Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Met een gehavend team verloren we vorige week toch vrij kansloos van OVV. Drie spelers ontbraken en in de loop van de wedstrijd vielen er nog twee uit. Zonder verdere wissels moesten een aantal jongens met pijntjes noodgedwongen de hele wedstrijd volmaken. Daar kom je in deze competitie niet mee weg. Deze week ziet het er gelukkig een stuk beter uit. De clubverzorger had het druk en zijn naalden maakten overuren, maar woensdag stond vrijwel het hele team gewoon weer op het veld. En hoe. Het was weer genieten van het hoge niveau en tempo op de training en dus gingen we weer vol vertrouwen richting het weekend. Dat is wel nodig ook, want eerdere bezoekjes aan Barendrecht waren nou niet bepaald een succes. Na meerdere ontmoetingen in de 1e klasse treffen we elkaar nu voor het eerst in de Hoofdklasse. Barendrecht speelt daar al een fase langer en draait toch aardig mee. Na vijf overwinningen uit zeven wedstrijden staan ze netjes op de derde plaats. Wij staan een stukje lager, maar hebben wel een hoop onnodige punten verloren onderweg. We zijn dus zeker een tegenstander om rekening mee te houden.

1e helft:
We spelen op een nogal klein kunstgrasveld, dat 12x8 meter kleiner blijkt dan ons eigen hoofdveld. Met de warmte van vandaag scheelt het in ieder geval weer wat extra meters lopen. De beginfase is gelijkopgaand maar na vijf minuten komen we wel op achterstand. Het gaat mis achterin en dan kan de bal zo in het lege doel worden geschoten (1-0). Ook daarna maken we het onszelf vaak onnodig moeilijk. Voetballend doen we echt prima mee, maar soms verspelen we de bal zo knullig dat we zelf de kansen van Barendrecht inleiden. Na de drinkpauze zien we de eerste grote kans voor ons. Een goede voorzet van Luke wordt door Seb tegen de lat gekopt. Daarna is het toch weer Barendrecht dat een aantal grote kansen krijgt. Gelukkig kunnen we de bal steeds net op tijd wegwerken. Zo brengt ook Mikis nog een keer op de lijn redding. Aan de andere kant is het dan opnieuw Seb met een kans, maar zijn vrije trap wordt door de keeper net naast getikt. In de slotfase van de eerste helft is de thuisploeg wederom dicht bij een tweede treffer. Toch blijft het voorlopig bij 1-0 en hebben we nog genoeg om voor te strijden.

2e helft:
Barendrecht brengt een half nieuw elftal binnen de lijnen. Bij ons slechts twee wisselingen. Si Wei vervangt Luke aan de linkerkant en Luuk neemt de plaats van Seb in. Derde wissel Sem blijkt vandaag helaas toch niet fit genoeg om in actie te komen. We starten sterk aan de tweede helft en na een minuut of tien leidt dat ook tot de eerste kansen. Een verraderlijk schot van Milo wordt gekeerd door de keeper en Daley schiet de re-bound over. Twee minuten later zien we al een volgende kans als Timo na een goede loopactie de bal voorgeeft op Luuk. Die draait knap weg bij een verdediger en ziet zijn schot door de keeper uit de linkerhoek worden gewerkt. We komen steeds dichterbij. Uit de daaropvolgende corner krijgen we wat we verdienen in deze fase. De hoekschop van Milo wordt door Daley tegen de touwen gekopt: 1-1. Ook daarna zijn we zeker niet minder en naarmate de tijd vordert neemt ook de onrust bij Barendrecht toe. Met nog tien minuten officiële speeltijd te gaan komen zij helaas wel weer op voorsprong. Een zeldzaam foutje in de organisatie zorgt ervoor dat Barendrecht ineens in overtal voor Kris opduikt en hem met een schot in de kruising kansloos laat (2-1). We geven niet op en amper een minuut later ligt de gelijkmaker alweer in het doel. Een slim balletje van Milo door het midden wordt door de inmiddels weer ingevallen Seb prima afgerond (2-2). We gaan vervolgens een spannende slotfase tegemoet waarin Barendrecht niets heeft aan dit gelijke spel en wij daardoor wat meer ruimte krijgen in de omschakeling. De spanning leidt ook tot de eerste kaarten in deze wedstrijd. Een pittige overtreding van Barendrecht wordt terecht bestraft met geel en even later is het even schrikken als Mikis zelfs rood lijkt te krijgen als een tegenstander schreeuwend naar de grond gaat. Gelukkig een foutje van de scheidsrechter en blijft het slechts bij geel, waar er overigens al amper sprake was van een overtreding. Natuurlijk trekt de thuisploeg alles uit de kast om er nog met de overwinning vandoor te gaan. Net als dat wij net even wat meer tijd pakken waar het kan. Op dit moment is het vooral zorgen dat we in ieder geval met een resultaat van het veld stappen. We gaan inmiddels de extra tijd in vanwege de eerdere drinkpauze. We zijn drie minuten onderweg als we de bal diep spelen op Luuk. Die deelt een licht duwtje uit aan zijn tegenstander, de scheidsrechter laat het gaan en zo heeft hij ineens een vrije doortocht. Luuk houdt goed het overzicht en speelt de bal breed op Seb die deze vervolgens koelbloedig langs de keeper schuift: 2-3. Gaan we er dan zelfs met de drie punten vandoor? De resterende extra tijd lijkt vervolgens wel uren te duren. We gooien ons voor elke bal en na een minuut of zeven klinkt dan eindelijk het verlossende eindsignaal. Deze is wel heel lekker. Wat hebben we ons weer fantastisch teruggeknokt in de wedstrijd. Zo nemen we meer afstand van de onderste plaatsen en mogen we stiekem zelfs verder naar boven gaan kijken. Volgende week gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Poortugaal. Tussendoor spelen we dinsdag nog voor de Hoeksche Waard Bokaal tegen SHO.