Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Als klein clubje staan we daar toch maar mooi tussen al die grote namen. Iets waar we toch stiekem best wel trots op zijn. We hebben in meerdere oefenwedstrijden al aangetoond dat we dit niveau ook zeker aankunnen, maar nu moeten we het ook nog voor het 'echie' laten zien. Na een hele wereldreis vanwege de tunnelafsluiting komen we iets later dan gepland aan in Nieuwenhoorn. Dat het er allemaal wat serieuzer aan toe gaat blijkt al bij de passencontrole in de kleedkamer. Verder zijn de tijdstraffen verleden tijd, moet je het veld verlaten bij een blessurebehandeling en kan er maar beperkt worden gewisseld. Dat zorgt vooral bij de trainers voor wat hoofdbrekens. Het is voor iedereen nieuw, we gaan het meemaken.

Wat niet nieuw is, is dat we gewoon heel goed kunnen voetballen. Gooi daar nog een flinke portie energie bovenop en we worden een hele vervelende tegenstander. Zeker de eerste helft zou misschien wel eens de beste tot nu toe blijken te zijn. We zitten er bovenop en aan de bal doen we ook nog eens de goede dingen. Het resulteert in een enorm hoog tempo met enkele schitterende aanvallen. Tegenstander Nieuwenhoorn is duidelijk geschrokken van dat ploegje uit de 1e klasse en de onvrede neemt hoorbaar toe. Na een kwartier wordt Milo vrijgespeeld en hij besluit maar eens van afstand uit te halen. Zijn droge knal belandt buiten het bereik van de keeper in de uiterste hoek (0-1). Een zeer verdiende voorsprong. Daarna laat ook Nieuwenhoorn zien dat ze niet voor niets op dit niveau spelen. Invalkeeper Nick uit de JO14 weet een afstandsschot te keren en uit de daaropvolgende corner wordt nog de paal geraakt. Na een half uur spelen volgt een situatie die toch wel bepalend is voor het verdere verloop van de wedstrijd. Zowel Seb als de keeper lopen door op een hoge bal. De keeper raakt de bal maar half waardoor deze alsnog bespeelbaar lijkt voor Seb, maar die wordt vervolgens door de keeper omver gelopen. Ongelukkig of niet, er wordt hem daarmee een enorme kans ontnomen, maar helaas blijft een strafschop achterwege. Een paar minuten later is het dan wel aan de andere kant raak. Een goede actie over de linkerkant wordt uiteindelijk gepromoveerd tot doelpunt als de bal bij de eerste paal binnenvalt (1-1). Tegen het einde van de eerste helft krijgen beide teams nog een grote kans op de voorsprong. Een schitterende pass op Timo wordt helaas net naast getikt en Bart haalt een bijna zekere goal nog net van de lijn, waarna ook Nick nog redding brengt op de re-bound. Na 40 minuten reclame voor het voetbal mogen de teams zich even op gaan laden.

Helaas komen we in deze tweede helft al snel op achterstand. De verder uitstekend spelende Bart kan een dieptepass net niet meer onderscheppen en ook Nick kan 1-op-1 een doelpunt niet meer voorkomen (2-1). Maar ook daarna blijven we gewoon meer dan prima voetballen en zijn de beste kansen voor ons. Luke schiet een afvallende bal net over de lat en een minuut later krijgt Seb de bal zo in zijn voeten geschoven, maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen. Zo mag Nieuwenhoorn niet klagen en zeker niet als zij na een uur spelen wel beloond worden met een strafschop. Een aanvaller loopt zich vast in ons strafschopgebied en laat zich vallen, volgens de jongens was er geen enkel contact, en de scheidsrechter wijst naar de stip. Zo zitten dit soort beslissingen ook niet bepaald mee. Het cadeautje wordt uitgepakt en met 3-1 wordt het een heel lastig verhaal. We persen er dan nog wel een klein slotoffensief uit en krijgen via Seb en Floris nog twee prima kansen, maar een doelpunt zou het niet opleveren. Sterker nog, Nieuwenhoorn breidt de score een minuut voor het einde nog uit naar 4-1. Die uitslag vertelt zeker niet het verhaal van de wedstrijd, want we waren op z'n minst gelijkwaardig en hebben genoeg kansen gecreëerd. Op deze manier gaan die punten vanzelf wel komen. Wellicht volgende week als de volgende wedstrijd alweer op het programma staat. Dan gaan we op bezoek bij Hekelingen.