JO17-1 begint 2024 met winst op GOZ JO18

van der Waalstraat 1 A
3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

Na een succesvolle eerste seizoenshelft mogen we het in 2024 een treetje hoger proberen: de Hoofdklasse! Een mooie beloning voor de ontwikkeling die we als team hebben doorgemaakt. Maar eerst spelen we nog twee oefenwedstrijden. Vandaag hoeven we daarvoor niet ver te rijden, want we spelen in Mijnsheerenland tegen de JO18 van GOZ. Ook zij zijn gepromoveerd en gaan nu 1e klasse spelen, al zijn er in hun leeftijdscategorie wel minder klassen. Vorig seizoen stonden we ook al tegenover elkaar in een oefenwedstrijd. Toen hadden we het toch knap lastig tegen het verdedigend ingestelde GOZ en wisten we er kort voor het einde nog net een gelijkspel uit te slepen. We weten dus wat we kunnen verwachten en eens zien of we daarvan hebben geleerd.

De winterstop heeft ons goed gedaan want we hebben weer een fitte en complete groep. Mede daarom kiezen we ervoor om ons aan te passen aan de speeltijd van GOZ en dus gaan we voor het eerst 90 minuten spelen. De eerste kans is nog voor de thuisploeg maar daarna komen we los. Zoals verwacht laat GOZ ons het spel maken en al na drie minuten zijn we dicht bij de openingstreffer. Een strakke voorzet van Floris wordt door Raf richting de hoek geplaatst maar de keeper zit er knap bij. Even later is Raf opnieuw dichtbij na een mooie pass van Milo maar nu gaat zijn poging voorlangs. Na iets meer dan een kwartier tikt de keeper nog een afstandsschot van Jeevan naast zijn doel. Zo lukt het maar niet om de ban te breken. Ondertussen worden we wel wat slordiger en dat is nou net waar GOZ op wacht. Zo kunnen ze een aantal keer gevaarlijk omschakelen als we veel te simpel de bal verliezen. Echt grote kansen levert het vooralsnog niet op, tot in de 28e minuut. De thuisploeg sleept er een corner uit en deze valt onder de lat binnen: 1-0. In de jacht op de gelijkmaker vergeten we vervolgens te blijven voetballen en spelen we steeds meer de lange bal. We krijgen nog wel een paar goede kansen. Milo komt één-op-één met de keeper maar die komt als winnaar uit de strijd en ook een kopbal van Floris wordt schitterend gered. Als hij dit soort ballen gaat tegenhouden wordt het wel een erg lastig verhaal. Kort voor het rustsignaal belandt een afstandsschot van Daley nog op de lat. Het blijft dus bij 1-0.

De verbazing in de rust is net zo groot als tijdens de eerdere ontmoeting. Hoe kunnen we op achterstand staan met zo veel balbezit en zo veel kansen. Met veel energie komen we de kleedkamer uit en binnen een paar minuten hebben we de score volledig omgedraaid. De keeper blijkt toch passeerbaar en verkijkt zich door de drukte op een schot van Daley (1-1) en een minuut later scoort Bart uit een goede combinatie met Timo en Seb (1-2). GOZ is weer wakker en we komen goed weg als Kris knap redt bij een één-op-één-situatie en de re-bound naast wordt geschoten. Wat later valt de gelijkmaker alsnog. Het gaat even mis achterin en uiteindelijk kan van dichtbij het laatste zetje worden gegeven, ook al lijkt de doelpuntenmaker toch buitenspel te staan. Maar de goal telt, het staat 2-2 en we moeten weer op zoek naar de voorsprong. Milo is dichtbij met een schot voorlangs, een afstandsschot van Luuk wordt door de keeper naast getikt en ook Seb schiet nog net naast. Zo mag het in de afronding allemaal nog wel wat scherper, want zo veel kansen gaan we in de competitie echt niet krijgen. Tot overmaat van ramp komt GOZ opnieuw op voorsprong. Na een vrije trap duiken een aantal spelers vrij op voor Kris en zo ligt de bal ineens in ons doel: 3-2. Met onze speelduur zou het nu klaar zijn, maar dat telt vandaag niet. En gelukkig maar, want de fase erna blijkt ons beste deel te worden. Het tempo gaat verder omhoog, haast elke bal is goed en GOZ moet nog meer achteruit. We raken al snel de paal, waarna Sem voorlangs schiet. Na 83 minuten krijgen we een uitgelezen kans op de 3-3. Daley geeft de bal voor en Seb wordt vol in zijn rug geduwd. Een domme actie en dus kan de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip te leggen. Seb mag het zelf gaan doen en via de handen van de keeper gaat de stafschop er gelukkig alsnog in. We willen meer en GOZ komt er echt niet meer aan te pas. Zelfs in de drukte lukt het ons om steeds te vrije man te vinden. Luuk is dichtbij de voorsprong met een schot tegen de paal. Drie minuten voor het einde valt het doelpunt alsnog. GOZ staat massaal in het eigen strafschopgebied, maar zelfs daar komen we nog tot een schitterende combinatie. Via een aantal spelers is het uiteindelijk Yannick die het overzicht bewaard en Jeevan die de bal binnenschuift (3-4). Wat een heerlijke teamgoal. Luuk beslist daarna definitief de wedstrijd door van afstand ook nog de 3-5 binnen te knallen. Dat is ook de eindstand van een leuke, sportieve wedstrijd, waarin we opnieuw lieten zien dat we ons niet zomaar gewonnen geven. Volgende week spelen we de laatste oefenwedstrijd in het Atik Stadion in Roosendaal tegen Hoofdklasser RBC.