JO17-1 dendert door en wint ruim van Rhoon

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Aangezien er toch al een wedstrijd op ons complex was, konden we vanavond een extra oefenpotje spelen op ons derde veld. Rhoon was bereid gevonden om als tegenstander te fungeren. Een oude bekende, want twee seizoenen terug kwamen we elkaar maar liefst drie keer tegen. Net zo vaak wonnen we met 4-0, al was dat destijds zeker niet met de dominantie waarmee we momenteel spelen. We kunnen vanavond dus weer laten zien dat we flink zijn gegroeid. Naast Milo, die inmiddels wel wat mobieler is, moest helaas ook keeper Kris afhaken voor deze wedstrijd. Hopelijk is hij snel weer helemaal hersteld. Het zorgde wel voor een onrustig dagje want de spoeling is dun op keepersgebied. Gelukkig was Nick van de JO14 bereid om ons doel te verdedigen en hij maakt daarmee meteen zijn debuut in de JO17-1.

Het is maar te hopen dat iedereen op tijd langs de lijn stond want het gaat meteen los. Er is amper een minuut gespeeld of Floris poeiert de bal met buitenkant rechts vol in de kruising. En dat met nieuwe schoenen, die zijn goedgekeurd (1-0). Meteen daarna kan Rhoon alweer gelijk maken. Een corner schiet door en daar hoeft een geheel vrijstaande speler alleen maar binnen te tikken. Dat blijkt nog knap lastig want hij schiet de bal hard tegen de onderkant van de lat en de bal stuitert terug het veld in. Zo ontsnappen we aan een vroege gelijkmaker. Het blijkt uiteindelijk ook het enige wapenfeit van de bezoekers in deze eerste helft. Rhoon ziet al snel dat het beter achteruit dan vooruit kan lopen en dus wordt het voor ons weer zoeken naar de ruimtes. Raf heeft niet zo veel ruimte nodig en dribbelt een aantal spelers voorbij totdat hij wordt gevloerd. De vrije trap wordt door Seb prima binnen geschoten en dus komen we op 2-0. Na twintig minuten lijkt hij ook de 3-0 op zijn schoen te hebben. De bal wordt zomaar ingeleverd en hij krijgt zeeën van tijd om van dichtbij een hoek uit te zoeken. Soms kun je ook te veel tijd hebben en een verdediger kan met een sliding een bijna zeker doelpunt voorkomen. Het zou nog tien minuten duren voordat de 3-0 alsnog zou vallen. Een afvallende bal belandt voor de voeten van Daley en die weet daar wel raad mee. Kort voor de rust is ook Timo nog dichtbij maar het blijft bij een 3-0 ruststand.

Het is mooi om te zien dat we al het hele seizoen, ongeacht de stand, niet verslappen en onze taken blijven uitvoeren. Ook deze tweede helft starten we gewoon ontzettend scherp. Meteen wordt Rhoon weer teruggedrukt en laten we de bal lekker rondgaan. De kansen stapelen zich op maar de keeper van de bezoekers is erg goed uit de kleedkamer gekomen. Eerst schiet Luuk nog naast, maar daarna onderscheidt hij zich bij pogingen van Luke en opnieuw Luuk. Vervolgens schiet ook Si Wei nog naast en Raf net over. In deze fase hadden we de score best wat mogen vergroten. Rhoon blijft er zo toch een beetje aanhangen en gaat nu ook wat kansen krijgen. Een verre uittrap van de keeper valt goed en het schot gaat uiteindelijk over. Tussendoor redt de keeper weer knap op een poging van Luuk, voordat Rhoon toch wel de grootste kans van deze tweede helft krijgt. Van dichtbij krijgt een speler de bal in de kluts voor zijn voeten en het is ook nu een raadsel hoe het schot niet tussen de palen belandt. Dan doen wij het maar. Een combinatie van Mikis met Timo wordt door laatstgenoemde hard in de hoek geplaatst. Gaat het dan ook in deze vierde ontmoeting in 4-0 eindigen? Het antwoord is nee, want ook Luuk pakt nog zijn goaltje mee en dat is hem gegund (5-0). Net voor het eindsignaal krijgt Rhoon de allerlaatste kans op een eretreffer maar Nick geeft niks cadeau en heeft een goede redding in huis. Echt complimenten, je moet het toch maar even doen tussen de grote jongens op dit niveau, maar het ging echt super. Ook alle anderen speelden vanavond gewoon weer een prima wedstrijd op een lastig bespeelbaar veld. Rhoon zocht fysiek soms best de grenzen op, maar we wisten daar met goede combinaties redelijk uit de buurt te blijven. We kunnen ons nu langzaam gaan richten op de nieuwe competitie. Ter voorbereiding daarop, spelen we over anderhalve week eerst nog een oefenwedstrijd in Steenbergen.