JO17-1 door naar volgende ronde Abel Cup

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond maken we ons debuut in de Abel Cup. Dit is de jeugdvariant van de Voetbal Rijnmond Cup waar ons hoogste heren- en damesteam aan deelneemt. Als eerste jeugdteam van SSS doen wij nu ook mee aan dit sterk bezette toernooi. In onze JO17-categorie doen namelijk 53 teams uit de hele regio mee, van hoge divisieteams tot aan 4e-klassers. Alles gaat op één grote hoop. In de 1e ronde werden wij gekoppeld aan hoofdklasser IJVV de Zwervers JO17-1. Dat had een stuk makkelijker, maar dus ook een heel stuk moeilijker gekund. De Rotterdammers hebben het lastig en staan momenteel, net als in de 1e fase, onderaan de ranglijst. Dat geeft zeker kansen en misschien zijn we ook wel gewoon de favoriet gezien onze huidige vorm. Om niets aan het toeval over te laten werd er de afgelopen weken al op strafschoppen getraind, maar uiteraard beslissen we het liever in de reguliere speeltijd. Om 8 uur werd er afgetrapt op ons kunstgrasveld.

Het begin is onrustig van onze kant met veel slordige passes. Daarna komen we langzaam op gang en drukken we de bezoekers steeds vaker terug op eigen helft. Na bijna een kwartier spelen zijn we behoorlijk effectief als Luuk ruimte creëert voor een schot en hij van afstand vol in de kruising schiet (1-0). De Zwervers zijn even van slag en we kunnen kort daarna de score bijna verdubbelen. Daley bereikt wederom Luuk en die kan met links helaas net te weinig kracht zetten om de keeper te verrassen. Ook daarna blijven we ontzettend sterk spelen. We zijn dreigend maar tot echt grote kansen leidt dat vooralsnog niet. De bezoekers komen maar weinig aan aanvallen toe en onze ijzersterke verdediging geeft ook niets weg. In deze fase moeten we de marge toch kunnen vergroten. Kort voor de rust lukt dat ook. Milo stuurt Raf weg, die omspeelt de keeper en schiet binnen (2-0). Een mooi doelpunt en een heerlijk moment om de 1e helft mee te eindigen.

In deze tweede helft heeft de Zwervers de zaakjes wat beter op orde en bij ons ligt het niveau toch echt wel een stukje lager. We kiezen te vaak voor de moeilijkste oplossing en vergeten te voetballen. Zo wordt het steeds meer een gelijkwaardige wedstrijd waarin ook de Rotterdammers wat waarschuwingen uitdelen. Gelukkig resulteert dit voor nu alleen nog in afzwaaiende schoten van buiten het strafschopgebied, maar ze komen wel steeds dichterbij. Gelukkig is er met de inzet weer niets mis en gooien we ons overal voor. Ook dat kunnen we. Rond het uur krijgen we nog een grote kans als Seb na een corner bij de tweede paal net over kopt. Het doelpunt kan in deze fase echt aan beide kanten vallen. Met nog een kwartier te gaan krijgen de gasten nog een reuzekans op de aansluitingstreffer als we achterin de fout in gaan. Kris onderscheidt zich met een prima redding en houdt het verschil op twee. Direct aan de andere kant is er een kans voor Luuk, maar hij ziet zijn schot in de verre hoek gered worden. Met nog tien minuten te gaan komt de overwinning en de volgende ronde steeds dichterbij. Hier en daar kunnen we nog wel wat slimmer worden in het uitspelen van zulke wedstrijden. We maken wel erg veel haast met spelhervattingen en laten de tegenstander ontsnappen aan strafschoppen door iets te graag op de been te willen blijven. Zo houden we IJVV de Zwervers zelf in de wedstrijd. Die lijken overigens zelf niet al te veel geloof meer te hebben in een goede afloop. In de extra tijd is het helemaal gedaan als Bart vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt en de bal snoeihard in de hoek knalt (3-0). In de slotseconden maken we er zelfs nog 4-0 van als Timo na een goede actie de bal op een presenteerblaadje geeft aan Floris, die bij de tweede paal alleen nog hoeft binnen te tikken. Zo zijn we ook in de 2e ronde weer van de partij en wachten we de loting vol spanning af. Zaterdag gaat de competitie weer verder en krijgen we bezoek van FC Vlotbrug.