JO17-1 loopt verder uit na winst op Rozenburg

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Op deze koude zaterdag mogen we als koploper thuis aantreden tegen nummer twee Rozenburg. Dat is een tegenstander die we nog kennen van de vorige competitie en het ons toen knap lastig maakte. We kwamen destijds 0-3 achter maar wisten dit door een fantastische tweede helft nog om te buigen naar 4-3. We zijn dus gewaarschuwd. Voor het eerst deze competitie spelen we op natuurgras. Daardoor was het nog even spannend of de wedstrijd doorgang kon vinden. Daarover waren de meningen verdeeld, maar met beide teams inmiddels aanwezig werd er toch afgetrapt op het nog half bevroren tweede veld.

De kennismaking met de ondergrond is letterlijk en figuurlijk hard te noemen. Al na drie minuten komen we op achterstand. In het strafschopgebied is het veld nog net wat harder en bij een terugspeelbal komt Kris in de problemen. Rozenburg kent geen genade en zorgt voor de 0-1. Het is dan wel duidelijk dat we ons spel aan de omstandigheden aan zullen moeten passen. Vanaf dat moment gaan zo veel mogelijk ballen vooruit en binnen vijf minuten hebben we de schade weer gerepareerd. Raf wordt diepgestuurd en rondt het prima af (1-1). Daarna voetballen we eigenlijk best aardig. Ondanks het moeilijk bespeelbare veld is het tempo hoog en weten we elkaar steeds beter te vinden. Het levert ook kansen op. Zowel Jeevan als Luuk schieten de bal met een beetje pech net over de lat. Het is een fase waarin we de voorsprong zeker verdienen maar ook Rozenburg er zo nu en dan nog gevaarlijk uitkomt. Gelukkig gaat ook een schot van hun kant over het doel heen. Net voor de rust slaan we alsnog toe. De achterbal van Daley gaat over alles en iedereen heen en zo kan Seb ineens richting doel. Hij schuift de bal netjes onder de uitkomende keeper door en zorgt zo voor de 2-1. Even lijken we de score nog verder te vergroten met een geplaatst schot van Raf, maar de keeper krijgt er nu wel een handje tegenaan. Ruststand: 2-1.

Direct na de rust valt de 3-1 alsnog. Het is een fantastische steekbal van Milo op Timo die het beheerst afmaakt. Helaas weten we deze marge maar kort vast te houden. Een voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal in het doel gewerkt. Zo is het binnen twee minuten alweer 3-2. We krijgen vervolgens nog een goede kans met Seb die voorlangs schiet, maar daarna wordt het wel erg rommelig van onze kant. We geven de bal een aantal keer op ontzettend knullige wijze weg en krijgen zelfs een doelpunt tegen als we een vrije trap op eigen helft zomaar inleveren. Deze wordt overigens wel terecht afgekeurd wegens buitenspel. Laat het een waarschuwing zijn. Met nog een kwartier op de klok krijgen we een vrije trap mee. Seb draait deze gevaarlijk in en de bal valt via het hoofd van een Rozenburger bij de tweede paal voor de voeten van Luuk: 4-2. Het zit dan ook even mee in deze fase. Het blijkt een doelpunt dat ons weer vleugels geeft en we krijgen ook weer wat kansen. Vooral Seb heeft nog wel zin in een doelpunt en na een mooie actie schiet hij de bal knap binnen: 5-2. Ook daarna is hij nog dichtbij maar deze keer wordt zijn poging van de lijn gehaald. Ook aan de overkant moet Daley in de slotminuut nog een bal voor de lijn wegwerken. Al had ook deze slechts voor de statistieken geweest. Zo winnen we met 5-2 en mogen we weer drie punten bijschrijven. Er staan tot de winterstop nog twee uitwedstrijden op het programma, te beginnen met een bezoek aan het Rotterdamse BZC/Zuiderpark komende zaterdag.