42'
65'

HW Bokaal JO19

8 mei 2017 20:00

Vanavond mogelijk de laatste wedstrijd van dit seizoen, in de voorronde van de HW Bokaal speelt SSS vanavond uit tegen SJO Korendijk. Korendijk is al zeker van een finaleplaats en alleen bij winst is SSS ook zeker van een finaleplaats, elk ander resultaat betekend dat het seizoen voorbij is. Zonder Rick (studie), Don (geblesseerd), Jan (studie), Thijs (nog niet fit) en Paul (gebroken teen) moeten we weer een groot beroep doen op onze JO17-1 dus zijn Mitchel, Max, Ryan en Manatap aangesloten. In het doel van Korendijk een oude bekende: Vivian (vorig jaar nog SSS en regelmatig keepend bij de toenmalige B1). De trainer had er nog zo voor gewaarschuwd om direct scherp te beginnen maar helaas binnen 3 minuten staan we alweer 1-0 achter. Voordeel is wel dat er nog tijd genoeg is…. SSS zoekt de aanval en Aaron wordt gevloerd in het strafschopgebied maar de scheidsrechter ziet ‘niks’ vanuit zijn middencirkel. De volgende kans komt als Aaron naar binnentrekt en verwoestend uithaalt: 1-1. SSS is vaak op de helft van de Korendijk en nu wordt Jimi onderuit gehaald maar je raad het al: ook nu geen strafschop… Even later is het een diepe bal van Rune op Aaron die hem direct onder controle heeft maar helaas redt de keepster goed (tja we hebben haar zelf opgeleid!). En als er vervolgens weer een SSS speler onderuit gehaald wordt in het strafschopgebied geeft de scheidsrechter weer geen penalty en Tjeerd ontploft. Drie zuivere strafschoppen en de scheidsrechter ziet er niets in, het moet allemaal niet gekker worden en dan weet je dat je deze wedstrijd nooit gaat winnen van 12 man. Een vrije trap van Ruben wordt weer mooi gered door de keepster. Na 1 van de vele overtredingen laat Jimi zich even gaan en mag hij samen met zijn tegenstander even 10 minuten afkoelen. De tweede kans in de eerste helft voor Korendijk levert dan wel weer direct de 2-1 ruststand op. Wat er in de siroop zat weet ik niet maar in de 2e helft lukt er niets bij SSS en Korendijk gaat steeds beter voetballen maar gelukkig hebben zij hetzelfde probleem als wij: het benutten van kansen lukt ook hun niet. Een paar keer redt Dylan uitstekend maar veelal gaan de ballen over en naast. Als SSS dan een keer in de aanval is volgt er een counter van Korendijk maar het is buitenspel, er wordt ook gevlagd maar de scheidsrechter laat doorspelen en zo valt de 3-1. Protesten van SSS kant helpen niet maar als dan moet een scheidsrechter meelopen en als hij dit niet doet dan heeft hij daarvoor zijn assistenten waar hij vervolgens dan niet naar luistert……. SSS zet nog aan en dat levert nog de 3-2 op via Wouter maar verder komt SSS niet. De stafschoppen worden dan deze keer wel gewonnen maar dan eindigt het seizoen toch echt vanavond. Nadat het kampioenschap gestolen is van SSS halen ze ook de finale van de HW Bokaal niet. De finale gaat Korendijk JO19-1 – GOZ JO19-1 worden. Beide teams succes in de finale.