Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Tussen twee bekerwedstrijden in spelen we vandaag een oefenduel tegen Spirit JO17-2. Na de afmelding van een eerdere tegenstander waren zij bereid om de reis naar Klaaswaal te maken. Na wisselend succes in de Hoofdklasse is Spirit inmiddels teruggezakt naar de 1e klasse. Daarin blijken ze wel de grote favoriet. Vandaag worden zij ook nog aangevuld met enkele JO17-1 spelers. Dat is dan weer de luxe van een grotere club. Ook wij zijn niet helemaal compleet. Ten opzichte van vorige week is Daley er niet bij. Daarentegen keert Kris weer terug onder de lat.

1e helft:
Het gras van het tweede veld is weer even wennen, maar we hebben het niet bepaald gemist. Zeker niet in deze tijd van het jaar. Desondanks starten we goed, zitten we er bovenop en komt Spirit nog niet echt aan voetballen toe. Vooralsnog zijn we deze keer ook behoorlijk effectief want de eerste echte kans is meteen raak. Na vijf minuten komt Luuk vrij aan de rechterkant en die jaagt de bal in het dak van het doel (1-0). Beide teams geven aardig wat ruimte weg en niet veel later zijn het de bezoekers die daarvan mogen profiteren. Er wordt even niet goed ingegrepen en van dichtbij komt Spirit op gelijke hoogte (1-1). Bijna komen we weer op voorsprong als een overstapje van Luuk net niet door Timo in een doelpunt kan worden omgezet. Die valt helaas wel aan de andere kant als een corner bij de eerste paal wordt ingeknikt (1-2). Zo gaat dat allemaal net weer te makkelijk. In het restant van de eerste helft is de grootste kans voor ons. Een schot van Luuk spat helaas op de lat uiteen. Verder zijn de kansen zeldzaam in deze fase. Kort voor de rust is het nog wel even schrikken als Si Wei hard in botsing komt met een tegenstander en een snee in zijn hoofd oploopt. Na nog een paar minuten speeltijd zoeken we de kleedkamer op.

2e helft:
In de rust is er vooral bezorgdheid om Si Wei. Gelukkig bleek het later al een stuk beter te gaan. Vanaf deze plaats nogmaals beterschap. Wellicht wat aangeslagen beginnen we aan de tweede helft. We halen in ieder geval niet meer ons niveau. Het helpt ook niet mee dat we na het uitvallen van Si Wei en de afwezige Daley nog meer moeten schuiven. Zeker tegen deze tegenstander komen we daar niet mee weg. We proberen het wel wat compacter neer te zetten. In het begin klopt de organisatie ook vrij aardig en komt Spirit er nauwelijks doorheen. In de omschakeling worden we zelf nog een paar keer gevaarlijk, maar spelen we het te vaak niet goed uit. Na bijna een kwartier spelen komt Spirit er toch een keer langs en maken ze er 1-3 van. Daarna vallen we toch een beetje uit elkaar en krijgen de gasten te veel tijd en ruimte om tot een aantal kansen te komen. Gelukkig staat het vizier niet helemaal op scherp en weet ook Kris met een paar prima reddingen erger te voorkomen. Door de aanvalsdrift van Spirit komen er inmiddels ook weer wat kansen aan de andere kant. Ook de keeper van Spirit laat zich echter niet makkelijk passeren. Hij brengt redding op een schot van Seb en gooit zich ook nog voor de re-bound van Floris. Even later redt hij met de voet op een poging van Luuk en schiet Raf nog voorlangs. Een tweede doelpunt blijkt ons dus niet gegund en enkele minuten voor het einde brengt Spirit de eindstand nog op 1-4. Echt onterecht kunnen we dat ook weer niet noemen. In deze samenstelling was Spirit gewoon net wat verder dan wij. Woensdag komen we alweer in actie. Dan gaan we op bezoek in Geervliet voor de 2e ronde van de Rijnmond Cup.