JO17-1 walst over Spijkenisse heen in eerste bekerwedstrijd

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 09

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na twee goede oefenwedstrijden gaat het vandaag voor het eerst om de punten. Grote vraag is dus of we onze topvorm ook door kunnen trekken naar de bekerwedstrijden. De eerste tegenstander daarin is Spijkenisse JO17-2, een oude bekende. Van het team van vorig seizoen is echter nog maar weinig over en ze lijken er in ieder geval niet sterker op te zijn geworden. Wij hebben vandaag weer een compleet team tot onze beschikking. Alleen Luke bleek toch niet fit genoeg om te starten en zou ook in het vervolg van de wedstrijd niet meer in actie komen.

Spijkenisse begint enthousiast aan de wedstrijd en zet meteen de behendige aanvallers aan het werk. Gelukkig strandt hun gedribbel net op tijd in onze verdediging. Daarna komen wij meteen los. In de tweede minuut heeft Timo de openingstreffer op zijn schoen als de keeper een schot van Milo stopt en hij ook op de re-bound van Timo nog kan ingrijpen. Het duurt niet lang voor de bal alsnog in het net ligt. Milo stuurt Luuk op de keeper af en die stift de bal er keurig langs (1-0). Het tempo gaat steeds verder omhoog en niet veel later is Luuk opnieuw trefzeker. Nu is hij het eindstation van een één-tweetje met Jeevan (2-0). Het mooiste doelpunt valt na een klein kwartier als een razendsnelle combinatie tussen Milo, Timo en Luuk uiteindelijk door Floris van dichtbij kan worden ingetikt (3-0). Een goal uit het boekje. Twee minuten later is daar al de 4-0 als Timo wordt weggestoken door Milo en nu rondt hij wel prima af. Milo is vervolgens zelf ook nog dichtbij met een poging tegen de lat. Spijkenisse begint ondertussen wel wat meer van zich af te bijten en doet wat terug. Een schot wordt in de drukte van richting veranderd en daardoor kan Kris niet meer ingrijpen (4-1). We zijn toch even van slag en in de fase erna raken de bezoekers ook nog de paal. Het is zeker niet zo dat Spijkenisse er niets van kan, want zeker voorin staan een aantal behendige spelers. Wel is goed te zien dat het nog geen team is en ze in de omschakeling nogal wat steken laten vallen. Na een half uur pakken we de doelpuntenproductie weer op. Floris omspeelt de keeper en hoeft daarna de bal alleen nog maar in het lege doel te schieten (5-1). Ook de 6-1 komt op zijn naam na een voorzet van de net ingevallen Seb. En we zijn nog steeds niet klaar in de eerste helft. Kort voor de rust schiet Seb zelf raak in de linkerhoek en ook Floris prikt er van dichtbij nog eentje binnen. Zo gaan we rusten met een enorme voorsprong van 8-1.

Het klinkt misschien gek met deze ruststand, maar lang niet iedereen zit lekker in de wedstrijd. We hebben toch nog aardig wat keren slordig balverlies gehad, veel meer dan in de eerdere wedstrijden. Met het enorme aantal spelers voor de bal van Spijkenisse blijft het dan toch oppassen. Niet dat het nog heel spannend gaat worden, maar ruimte voor verbetering is er zeker. Spijkenisse is van plan de aankomende nederlaag nog wat glans te geven en maakt er al snel 8-2 van. Daar helpen we overigens wel een beetje aan mee. Het zou in deze helft voorlopig bij die ene goal blijven, want het overgrote deel van de kansen blijft voor ons. En doelpunten vallen er ook weer. Raf rondt af na een combinatie met Floris en kort daarna zijn de rollen omgedraaid en is het Floris zelf met het laatste balcontact. De tien is bereikt, maar we zijn er nog niet. Een boogbal van Seb over de uitkomende keeper heen zorgt eerst nog voor de 11-2, waarna Spijkenisse wederom een doelpunt wordt gegund (11-3). Raf maakt er 12-3 van en dan is er nog zo'n twintig minuten te spelen. Luuk raakt nog de kruising paal/lat en bij Sem ligt de keeper in de weg. Grootste kans is nog voor Spijkenisse als één van hun aanvallers wordt gevloerd in het strafschopgebied (ondanks de slechte lijnen was deze in ieder geval duidelijk) en zo mogen ze het nog proberen vanaf 11 meter. Kris kiest de goede hoek en daardoor blijft een vierde tegentreffer achterwege. Seb zorgt voor het slotakkoord en bepaalt de eindstand op 13-3. We kunnen weer van alles over de tegenstander zeggen, maar mogen echt trots zijn op het niveau wat we tot nu toe steeds laten zien. Je moet het toch maar even doen. Het was met vlagen echt weer genieten van de mooie combinaties. Volgende week spelen we de eerste uitwedstrijd van het seizoen, al valt de reis wel mee. In Oud-Beijerland nemen we het dan om half 3 op tegen SHO JO17-2.