Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

De eerste punten van vorige week smaken naar meer en vandaag spelen we weer eens thuis. Het is SC Feyenoord dat op bezoek komt en dat zijn toch altijd leuke affiches. Maar buiten de naam is het absoluut geen team waar we tegenop hoeven te kijken. Ze zijn weliswaar goed gestart aan de competitie, maar vooral in uitwedstrijden laten ze nog wel eens wat punten liggen. Er zijn dus zeker kansen op een mooi resultaat. Timo vertoont momenteel zijn kunsten in de sneeuw en is er niet bij. Verder moest helaas keeper Kris net voor het begin afhaken met een blessure. Ondanks vele pogingen om hem klaar te stomen voor deze wedstrijd gaat het toch niet lukken. Gelukkig was JO14-keeper Nick al aanwezig zodat hij net als eerder tegen Nieuwenhoorn ons doel weer mag verdedigen.

Ondanks dat we met veel durf aan de wedstrijd willen beginnen, is daar weinig van terug te zien. We geven de kleine behendige voetballers van Feyenoord net te veel ruimte en die weten daar wel raad mee. Na amper een minuut gespeeld te hebben komen de bezoekers al op voorsprong. Het begint niet voor het eerst met een ingooi waar we te veel ruimte weggeven en met een slim balletje wordt een aanvaller vrij voor onze keeper gezet. Die speelt de bal over de uitkomende Nick heen in het lege doel en zo kijken we al vroeg tegen een achterstand aan (0-1). We zijn net iets te lief en na vijf minuten voorkomt Nick met zijn been een tweede treffer. Daarna bijten we meer van ons af en pakken eigenlijk steeds meer de controle. Kansen volgen er ook. Milo zet met een mooie pass Raf alleen voor de keeper maar die redt met zijn voet. Een paar minuten later is het een bal van achteruit van Daley op Raf en opnieuw komt de keeper als winnaar uit de strijd. We weten de Rotterdammers nu toch regelmatig op eigen helft vast te zetten. De volgende kans is voor Floris als hij een hoge bal knap weet de controleren en vanuit een moeilijke hoek snoeihard in het zijnet schiet. Het blijft voorlopig bij 0-1.

In de tweede helft doen we er nog een schepje bovenop. We hebben nog meer balbezit en het is echt wachten op de gelijkmaker, ondanks dat grote kansen vooralsnog uitblijven. Het is Feyenoord dat vanuit een moeilijke hoek nog wel de paal raakt. Daarna is het weer de beurt aan ons. Een strakke voorzet van Luuk wordt door Floris maar half geraakt, maar daardoor kan Daley de bal wel opnieuw inbrengen. Daar staat opnieuw Floris die maar net naast kopt. Na bijna een uur spelen krijgen we de ultieme kans op de 1-1. Luuk wordt vrijgespeeld aan de rechterkant en geeft de bal laag voor op Milo. Die raakt de bal verkeerd, maar daarna zijn er van dichtbij nog re-bounds voor Floris (2x), Daley, Milo, Luuk en opnieuw Daley, waarna de bal uiteindelijk in de handen van de keeper belandt. Echt ongelofelijk hoe we deze bal er niet in krijgen. Ook daarna volgen er nog kansen met onder andere Luuk die na een goede aanval de bal tegen de keeper aan schiet. En dan weet je het wel, bij een zeldzame kans voor Feyenoord valt de bal aan de andere kant binnen. We staan niet op te letten bij een corner die kort wordt genomen en na het opnieuw inbrengen van de bal kan een aanvaller van dichtbij inschieten (0-2). We hebben onze kansen gehad en nu wordt het wel een erg lastig verhaal. De grootste kans in de slotfase is nog voor Feyenoord maar Nick brengt prima redding. Dat had ook iets te veel van het goede geweest. Zo hebben we ons weer goed laten zien maar laten we Feyenoord hier echt met de drie punten ontsnappen. Volgende week spelen we opnieuw thuis, dan staat de derby tegen Binnenmaas op het programma.