JO17-1 wint uitwedstrijd bij Hellevoetsluis

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 09

Brielsestraatweg 6
3221AA
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-313019

Na een pittige midweekse wedstrijd komen we zo'n 60 uur later weer in actie voor de bekerfase. Al om kwart voor 9 staat het vertrek gepland naar Hellevoetsluis. Daar spelen we op het hoofdveld tegen de hekkensluiter op de ranglijst. Van onderschatting mag overigens geen sprake zijn, want ze verloren telkens met minimaal verschil. Daarnaast weten wij wat de opdracht is als we het bekeravontuur nog even willen verlengen, namelijk twee keer winnen. Een misstap kunnen we ons dus niet veroorloven.

De boodschap is duidelijk overgekomen, want we beginnen ontzettend scherp aan de wedstrijd. We hebben echt totale controle en de thuisploeg komt er niet aan te pas. Geconcentreerd zoeken we naar de ruimte om tot kansen te komen en dat valt nog niet mee tegen zo'n verdedigend ingestelde tegenstander.  We komen soms een heel eind, maar het doel wordt telkens net niet bereikt. Na 12 minuten weten we het enorme overwicht toch om te zetten in een voorspong. Na een corner valt de bal voor de voeten van Daley en die schiet van dichtbij binnen (0-1). Daarna laat ook Hellevoetsluis zich iets meer zien op onze helft. We hebben het iets moeilijker zonder dat we echt in de problemen komen. Juist in deze fase verdubbelen we ineens de score. Luuk brengt Milo in schietpositie en die schiet de bal knap in de hoek van het doel (0-2). Even later is Timo dichtbij een derde treffer, maar nu ligt de keeper wel op tijd in de hoek. Er sluipen zo nu en dan toch wat slordigheden in en in de omschakeling krijgt Hellevoetsluis nog best een aardige kans. Het uiteindelijke schot gaat gelukkig naast. In het resterende kwartier blijven we wel de bovenliggende partij, maar tot doelpunten komen we niet meer. We gaan rusten met 0-2.

In de tweede helft willen we snel op zoek gaan naar de 0-3 om niet meer in de problemen te komen. Dat lukt niet helemaal, want we nemen in de beginfase soms wel erg veel risico terwijl er veel makkelijkere oplossingen zijn. Het loopt een paar keer maar net goed af. Toch lukt het wel om de score verder uit te breiden. Luke mist in eerste instantie volledig de bal (naar eigen zeggen een mooie schijnbeweging), maar legt de bal daarna wel panklaar op het hoofd van Seb, die weinig moeite meer hoeft te doen (0-3). Zo lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht en kunnen we op zoek naar meer doelpunten. Jeevan geeft een goede pass op Raf, die zijn lob nog net gered ziet worden. Tien minuten later is hij wel trefzeker. Floris legt de bal keurig breed en nu krijgt Raf de bal wel over de keeper heen in het doel. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Een opmerkelijk besluit, aangezien Raf toch nog achter Floris en dus de bal leek te staan toen deze breed werd gelegd. Even later werd ook Timo afgevlagd, maar nu had de scheidsrechter wel in de gaten dat er niets van klopte. Helaas hebben we daar nu weinig meer aan. Het zou uiteindelijk wel bepalend zijn voor het verdere verloop, want binnen een minuut ligt-ie er aan de andere kant in. Een zeldzaam slippertje in de opbouw van de verder weer prima keepende Kris wordt meteen afgestraft. Met 1-3 krijgt de thuisploeg ineens weer hoop en dat wilden we nou net voorkomen. Hellevoetluis gaat meer risico nemen en dat zorgt wel weer voor meer ruimte. Floris kan na een combinatie met Luuk afronden, maar zijn schot strandt op de keeper. Aan de andere kant moet Kris nog een keer redding brengen op een afstandsschot. In de slotfase golft het spel op en neer en krijgen beide teams nog kansen. Zowel Floris als Luuk schieten net naast en aan de andere kant is het opnieuw Kris met goed keeperswerk als hij oog in oog komt te staan met een aanvaller. Door een gele kaart voor vasthouden moet Daley de laatste minuten nog even vanaf de zijkant toekijken, maar juist met een man minder maken we er nog een doelpunt bij. En wat voor één. We blijven in balbezit na een afgeslagen corner en uitgerekend Yannick (laatste goal op 6 oktober 2021) schiet de bal van afstand fantastisch in de kruising. Dat gebeurt op trainingen wel vaker, maar nu kan iedereen er van meegenieten. Het blijkt meteen het moment voor de goed fluitende scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen. We winnen met 1-4 en verkleinen het gat naar koploper Rozenburg tot twee punten. Die komen niet meer in actie, dus een overwinning volgende week is genoeg voor een verder vervolg in de beker. Om 10 uur spelen we dan een thuiswedstrijd tegen Jonge Spartaan.