Zwaluwen Jeugd Beker O17 1/4 finale Groep 2 1/4 finale

Melis Stokelaan 1750
2541EZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3662167

Na de mooie overwinning op Binnenmaas (ook al blijkt deze in Maasdam nog niet bekend) gaat vandaag het bekeravontuur weer verder. We zijn aangekomen in de kwartfinale en dat is te merken aan de tegenstanders. We reizen af naar Den Haag om te spelen tegen BMT. Een team dat overtuigend eerste werd in de tweede klasse maar een treetje hoger vaak net aan het kortste eind trekt. Zeker een loting met mogelijkheden dus. Helaas zijn we wel flink gehavend vandaag. Floris is niet heelhuids uit de training van het eerste gekomen en ook Jeevan is niet fit genoeg om mee te doen. Ook Raf zou al vroeg uitvallen. Ondanks diverse pijntjes kan de rest gelukkig wel in actie komen.

Met enige vertraging door een pittige hagelbui wordt er iets na half 2 gestart op het kunstgrasveld. We krijgen in de beginfase veel ruimte maar doen daar bijzonder weinig mee. Veel balverlies zorgt ervoor dat ook thuisploeg BMT er een aantal keer gevaarlijk uit kan komen. Na een kwartier zien we een eerste grote kans als een dieptepass verkeerd wordt ingeschat door de verdediging en Seb op het doel afstormt. De keeper verkleint goed zijn doel en brengt redding met zijn hand. Ook BMT laat zich vervolgens zien, al gaat daar vaak wel een fout van ons aan vooraf. Kris komt net te laat uit bij een dieptepass maar gelukkig wordt de bal naast het lege doel geschoven. Een minuut later is het weer aan ons. Seb komt vrij voor de keeper maar zijn lob gaat net over het doel. Daarna voorkomt Kris een achterstand met een goede redding na een fout achterin. In de slotfase van de eerste helft lijken we eindelijk een beetje de controle te pakken. De thuisploeg komt steeds minder van de eigen helft af en wij zoeken naar een opening. Die vinden we uiteindelijk door het midden als een combinatie tussen Milo en Luuk door de laatste langs de keeper wordt geschoten: 0-1. Het is een mooie opsteker in een verder slappe eerste helft van onze kant. 0-1 is ook de ruststand.

In de tweede helft besluit BMT geduldig af te wachten op foutjes van ons. En die zijn er genoeg vandaag. Binnen drie minuten worden we drie keer verrast door de omschakeling van de thuisploeg en even zo vaak leidt het tot een doelpunt: 3-1. Hoe krijgen we het voor elkaar. We gaan daarna in de achtervolging maar het is absoluut niet onze dag vandaag. De meest simpele ballen worden ingeleverd of gaan over de zijlijn. BMT hoeft niet meer zo nodig en neemt alle tijd. De scheidsrechter spreekt ze hier zogenaamd op aan maar doet hier zelf net zo goed aan mee door het spel steeds onnodig lang stil te leggen. Het is één groot toneelstuk, maar we hebben onszelf in deze positie gebracht. We krijgen nog wel wat kansen. Met name Seb is nog dichtbij met een schot en een kopbal, die beiden net naast gaan. Kort voor het einde lijken we dan toch nog te scoren als Daley raak kopt uit een vrije trap. De scheidsrechter keurt de treffer af voor buitenspel, terwijl er niet eens werd gevlagd. Dat is opzich al opmerkelijk omdat haast bij elke aanval de vlag omhoog ging. Eén van onze supporters filmt de standaardsituaties en geeft aan dat het geen buitenspel was. De scheidsrechter besluit het moment langs de lijn maar eens terug te gaan kijken. Zo zijn we getuige van het allereerste VAR-moment in de geschiedenis van het jeugdvoetbal. Wat een vertoning. De scheidsrechter is niet overtuigd en blijft bij zijn beslissing, maar we zijn zo toch weer een paar minuten verder. Voor de vorm wordt er in de absolute slotfase nog wel een gele kaart uitgedeeld. Niet veel later wordt er afgefloten. Met een 3-1 nederlaag zijn we uitgeschakeld in de beker. We kunnen boos zijn op alles en iedereen, maar moeten uiteindelijk voor het grootste deel ook naar onszelf kijken. Bijna niemand haalde zijn niveau en zo werd het verreweg onze zwakste wedstrijd van het seizoen. De lange terugweg voelde daardoor nog net wat langer aan.