JO17-1 boekt zwaarbevochten zege op Smitshoek

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanaf vandaag gaat het weer om de punten. Tot aan de winterstop spelen we een nieuwe competitie met acht teams. Daarin komen we wederom Rozenburg en SHO tegen, maar ook een aantal nieuwe tegenstanders. Ook oude bekende Smitshoek is van de partij en dat is meteen de eerste opponent. De afgelopen seizoenen speelden we meerdere malen tegen elkaar en bleken de verschillen klein. Het thuisvoordeel gaf vaak de beslissing. Dat komt mooi uit, want we spelen vandaag op ons eigen kunstgras. We gaan vandaag de strijd aan met 13 spelers. Sem is een weekend weg en Milo is nog niet inzetbaar (of toch wel). Om 12 uur wordt er afgetrapt.

We starten met de wind in de rug maar dat blijkt niet persé een voordeel. Vooral aan de zijkanten verdwijnen veel passes over de achterlijn. Na vijf minuten is de wind ons wel goed gezind. We zetten goed druk, Luuk komt aan de bal, en zijn poging van afstand blijkt te lastig voor de keeper (1-0). Ondanks de vroege goal hebben we het zeker niet makkelijk. Smitshoek bouwt goed op en we worden een aantal keer behoorlijk uitgespeeld. Daardoor moeten we meer achteruit lopen dan we zouden willen. Toch is de volgende grote kans nog wel voor ons. Een schot van Seb wordt knap uit de korte hoek getikt door de Barendrechtse keeper. Daarna komen de bezoekers toch langszij als er te veel ruimte wordt wegegeven en een afstandsschot via Kris alsnog in het doel belandt (1-1). Echt onverdiend kunnen we dat in deze fase niet noemen. In het vervolg van de eerste helft krijgen we de organisatie wat beter op orde. Dat levert meer balbezit op en een aantal kansen. Na een snelle counter krijgt Raf de bal niet langs de keeper en even later scheert een vrije trap van Luuk maar net naast het doel. Met iets meer overzicht en nauwkeurigheid hadden we zeker nog wat meer kansen kunnen creëren. Het moet dan maar in de tweede helft gebeuren.

Hier en daar wordt er nog wat bijgeschaafd en zo gaan we vol goede moed weer het veld op. In deze tweede helft tonen we inderdaad meer lef. Dat we opnieuw snel op voorsprong komen is een mooie opsteker. Een corner van Luuk wordt voor de tweede keer voor het doel geslingerd. Seb probeert het met een halve omhaal die, weliswaar wat ongelukkig, met de hand wordt tegengehouden. De scheidsrechter laat doorspelen en wij gaan gelukkig ook door. In de kluts komt de bal voor de voeten van Jeevan en die schiet beheerst langs de keeper (2-1). Floris heeft daarna de 3-1 op zijn schoen als hij recht op de keeper afgaat, maar hij schiet de bal wat wild over. Gelukkig krijgt hij na iets meer dan een uur spelen nog een herkansing. Hij ontdoet zich eerst van een verdediger die half wegglijdt en zo komt hij opnieuw oog in oog met de keeper te staan. Ook nu kiest hij zeker niet voor de simpelste oplossing, maar zijn lob valt gelukkig wel binnen (3-1). Milo maakt vervolgens zijn onverwachte rentree met nog een kwartier op de klok. In dat kwartier moeten we nog behoorlijk diep gaan. Een paar minuten voor het einde moet zelfs Kris zich nog laten vervangen met kramp na eerder die dag al een wedstrijd te hebben gekeept. Floris pakt letterlijk de handschoen op maar zou verder niets meer te doen krijgen. Zo eindigt het in een zwaarbevochten 3-1 zege en zijn de eerste punten binnen. Smitshoek blijft een stugge tegenstander waar je echt niet zomaar van wint. Hoewel ze soms wel dreigend waren hebben we achteraf gezien toch nauwelijks iets weggegeven. Complimenten aan de verdediging die een ijzersterke indruk maakte, ondanks dat ze toch regelmatig één-op-éen kwamen te staan. Woensdag komen we alweer in actie voor een oefenpot tegen Rijsoord, waarna zaterdag de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd bij SHO.