Geuzenpark 2
3237KN
VIERPOLDERS
tel. 0181-820180

Vandaag gaat de Hoofdklasse verder met een uitwedstrijd bij Brielle. Na wederom een afsluiting van de tunnel komt iedereen na zo'n 50 minuten aan op het complex. Bij aankomst blijken ze ook nog op zoek naar een scheidsrechter voor onze wedstrijd te zijn. Vanuit de trainers van de tegenstander komt vervolgens het voorstel om zonder scheidsrechter te spelen. Net als je denkt dat je alles wel een keer hebt meegemaakt. Het antwoord lijkt me duidelijk en dus was het doorgaan van de wedstrijd zelfs nog even onzeker. Gelukkig kwam kort voor het begin toch het verlossende woord dat er iemand was gevonden. In dit geval één van de trainers van Brielle. Niet ideaal, maar we zullen het er mee moeten doen. Tegenstander Brielle JO17-1 heeft ook nog geen punten verzameld en dus zullen beide teams vandaag graag van die hatelijke nul af willen komen.

Onder toeziend oog van enkele tegenstanders van afgelopen woensdag beginnen we aan de wedstrijd. Extra support is altijd welkom. Verrassend genoeg zakt Brielle nog verder in dan 3e-klasser GHVV'13. Enigszins verbaasd door het vele balbezit weten we eigenlijk ook niet echt wat te doen. Juist door de tijd en ruimte die we krijgen raken we soms veel te makkelijk de bal weer kwijt. In de omschakeling blijkt Brielle dan best een paar behendige spelers te hebben maar tot echt grote kansen leidt dat voorlopig niet. Beetje bij beetje schuiven we verder op naar het doel van Brielle en met onder andere een schot van Seb krijgen we ook kansen. Na 25 minuten spelen volgt de verdiende voorsprong. Een corner wordt niet goed verwerkt waardoor de bal via Milo en Yannick bij Raf terecht komt. Die geeft de bal opnieuw voor en daar staat Daley nog steeds ongedekt om simpel binnen te schieten (0-1). Daarna volgen er meer kansen. Zo begint Milo aan een solo, passeert hij de ene na de andere verdediger, maar schuift hij de bal uiteindelijk net langs de paal. Een minuut later is het alsnog raak. Deze keer is het een omschakelmoment van onze kant en na een goede voorzet van Luuk is het Seb die bij de tweede paal kan binnentikken (0-2). In de resterende tien minuten van deze eerste helft wordt er niet meer gescoord en zo gaan we met een mooie voorsprong richting de kleedkamer.

Brielle moet nu komen en dus zullen ze meer ruimte gaan weggeven. We besluiten ze in deze tweede helft nog iets meer op te gaan vangen en een vleugje Hekelingen aan ons spel toe te voegen. De voorsprong is er en het is nu aan de thuisploeg. Brielle komt niet tot echte kansen en wij blijken voor de verandering best effectief vandaag. Een vrije trap van Daley wordt door Seb ingekopt. De keeper redt in eerste instantie nog knap maar is kansloos op de re-bound van Floris. 0-3, wat een luxe. Dit mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Helaas maken we het onszelf weer niet echt makkelijk als we een aanvaller te ver laten doorlopen en hij vervolgens over een been gaat. Strafschop! Kris kiest de goede hoek maar dat blijkt net niet genoeg (1-3). Zo is het ineens weer een wedstrijd. Toch blijven de beste kansen voor ons. Zo wordt Timo diepgestuurd en gaat zijn schot maar net naast. Tien minuten voor het einde lijkt dan toch de beslissing te vallen als Floris zijn sterke invalbeurt met een tweede doelpunt bekroont. Hij beukt door de verdediging heen en schiet de bal daarna ook nog langs de keeper (1-4). Inmiddels is de officiële speeltijd verstreken als de bal opnieuw op de stip gaat. Deze is al wat makkelijker gegeven dan de vorige. Hadden we misschien toch beter zonder scheidsrechter kunnen spelen. Het begint wel bij onszelf als uit een ingooi een tegenstander zomaar de bal kan krijgen tussen vier spelers van ons. Net aangekomen in het strafschopgebied gaat hij gewillig tegen het kunstgras. Ook deze strafschop gaat erin (2-4). Inmiddels is aangegeven dat er nog vier minuten wordt doorgespeeld. In de derde minuut van deze blessuretijd krijgt Brielle nog een dubieuze vrije trap als een speler gewoon over de bal valt. Helaas blijken ze wel een specialist in huis te hebben en belandt ook deze schitterend via de binnenkant van de paal in het doel (3-4). Met nog één minuut op de klok wordt het alsnog alle hens aan dek. Na een paar peren naar voren wordt er gelukkig afgefloten en zijn de drie punten binnen. Geheel onnodig kwamen we aan het einde nog in de problemen. Zo was dit voetballend misschien wel de minste wedstrijd van de competitie maar stappen we wel als winnaar van het veld. Aan de andere kant gaven we vergeleken met de vorige duels vrijwel niets weg. In ieder geval is er ook deze keer weer keihard gewerkt door iedereen en worden we eindelijk beloond. Zaterdag komen we weer thuis in actie. Dan staat het mooie affiche tegen SC Feyenoord op het programma.