Sportpolderweg 7
3205LZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-640065

Vandaag de tweede wedstrijd in de Hoofdklasse. Het betreft opnieuw een uitwedstijd en deze keer gaat de trip naar Hekelingen. Vanwege de drukte vorige week bij de veerpont waren we extra vroeg vertrokken, maar dit bleek nu mee te vallen. Zo waren we ruim op tijd aanwezig maar was de kleedkamer uiteindelijk pas een half uur voor aanvang beschikbaar. Zo heeft de promotie blijkbaar niet voor extra luxe gezorgd. Wel mogen we aantreden op het hoofdveld met tribune, al hadden de meeste jongens toch liever aan de andere kant van de kantine op kunstgras gespeeld. Het grasveld ligt er namelijk niet al te best bij. Tegenstander Hekelingen kwam na de winterstop nog niet in actie en presteerde ervoor nogal wisselvallig. Moeilijk in te schatten dus wat we kunnen verwachten, maar we moeten uiteraard gewoon van onze eigen kracht uitgaan.

Vanaf de eerste minuut is er maar één team dat wilt voetballen. We trekken ten aanval en vooral Timo is met zijn loopacties een plaag voor de thuisploeg. Niet verrassend komt ook onze grootste kans van deze eerste helft van zijn voet. Hij is eerder bij de bal dan de keeper, schiet richting het doel, maar daar kan een verdediger op de lijn nog net een doelpunt voorkomen. Het is echt wachten op de 0-1. Niet dat we enorm veel kansen krijgen, maar we zijn wel constant dreigend. In de eindfase maken we alleen te vaak de verkeerde keuze om tot meer doelpogingen te komen. Hekelingen blijkt een stuk effectiever. Het is zowat de eerste keer dat de thuisploeg de middenlijn oversteekt maar het leidt wel meteen tot een doelpunt. Een aanvaller kan op Kris af en schuift de bal langs hem heen (1-0). We zijn even van slag en even later ontsnappen we aan een tweede tegentreffer als een fout in de opbouw wordt afgestraft maar gelukkig wel vanuit buitenspelpositie. We pakken het daarna weer goed op en zijn voortdurend op de andere helft te vinden. Een halve omhaal van Luuk belandt in de handen van de keeper. En dan is het opnieuw Hekelingen dat toeslaat. Vanaf de zijkant kan de bal te makkelijk worden voorgezet, Kris krijgt er alleen een handje tegenaan en vervolgens wordt de bal bij de tweede paal tegen de touwen geschoten (2-0). Dolblij met de onterechte voorsprong begint de thuisploeg dan vanaf minuut 35 al met tijdrekken. Maar gelukkig is er nog een helft te gaan.

We spreken uit dat we vertrouwen moeten houden in ons positiespel. Niet alles gaat goed, maar voetballend zijn we gewoon beter dan deze tegenstander en daarmee moeten we het verschil kunnen maken. We beginnen vol goede moed aan de tweede helft, maar al snel krijgen we opnieuw een dreun te verwerken. Een vrije trap vanaf de zijkant valt zomaar bij de tweede paal binnen. 3-0 en daarmee wordt het wel een erg lastig verhaal. Maar de vechtlust is zeker niet uit dit team verdwenen. Een vrije trap van Daley wordt overgetikt en uit de daaropvolgende corner kopt hij ook nog tegen de lat. Het zit dan ook allemaal net niet mee. Toch doen we even later iets terug. De keeper schat een dieptepass volledig verkeerd in en Luuk kan de bal vrij simpel langs hem in het lege doel schieten (3-1). Hekelingen wordt nu steeds nerveuzer en trekt echt alles uit de kast. De één na de andere speler ligt op de grond, de keeper duikt op de meest simpele balletjes en er wordt nogal wat weggeschoten. Het is te hopen dat de verder prima fluitende scheidsrechter er flink wat minuten bij zal trekken. Het weerhoudt ons er niet van om het nog wat spannender te maken. Seb speelt zijn tegenstander uit en prikt de bal slim in de linkerhoek binnen (3-2). Er is dan nog een kwartier te gaan en hopelijk nog flink wat extra tijd. Het slotoffensief is nu echt begonnen. We doen daarin eigenlijk alles goed. We spelen goed de zijkanten vrij waarna de bal voor het doel kan worden gebracht. Het enige dat ontbreekt is dat het een beetje meezit. Een nieuwe vrije trap van Daley wordt maar net naast gewerkt, Luuk schiet nog in het zijnet en meerdere keren komen we net een voet tekort om in de drukte binnen te schieten. In de vijf minuten durende extra tijd probeert de thuisploeg ons spel verder te ontregelen met een paar stevige overtredingen. De frustratie bij ons neemt toe en het wordt hier en daar wat onvriendelijk. Niet onbegrijpelijk, maar we hebben er helemaal niets aan. De scheidsrechter, normaal niet de beroerste om wat kaarten uit te delen, houdt ze vandaag verder op zak. Hekelingen zoekt nog maar een keer de hoek van het veld op en dan is het klaar. Het leek niet eens op voetbal bij de thuisploeg, maar wij staan wel weer met lege handen. Ontzettend zuur, maar ondanks de nederlaag geeft het spel voldoende houvast voor het vervolg van de competitie. Zaterdag spelen we de eerste thuiswedstrijd op dit niveau. Tegenstander is dan het Rotterdamse FC Maense.