SSS MO17-1 houd tegen De Jonge Spartaan MO17-1 de 3 punten op Klaaswaal.

3 - 2

Jonge Spartaan MO17-1

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 4

11 maart 2017 14:30

Na een dramatische trainingsweek staat er vandaag om half 3 de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan op het programma. De vorige wedstrijd hadden wij daar met 2-0 verloren en dus hebben we vandaag wat goed te maken.

Dat gaan we doen met Mandy in het doel. Loïs, Fabienne, Myrthe en Joelle achterin. Milou, Fenna en Nina op het middenveld. En met Wendy, Kim en Demi voorin dat betekend dat Sterre, Lisa, Britt en Jaimy vandaag op de bank beginnen. Helaas waren Sabine en Amber vergeten af te melden voor de training en spelen om die reden vandaag niet mee. En Charaya kan vandaag helaas niet mee doen en beginnen we dus met 4 wissels aan de wedstrijd.

De Jonge Spartaan had s’ochtends helaas nog wat afmeldingen gehad en kwamen daardoor maar met 9 meiden aan op SSS, maar gelukkig waren er nog 2 meiden onderweg en konden we een kwartiertje later toch 11 tegen 11 beginnen. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en waren er wat kleine kansen voor beide doelen maar daar werd niet uit gescoord. In de 31e minuut scoort De Jonge Spartaan van afstand op doel en de bal vloog helaas buiten bereik van Mandy het doel in. Na een blessure behandeling bij een speelster van De Jonge Spartaan word de vrije trap snel genomen en SSS stond daar niet scherp bij en zo stond de spits van De Jonge Spartaan 1 op 1 met Mandy maar zij kwam Mandy gelukkig niet voorbij. En dus gingen we met 0-1 de rust in.

De 2e helt kwamen we goed uit de start blokken en scoorden we na 3 minuten al de gelijkmaker via Demi. Dat was een fijn begin en gingen we vol voor de voorsprong. En die kwam er een paar minuten later ook door een mooie solo van Milou die eindigde in een doelpunt. Maar heel lang konden we daar niet van genieten want 7 minuten later maakten De Jonge Spartaan de 2-2 en moesten we dus weer opnieuw opzoek naar de voorsprong. Die kwam er ook snel want in de 59e minuut speelden Demi de bal op Kim en die rond goed af en zo stonden  we snel weer voor. In de laatste 20 minuten moesten de meiden nog vol aan de bak om de overwinning binnen te halen. Maar gelukkig ging iedereen er vol voor en bleef de stand 3-2 en dat betekend dus dat de 3 punten op Klaaswaal blijven. Wij willen De Jonge Spartaan bedanken voor deze leuke sportieve wedstrijd en veel succes veder in de competitie.

Dames zo zien jullie dat als we allemaal alles geven en geconcentreerd blijven spelen dat je met inzet al een heel eind komt en dat we zeker nog van die laatste plaats af moeten kunnen komen. Maar dat begint al op de training. Volgende week gaan we dit goede gevoel door zetten met een thuis wedstrijd tegen Zuidland MO17-1.