JO17-1 herpakt zich na slechte start en is verzekerd van eerste plaats

Oldegaarde 21
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4857215

Vandaag kunnen we de eerste plaats veilig stellen. We gaan op bezoek bij BZC/Zuiderpark dat net als ons nog foutloos is, maar pas twee wedstrijden heeft gespeeld. Die wedstrijden gaan ze niet meer allemaal inhalen en met de resterende duels kunnen ze slechts op gelijke hoogte komen. Maar daar willen we natuurlijk niet van afhankelijk zijn. Een overwinning vandaag zou het helemaal definitief maken. De aanloop naar dit duel was helaas wel wat onrustig. Een flink aantal spelers heeft door ziekte of blessure maar weinig getraind en het was voor sommigen zelfs de vraag of ze vandaag wel in actie konden komen. Gelukkig konden we alsnog 14 namen op het wedstrijdformulier noteren. Alleen Timo was helaas niet fit genoeg om minuten te maken. Voor de rest zullen we het even moeten afwachten.

Het begin is niet heel hoopvol want na iets meer dan een minuut ligt de bal al in ons doel. We zitten er niet kort genoeg op en dan zijn de Rotterdammers handig genoeg om er doorheen te komen. Een schot krult buiten bereik van Kris zo in de rechterhoek (1-0). Kort daarna gaat het weer allemaal iets te makkelijk en is er een overtreding nodig om een speler af te stoppen. De vrije trap wordt onberispelijk in de kruising geschoten: 2-0 na vier minuten. Zo lijkt het een hele vervelende middag te gaan worden en het weer maakt het er allemaal niet beter op. Gelukkig komen er vanaf dat moment extra krachten vrij en gaan we de duels vol aan. Eenmaal in balbezit gaat de bal steeds sneller rond en vinden we elkaar makkelijk. Het spelbeeld draait ineens om. Na elf minuten doen we wat terug als Seb de bal hoog voorgeeft op Luuk en die hoeft op de doellijn alleen nog zijn hoofd er tegenaan te zetten (2-1). Daarna zijn we helemaal los. Zuiderpark wordt compleet overlopen en na iets meer dan twintig minuten staan we weer gelijk. Een mooie aanval met veel combinaties wordt uiteindelijk door Raf ingetikt (2-2). We hebben de smaak te maken maar maken het vervolgens wel erg bont. We tikken de tegenstander helemaal weg maar willen de bal het liefst ook nog het doel indribbelen. Zo komen we vaak in schietpositie, maar kiezen we toch nog voor een onnodige pass waardoor we onze eigen kansen om zeep helpen. We vergeten even dat het gewoon nog maar 2-2 staat en we nog niets hebben. Ook Zuiderpark helpt ons daar even aan herinneren met een schot op de lat. Het blijft voorlopig gelijk.

Ook de start van de tweede helft is niet geweldig. Zuiderpark mag een paar keer uithalen maar de grootste kans is een kopbal van dichtbij waar niemand op reageert. Deze bijna zekere goal wordt door Kris fantastisch uit de hoek getikt. Aan de andere kant is ook Seb dichtbij maar ook die keeper staat goed op te letten en met zijn been voorkomt hij een doelpunt in de korte hoek. Uit een corner is het vervolgens wel raak. Wie anders dan Daley kopt de bal achter de keeper en zorgt voor de 2-3. Met een voorsprong op zak zien we de rentree van Floris die een klein deel mee mag doen. Hij vervangt Luuk die het gelukkig toch bijna een uur heeft vol kunnen houden. Ook Si Wei is fit genoeg om het laatste deel mee te spelen. We willen gelijk doordrukken maar bijna identiek aan de eerdere kans redt de keeper met zijn been op een schot van Seb in de korte hoek. We lijken kort erna opnieuw een mooie kans te krijgen. Raf draait weg bij zijn tegenstander, wordt gehaakt en de scheidsrechter wijst naar de stip. Een ideaal moment om de score te vergroten. Helaas heeft de assistent buitenspel gezien en na kort overleg voel je de bui eigenlijk al hangen. Geen strafschop en dus ook geen 2-4. Met een verschil van één doelpunt blijft het opletten en Zuiderpark krijgt een aantal vrije trappen op vervelende plekken. Gelukkig komen we hier goed doorheen. Er staat weer een echt team op het veld en we doen alles om de voorsprong vast te houden. Door de ruimte die ontstaat krijgen we zelf ook nog een grote kans met Seb en Floris die de bal niet over de lijn krijgen. Inmiddels zijn we in de extra tijd aanbeland. Jeevan heeft inmiddels Milo vervangen voor wat extra verdedigende zekerheid. Van zo'n twintig meter besluit hij uit te halen en met de keeper op het verkeerde been gaat deze zo het doel in: 2-4 en het is beslist. Het eindsignaal laat niet lang op zich wachten en dan is er toch wat opluchting. Wat een veerkracht hebben we weer getoond. Met 18 punten uit zes wedstrijden zijn we zeker van de eerste plaats. We zullen moeten afwachten of we daar in de derde fase ook voor beloond gaan worden. Volgende week sluiten we de najaarscompetitie af met het toetje bij SHO.