op SSS want ook de wedstrijden van het 2de zijn zeker de moeite waard.