80'
90'

HW Bokaal JO19

20 april 2017 20:00

Op deze donderdagavond staat de tweede wedstrijd in de voorronde HW Bokaal op het programma. Deze keer een uitwedstrijd in en tegen ’s-Gravendeel JO19-1. Afwezig zijn Thijs, Aaron, Wouter en Jan. Don sluit in de rust aan. Om toch genoeg spelers te hebben zijn Mitchel, Ryan en Tim K. vanuit de JO17-1 aangesloten. ’s Gravendeel zet vanaf het begin SSS onder druk. Het eerste half uur komt SSS er niet aan te pas. In die 30 minuten loopt ’s Gravendeel uit naar een 2-0 voorsprong. In de 29e minuut dreigt SSS voor de eerste keer gevaarlijk te worden maar Jimi wordt onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen en dus legt de scheidsrechter de bal op de stip. Deze strafschop wordt benut door Jimi: 2-1. Dit doelpunt helpt SSS in de wedstrijd en ze worden steeds beter toch komt het grootste gevaar van ’s Gravendeel maar SSS wordt geholpen door de paal. Dan is het SSS dat via een schot van Hannes dreigend wordt maar de keeper redt. Vlak voor rust is Ryan die de 2-2 binnenschiet en met deze stand gaat men ook rusten. Don is inmiddels gearriveerd en start de tweede helft op zijn vertrouwde plaats. Maar net zoals in de eerste helft scoort ’s Gravendeel als eerste en kort daarop nog eens en zo kijkt SSS tegen een 4-2 achterstand aan en moet de ploeg weer in de achtervolging. Deze achtervolging zal helaas zonder Don moeten gebeuren want hij moet het veld verlaten met een hamstringblessure. Deze keer laat SSS de koppies niet hangen en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en die lijkt op de schoen van Hannes te leggen maar helaas gaat zijn schot rakelings over. Maar niet lang daarna is het wel raak als Paul de verre hoek zoekt en vindt 4-3. SSS  gaat door en het is Ryan die via een hakje Hannes vrij zet voor de keeper en Hannes faalt niet 4-4. SSS gaat door en het is een verdediger van ’s Gravendeel die een kopbal van de lijn haalt (of erachter?) helaas is er nog geen doellijntechnologie aanwezig op ’s-Gravendeel dus we zullen het nooit weten. Dan een hoekschop voor SSS en deze wordt door een speler van ’s Gravendeel bijna klemvast gepakt en dus heeft de scheidsrechter geen andere keuze dan de bal wederom op de stip te leggen en wederom is het Jimi die rustig blijft en SSS voor het eerst vanavond op voorsprong zet 4-5. Nu gaat ’s Gravendeel in de achtervolging en zet SSS onder druk maar dankzij 2 goede reddingen va Dylan komt de gelijkmaker er niet. SSS komt er nog maar sporadisch uit en het tijdrekken is begonnen. Dan is het Ryan die aan alle onzekerheid een einde maakt door de 4-6 te scoren en zo de overwinning veilig stelt. Alles is nog mogelijk in deze voorronde maar dan zal SSS nog een keer boven zich zelf uit moeten stijgen en alleen met een overwinning in de laatste wedstrijd tegen Korendijk zal er een kans zijn dat de jongens de finale halen.