Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond spelen we na twee jaar weer eens een derby tegen NSVV. Als JO15 stonden de teams voor het laatst tegenover elkaar. Zowel voor de Hoeksche Waard Bokaal als in een oefenwedstrijd wisten we toen nipt te winnen, ondanks dat NSVV destijds een niveau hoger speelde. Hoe anders is dat nu. De Numansdorpers zijn weggezakt naar de 2e klasse en wij hebben inmiddels ons debuut gemaakt in de Hoofdklasse. We spelen vanavond in een wat andere samenstelling en met drie aanvoerders op de bank is het Bart die met de band om zijn arm aan de wedstrijd begint. Ook zien we keepster Arie van de MO16 in deze eerste helft onder de lat.

1e helft:
Het duurt niet lang voordat we op voorsprong komen. Na amper vijf minuten spelen is het eerste doelpunt al een feit. Een schot van Milo wordt eerst nog door de keeper gered, maar we houden balbezit en het is uiteindelijk Sem die in de drukte de bal tegendraads inschiet (1-0). Drie minuten later wordt de score al verdubbeld. Timo bezorgt de bal na een prima actie bij Seb, die van afstand de kruising weet te vinden (2-0). Het lijkt dan een monsterscore te gaan worden, maar de doelpunten vallen vervolgens niet zo makkelijk meer. Zo schiet Seb hard over en weet de keeper ook redding te brengen op twee pogingen van Timo. Na bijna twintig minuten laat ook NSVV zich een keer zien met een schot dat net naast gaat. Nog binnen het half uur maken we er 3-0 van. Er wordt lekker getikt aan de rechterkant van het veld, waarna Milo een bekeken voorzet aflevert op Luke. Die schuift de bal beheerst langs de keeper en maakt zo zijn eerste van het seizoen. Grote kansen blijven uit in het restant. Het blijft bij 3-0 en zo kan ook keepster Arie terugkijken op een geslaagde eerste helft, waarin ze vooral in de opbouw aan het werk werd gezet.

2e helft:
Na de rust zien we bijna een half elftal aan nieuwe spelers binnen de lijnen. Kris vervangt Arie in het doel en verder maken Jeevan, Milo, Bart en Seb plaats voor Daley, Luuk, Floris en Raf. Die laatste heeft niet lang nodig om een doelpunt op zijn naam te krijgen. Na wederom een prima voorbereidende actie van Timo schiet Raf de bal met links buiten bereik van de keeper (4-0). Daley heeft niet veel langer nodig en na een balletje breed van Luuk peert hij de bal met keeper en al tegen de touwen (5-0). Luuk is zelf ook nog dichtbij, maar zijn afstandsschot wordt door de keeper uit de hoek gehaald. Even later is het wel weer raak als het misgaat in de opbouw bij NSVV. Floris pikt de bal op en knokt zichzelf richting het doel waarna hij overtuigend afrondt (6-0). Ook de zevende komt op zijn naam. Net als afgelopen zaterdag kopt hij raak uit een corner (7-0). Werkelijk uit het niets lopen we in de slotfase dan nog tegen twee tegentreffers aan als de organisatie even ver te zoeken is (7-2). Dat is iets wat ons natuurlijk nooit mag overkomen en toch een smetje op de overwinning. Niet dat het verder perfect was, maar daarvoor werden we ook te weinig uitgedaagd. Ondanks de vele wisselingen wisten we elkaar toch prima te vinden en zagen we een aantal mooie combinaties. Zaterdag komen we alweer in actie. Dan staat de 1/8 finale van de KNVB Beker op het programma. Om 12:00 spelen we dan thuis tegen XerxesDZB JO17-2.