Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na de onnodige nederlaag tegen SC Feyenoord spelen we vandaag opnieuw thuis. Ook deze week staat er weer een mooie wedstrijd op het programma in de Hoofdklasse. Het is FC Binnenmaas dat op bezoek komt voor de enige Hoeksche Waardse derby in deze competitie. De teams kwamen elkaar twee seizoenen voor het laatst tegen in de Hoeksche Waard Bokaal. Toen wisten we, destijds nog als 1e klasser, Hoofdklasser Binnenmaas thuis op 1-1 te houden. Nu spelen we dus gewoon op hetzelfde niveau. Het geeft maar aan wat een mooie ontwikkeling we als team hebben doorgemaakt. Binnenmaas is de competitie goed gestart met slechts één nederlaag en wil zodoende mee blijven doen om de bovenste plaatsen. Dat is een positie waar wij gezien het spelbeeld in de meeste wedstrijden ook zomaar hadden kunnen staan. Dat mogen we vandaag dan weer laten zien.

Het begin is van onze kant weer ongelofelijk slap. Net als vorige week moeten we duidelijk weer even op gang komen. We gaan twee keer half een duel aan waarna we de bal ook nog veel te nonchalant willen uitverdedigen. Een aanvaller pikt de bal op, krijgt een beuk van Bart en binnen twee minuten ligt de bal al op de stip. Deze wordt overtuigend in de kruising geschoten en zo kijken we meteen tegen een achterstand aan (0-1). Binnenmaas ruikt bloed en wil de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. Ze merken al snel dat wij voetballend gewoon heel goed overeind blijven en het zeker nog niet gedaan is. We knokken ons terug in de wedstrijd en krijgen na iets meer dan tien minuten een mooie kans op de gelijkmaker. Een dieptepass van Milo wordt door Floris doorgekopt op Raf en die wordt randje strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter legt de bal er helaas net buiten maar dat blijkt voor Luuk geen enkel probleem en hij streept de bal snoeihard in de kruising (1-1). We doen weer helemaal mee. Het spel golft daarna heen en weer met een licht overwicht voor ons. Ondanks de meer dan veertig vrije trappen die in deze derby werden toegekend bleef het tempo ontzettend hoog. Beide teams wilden er een leuke wedstrijd van maken. Ondanks een paar goede aanvallende combinaties kwamen we verder niet tot echte kansen. Hetzelfde gold overigens voor de bezoekers. Zo had ook keeper Kris, weer fit genoeg na zijn blessure, tot nog toe een redelijk rustige ochtend. Met deze gelijke stand mochten de teams even gaan bijkomen.

In de tweede helft zouden we het een stuk moeilijker hebben. Het lukt ons steeds minder om de bal in de ploeg te houden en bij beide teams neemt de spanning het een beetje over. Binnenmaas is nu wat beter, maar behalve wat vangballen hoeft Kris niet echt in actie te komen. Zo zijn er inmiddels twintig minuten verstreken voordat we de eerste echte kans zien. Deze is overigens wel voor ons. Na een goede uitbraak wordt de net ingevallen Timo aan de rechterkant vrijgespeeld en zijn schot gaat net langs de paal. Met extra snelheid in het team blijven we ontzettend gevaarlijk in de omschakeling en ook Daley weet van afstand nog een keer de keeper te testen. Met nog zo'n vijf minuten te spelen zit de wedstrijd er voor hem helaas op. Helemaal versleten zoekt hij de zijkant op en wordt hij vervangen door Mikis. Si Wei, vandaag spelend als middenvelder, zoekt daardoor weer de verdediging op. Het is nu vooral zorgen dat we in ieder geval een punt aan deze wedstrijd gaan overhouden en wellicht zit er stiekem nog wel wat meer in. Een snelle voorzetting van Kris wordt verhinderd, maar uit de daaropvolgende vrije trap ontstaat wel een enorme kans. Zijn dieptepass wordt zowel door Luuk als Seb doorgekopt naar de doorlopende Timo en die wordt met een tackle van achteren toch echt onderuit gehaald. Binnen het strafschopgebied zelfs. Een duidelijke penalty maar helaas beslist de scheidsrechter anders. Maar wat een vechtlust zit er dan toch weer in dit team. We laten ons niet uit het veld slaan en krijgen een minuut later alsnog wat we verdienen. Opnieuw begint het bij een vrije trap van Kris. Via een aantal spelers ontstaat er uiteindelijk een combinatie tussen Luuk en Milo, waarna laatstgenoemde opnieuw Timo weet te lanceren. Die speelt de bal slim langs de uitkomende keeper en zorgt zo voor de 2-1. De ontlading is enorm. Alles komt er op dat moment even uit. Natuurlijk de bijna zekere winst en dat ook nog eens in een derby, maar ook het feit dat het nu eindelijk eens een keer wel onze kant op valt. In de bijna vijf minuten durende blessuretijd gooien we ons werkelijk voor elke bal. En dan is daar het eindsignaal. Wat een heerlijke overwinning die gezien de kansen niet eens onverdiend was. We hebben er weer keihard voor gewerkt. Op woensdag 3 april komt Binnenmaas opnieuw onze kant op voor de Hoeksche Waard Bokaal. Daarvoor spelen we nog de 1/4 finale van de KNVB beker, de 1/8 finale van de Rijnmond Cup en spelen we met Pasen zelfs Europees voetbal in de Belgium Cup. Genoeg om naar uit te kijken.