Slordig JO17-1 blijft ook na tiende wedstrijd ongeslagen

Steenbergen JO17-1

1 - 3

SSS JO17-1

21 oktober 2023 11:30

Na een vrij weekend komen we vandaag weer in actie. We gaan op bezoek bij 2e-klasser Steenbergen JO17-1 voor een oefenwedstrijd. Dat doen we wel in een flink gewijzigde samenstelling. Zo zijn Daley, Milo en Si Wei niet inzetbaar vandaag. JO17-2 spelers Jayden en Jamy hebben zich daarom bij het team gevoegd en mogen het meteen laten zien in de basisopstelling.

Vooral verdedigend veel aanpassingen vandaag. Jeevan en Luke vormen het centrale duo en zelfs Luuk heeft een meer defensieve rol vandaag. Het oogt daardoor wat onwennig en Steenbergen weet daar na vijf minuten al van te profiteren. Een vrije trap wordt niet goed verwerkt en zo duikt er ineens een speler op voor Kris die de bal in de rechterhoek schuift (1-0). Pas voor de tweede keer dit seizoen komen we op achterstand, maar we hebben gelukkig nog heel wat tijd te gaan. Gezien het spelbeeld daarna moeten we het toch ook zeker nog om kunnen draaien. We zijn duidelijk de betere, maar de thuisploeg heeft een goed verdedigend plan en houdt de ruimtes heel klein. We hebben genoeg kwaliteit om die muur te breken, maar het tempo aan de bal ligt daarvoor echt te laag vandaag. Daarnaast zijn we ontzettend slordig en dat geeft Steenbergen de kans om snel om te schakelen. Een paar keer komen we er wel doorheen, maar ook voorin staat het vizier nog niet op scherp. De keeper krijgt alleen een paar simpele rollertjes en vangballen te verwerken. De eerste echt grote kans is voor Seb, die oog in oog met de keeper komt, maar het iets te moeilijk voor zichzelf maakt. Zo gaan we al richting het half uur en kijken we nog steeds tegen een achterstand aan. Gelukkig komt daar toch nog verandering in. Nu snijden we er wel een keer goed doorheen en zorgt Luuk voor de gelijkmaker na een snelle combinatie met Raf (1-1). Daar blijft het voorlopig bij in de eerste helft.

De tweede helft is een stuk beter van onze kant. We zijn in ieder geval wat zuiverder in de passing en dat zorgt ervoor dat Steenbergen amper nog uit kan breken. Al kan het tempo nog steeds veel hoger. We krijgen opnieuw een paar hele grote kansen. Floris weet de bal van dichtbij nog naast te krijgen en een verre uittrap van Kris komt voor de voeten van Jayden, maar ook zijn poging wordt door de keeper gered. Het zijn uiteindelijk de verdedigende spelers die het verschil zouden maken, al moeten we wel wachten tot het laatste kwart van de wedstrijd. Mikis komt vrij aan de rechterkant en besluit het maar eens van afstand te proberen. Zijn schot valt onder de lat binnen, ook al zag de keeper er niet heel goed uit (1-2). Amper twee minuten later beslissen we de wedstrijd. Een lobje van Luuk is precies op maat voor de doorgelopen Jeevan en die volleert de bal in de linkerhoek (1-3). Steenbergen gaat dan wat vrijer voetballen en wij geloven het verder wel. Zo kan Kris zich nog onderscheiden met twee knappe reddingen. Met 1-3 blijven we ook in de tiende wedstrijd van dit seizoen ongeslagen (8x winst, 2x gelijkspel). Dit was zeker niet één van onze betere wedstrijden, maar ook in een ongebruikelijke opstelling waren we dominant en zijn we eigenlijk nooit echt in de problemen geweest. Al misten we vandaag wel de scherpte om een grotere score neer te zetten. Gastspelers Jayden en Jamy speelden in ieder geval een prima wedstrijd en waren bij veel aanvallen betrokken. Volgende week gaat het weer om de punten. Dan komt oude bekende Smitshoek JO17-2 op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd in de tweede fase. Aftrap van die wedstrijd is om 12:00.