Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse. Op eigen veld moet het dan gaan gebeuren: de eerste punten op dit niveau. We zitten momenteel in een fase die we in de 1e klasse ook ooit hebben gehad. Prima veldspel maar het nog niet om kunnen zetten in resultaat. Dat we voetballend goed mee kunnen in de Hoofdklasse is natuurlijk een fijne ontwikkeling, maar wat punten zouden toch ook welkom zijn. Het bezoek komt deze dag uit Rotterdam, namelijk FC Maense. Na een eerste nederlaag konden zij vorige week wel de eerste punten behalen. Hopelijk komen wij nu ook van die hatelijke nul af. Luuk ontbreekt vandaag en dus werd de net herstelde Floris klaargestoomd voor een basisplek. Voor de rest is iedereen aanwezig.

Maense blijkt een fysiek sterke tegenstander, die ook nog best aardig kan voetballen. Het is geen Nieuwenhoorn, maar wel een stuk beter dan Hekelingen. Toch weten we opnieuw de regie te pakken. We combineren lekker, zijn ook wel dreigend maar tot echte kansen leidt het niet. Net als vorige week worden we één moment verrast en staan we ineens op achterstand. Een pass door het midden wordt niet goed ingeschat en ook de uitkomende Kris kan geen redding meer brengen (0-1). We blijven prima voetballen en nu levert het wel een aantal kansen op. Een goede steekpass van Milo wordt door Timo net naast het doel geschoven. Even later ontsnappen Floris en Seb aan de verdediging, maar wordt het niet lekker uitgespeeld. Gelukkig wordt die fout meteen goedgemaakt als uit de daaropvolgende corner Floris de bal tegen de touwen kopt (1-1). Op het moment dat het erop lijkt dat we gaan doordrukken, valt het doelpunt weer aan de andere kant. Ook hier zien we er toch niet echt lekker uit. Het gaat allemaal net te makkelijk en na een voorzet staan er te veel tegenstanders vrij. De eerste kopbal wordt nog door Kris gekeerd, maar de re-bound is wel raak (1-2). Zo kunnen we weer opnieuw beginnen. In het restant van de eerste helft komen we niet meer op gelijke hoogte. Dan moet het maar na de rust gebeuren.

De tweede helft is voetballend van een wat lager niveau en het komt nu vooral op strijd aan. Ondanks het fysieke verschil op sommige posities laten we ons zeker niet aan de kant zetten. De eerste kansen zijn ook weer voor ons. Na een pass van Milo is het Floris die zijn schot gered ziet worden. Een minuut later is het Seb die de bal goed aanneemt en de keeper met een stift lijkt te verrassen. Helaas belandt ook deze poging net niet in het doel. Ondertussen houdt Kris ons aan de andere kant nog in de race met een prima redding als hij oog in oog komt met een aanvaller. Het zorgt ervoor dat we nog aan een slotoffensief kunnen beginnen. Met een paar positiewisselingen proberen we de druk nog wat verder op te voeren. Een goede vrije trap van Milo wordt net langs de paal gekopt door Seb en in de slotseconden schiet diezelfde Seb nog naast. Het zit er weer niet in. Met 1-2 trekken we opnieuw aan het kortste eind in een wedstrijd die ook gewoon in 3-2 had kunnen en misschien wel moeten eindigen. We krijgen op dit niveau net wat minder tijd in de afronding en dat gaat ten koste van de nauwkeurigheid. Andersom hebben tegenstanders die effectiviteit wel en kunnen ze uit een enkel moment een doelpunt maken. Het is iets waaraan we weer zullen moeten wennen en dat komt vanzelf door wekelijks tegen dit soort teams te spelen. Positief is dat we voetballend wederom onze kwaliteiten hebben laten zien. Met twee beker- en oefenwedstrijden in het vooruitzicht zetten we de competitie even op een zijspoor, maar in maart gaan we er gewoon weer tegenaan.