JO17-1 wint met dubbele cijfers en bekert verder

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 09

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na het vertrek van Spijkenisse uit de bekerpoule zag de ranglijst er twee weken terug ineens een stuk minder fraai uit. Er ontstond ineens een gat van vijf punten met koploper Rozenburg, die overigens wel al waren uitgespeeld. De twee resterende wedstrijden moesten dus gewonnen worden om de eerste plaats nog over te nemen. Vorige week slaagden we in deel 1 van de missie door redelijk overtuigend af te rekenen met Hellevoetsluis (1-4). Vandaag treffen we in een thuiswedstrijd Jonge Spartaan JO17-1. Zij zijn al zeker van de vierde plaats en spelen dus nergens meer voor. Dat kan twee kanten op gaan. Zien we een team dat niets meer te verliezen heeft of die het eigenlijk niet zo veel meer uitmaakt. Hoe dan ook, als we gewoon ons niveau halen mogen we vandaag niet in de problemen komen. We spelen helaas wel zonder Milo, die nog even in het gips zit. Ook Timo blijkt uiteindelijk niet fit genoeg na een week ziek te zijn geweest.

Door de afwezigen moet er het één en ander worden geschoven en zal de beweeglijkheid van anderen moeten komen. In deze eerste helft hebben we daar toch wel wat moeite mee. We staan wel erg vaak stil en dan wordt het al snel de lange bal, terwijl we dat nou juist niet wilden tegen deze fysieke tegenstander. Toch kunnen we al snel op voorsprong komen. Na een afgeslagen corner speelt Seb zich knap vrij en met links schiet hij de bal tegen de verste paal. Het spel blijft stroef, maar gelukkig blijkt de tegenstander niet van plan om heel veel weerstand te bieden. Zo komen we na iets meer dan twintig minuten alsnog op voorsprong. Een corner van Bart wordt door Seb binnengeknikt (1-0). Na een half uur kunnen we de voorsprong verdubbelen. Een lage voorzet kan simpel door wederom Seb worden afgerond (2-0). Daarna krijgt Sem nog een grote kans op de 3-0, maar hij strandt op de keeper. Die 3-0 komt er nog wel voor de rust. Na een goede wisselwerking tussen Floris en Raf kan laatstgenoemde er vandoor en hij wordt binnen de beruchte lijnen hard gevloerd. Seb legt de bal op elf meter en faalt niet. Zo gaan we, zonder groots te spelen, met een ruime voorsprong de rust in.

De tweede helft is amper drie minuten onderweg of de bal ligt alweer op de stip. Sem ontsnapt aan zijn verdediger, die vervolgens met twee armen aan hem gaat hangen. Tsja, dan vraag je er ook wel een beetje om. Die wist waarschijnlijk niet dat Sem al jaren geen doelpunt meer heeft gemaakt, al zou daar snel verandering in komen... (spoiler). Seb neemt de strafschop weer voor zijn rekening en stuurt de keeper nu de andere kant op (4-0). Daarna is het verzet van Jonge Spartaan, voor zover het er was, helemaal gebroken en krijgen we alle ruimte. Ineens gaan we nu ook tempo maken, bewegen en de combinatie zoeken. En dan gaat het hard. Eerst schiet Floris binnen na een goede voorzet van Raf (5-0) en dan is daar het moment van Sem. Na een pass van Daley speelt hij zijn tegenstander uit en schiet met links raak (6-0). De laatste goal die we terug kunnen vinden in het SSS-archief is van 4 november 2017. Toegegeven, in die tijd werd niet alles bijgehouden, maar het is in ieder geval een hele tijd geleden. Op de training stoppen we dan gelijk maar nu is er nog ruim 25 minuten te spelen. Ook voor de volgende doelpuntenmaker moeten we terug naar 2017. Mikis krijgt de bal aangespeeld van Luuk en schiet de bal in één keer strak in de rechterhoek (7-0). Het kan niet op vandaag. Yannick zette vorige week zijn doelpuntenproductie al in gang en heeft duidelijk de smaak te pakken. Met twee afstandsschoten krijgt hij zowel de 8-0 als 9-0 op zijn naam. Wel wat minder mooi dan het schot van vorige week, maar dat lijkt me logisch. Het slotakkoord is voor Raf die vanaf links de dubbele cijfers compleet maakt: 10-0. We hadden toch verwacht dat we het wel iets lastiger zouden krijgen vandaag. Zo halen we het doelsaldo ook weer wat op, maar nog belangrijker is dat we de bekerfase afsluiten als koploper. Dat betekent dat we één van de 20 teams zijn (1e- en 2e-klassers) die over zijn gebleven na de poulefase. Vermoedelijk spelen we kort voor de winterstop een knock-out-wedstrijd in de tweede ronde.