JO17-1 knokt zich naar gelijkspel in doelpuntenfestijn

SSS JO17-1

5 - 5

Rijsoord JO17-1

8 november 2023 20:00

Na een vrij weekend door een afgekeurd veld bij SHO (of was het toch iets anders), komen we gelukkig snel weer in actie. We spelen vanavond een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rijsoord JO17-1. Met een tweede plaats in de eerste fase is dit misschien wel de sterkste tegenstander tot nu toe, al hebben ze het inmiddels wel een stuk lastiger. Op Luuk na zijn we vanavond compleet. Onder zware omstandigheden met veel wind, regen en een drijfnat kunstgrasveld. wordt er om 8 uur gefloten voor het begin.

Helaas wordt de 'tos' niet gewonnen en dus hebben we de eerste helft vol de wind tegen. Dat deert ons niet, want we starten erg sterk en al na vijf minuten komt Floris in schietpositie. Helaas jaagt hij de bal hard over de kruising. Een minuut later heeft hij meer succes als een corner voor zijn voeten beland en door hem wordt binnengeknald (1-0). Erg lang kunnen we daar niet van genieten, want als we iets te veel ruimte weggeven wordt dit meteen afgestraft. Een voorzet wordt niet meer aangeraakt en draait zo de verre hoek in (1-1). Het zou het verhaal zijn van deze wedstrijd, waarin beide teams vol op de aanval spelen en de nodige steken laten vallen. In de negende minuut is daar namelijk alweer de voorsprong voor ons als Floris net iets eerder bij de bal is dan de keeper, hem omspeelt en de bal simpel in het lege doel speelt (2-1). Net zo snel komt Rijsoord ook weer langszij. Het gaat allemaal weer net iets te makkelijk en van dichtbij is Kris kansloos (2-2). Dat is hij ook als even later een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard tegen het net wordt geschoten en zo staan we voor het eerst deze wedstrijd op achterstand. Het staat nu 2-3 na amper 20 minuten. En het is nog niet klaar. Het is weer onze beurt. We veroveren vroeg de bal, Seb gaat een combinatie aan met Floris en mag zelf afronden. Het staat weer gelijk (3-3). We komen bijna weer op voorsprong als een poging van Floris net naast gaat. In de slotfase hebben we het moeilijk en proberen we de gelijke stand in ieder geval mee naar de kleedkamer te nemen. Dat lukt niet helemaal. Eerst heeft kris nog wel een prima redding in huis, maar het zou uiteindelijk alsnog 3-4 worden als we de bal verspelen en Rijsoord daar in de omschakeling wel raad mee weet. Daarna krijgen de bezoekers nog een mega kans om het verschil voor het eerst op twee goals te brengen, maar we komen heel goed weg. Het gaat achterin namelijk even helemaal mis, maar ze krijgen de bal gelukkig niet in het lege doel. Het blijft dus bij 3-4.

Het was een knotsgekke eerste helft met veel fouten maar ook zeker hele leuke combinaties. De harde tegenwind was zeker niet in ons voordeel en de schade is nog beperkt, dus alles is nog mogelijk. Het begin is opnieuw niet scherp als we staan te slapen bij een ingooi en daaruit een kans ontstaat, ook nu zonder succes. De lat brengt redding. Daarna zijn we steeds meer op de helft van Rijsoord te vinden en is Seb heel dichtbij. Hij weet de bal niet helemaal lekker te controleren en zijn stift wordt net voor de lijn weggewerkt. Het zijn de gasten die het vervolgens wel afmaken en de score vergroten. Daarvoor laten we ons wel weer te makkelijk uitspelen, waarna de aanvaller de hoek voor het uitkiezen heeft (3-5). Het wordt er zo niet makkelijker op. Zeker niet als een miscommunicatie wederom zorgt voor een leeg doel aan onze kant. Deze keer is het wel raak, maar een duw op Kris wordt bestraft en daar komen we niet slecht weg. In het laatste kwart persen we er nog een slotoffensief uit dat wordt ingeleid door een doelpunt van Daley. Van afstand schiet hij de bal snoeihard in de linkerhoek (4-5). Er is nog tijd genoeg maar deze tikt wel steeds sneller weg in ons nadeel. Voor je het weet is er nog maar een handvol minuten te spelen. Gaat dit dan onze eerste nederlaag worden? Het antwoord is nee, want ook vanavond tonen we weer karakter. Een schot van Seb wordt losgelaten door de keeper en Raf is er razendsnel bij om met links de bal binnen te prikken: 5-5! We krijgen nog enkele zenuwslopende minuten voetbal voorgeschoteld, waarin Rijsoord nog een kans uit een corner krijgt, maar de bal veilig in de handen van Kris beland. De grootste kans is nog voor ons. Na bijna een uur speeltijd was het voor Milo wel genoeg geweest na zijn eerdere blessure, maar in de laatste minuten moet hij toch nog de eveneens moegestreden Daley vervangen. Seb geeft nog een keer laag voor en daar is Milo die de bal maar net langs de paal schuift. Dat had wat geweest zeg. Het blijft bij 5-5 en dat is misschien ook wel een passende uitslag. Ondanks het weer zal de neutrale toeschouwer zich absoluut hebben vermaakt. Het was zeker niet perfect, maar het hoge tempo en de strijd maakten vanavond veel goed.