SSS MO17-1 werk hard als team maar dat is helaas net niet genoeg tegen SHO.

49'
Amber van Rij (corner)

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 4

25 februari 2017 12:00

Nadat we het vorige week helemaal weg hebben gegeven de 2e helft tegen DBGC is het vandaag de kans om dat nare gevoel weg te spelen, dat moet dan wel gebeuren tegen de nr. 2 van de competitie SHO. Dit moeten wij helaas wel met wat minder meiden doen dan dat we dit seizoen gewend zijn. Kim, Milou, Lisa en Sterre zijn helaas op vakantie. Charaya is ziek. Wendy is nog herstellende en hoopt er vanaf volgende week weer bij te zijn. En voor Myrthe is het helemaal een rot week haar oma is afgelopen maandag overleden en heeft vandaag dus helaas een begrafenis, namens iedereen heel veel sterkte met dit verlies. Gelukkig is Sanne van de MO15 bereid om mee te doen en zo kunnen we de wedstrijd toch beginnen met 12 meiden.

We begonnen vandaag in een 1-4-4-2 formatie met uiteraard Mandy in het doel. In de verdediging Jaimy, Fabienne, Sabine en Joelle. Op het middenveld Lois rechtshalf Nina linkshalf Britt verdedigende middenvelder en Fenna de aanvoerder van vandaag aanvallende middenvelder. En voorin staat Amber rechter spits en Demi linker spits. Dat betekend dat Sanne als enige wissel op de bank begint. En dat op het hoofdveld van SHO dat moet helemaal goed komen.

Met de wind tegen beginnen we de 1e helft. Waarin SHO sterk begint en binnen 2 minuten al de 1-0 scoort. Wij komen haast niet van onze helft af dat komt grotendeels door de harde wind. Daardoor viel ook snel de 2-0. Toen raakte Jaimy na een duel met de linksbuiten van SHO geblesseerd omdat ze ongelukkig op haar stuitje viel. Daardoor moesten we al snel onze enige wissel inzetten. Hierdoor ging Britt naar de rechtsback positie en schoof Fenna terug en ging verdedigende middenvelder spelen, kwam Amber op 10 te spelen en ging Sanne rechter spits spelen. We gingen toen iets beter spelen en kwamen af en toe op de helft van SHO maar in echt grote kansen leiden dit niet. Maar helaas kreeg SHO nog wel een bal in ons doel en gingen we dus met een 3-0 achterstand de rust in.

In de rust gaven de trainers aan dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld is en dat het de 2e helft met wind mee ook voor ons kans was om vandaag een resultaat te behalen. Om dit te realiseren gingen we 1-4-3-3 spelen zo dat we het beter vast konden zetten zodat SHO niet makkelijk aan voetballen kon komen en dus de lange bal moest spelen en dat is altijd lastig met wind tegen. En net als vorige week kwamen we sterker uit de kleedkamer. Binnen 2 minuten lag de bal al in het doel Sanne speelden de bal goed op Amber zij kreeg de bal voor haar rechter been en dacht niet na en schoot de 3-1 binnen. Maar helaas scoorden SHO via de counter al snel de 4-1 Maar gelukkig raakten de meiden niet van slag en gingen door met het goed spel en hard strijden met elkaar voor iedereen meter. In de 47e minuut gaf Fenna een pass op Amber zij draaiden open en schoot de bal in de linker hoek en ook achter de keeper dus dat is Amber haar 2e goal van vandaag en dat betekend 4-2. 2 minuten later mag Amber een corner nemen en met windje mee schiet ze de bal in een keer van uit de corner binnen en dat is dus haar 3e van vandaag en dat betekend een hattrick en natuurlijk ook de 4-3. Daarna kwam SHO weer beter in het spel en moesten we als team strijden om stand te houden gelukkig hielden we dat als team vol zodat we niet een zelfde laatste 20 minuten speelden als vorige week maar bleven strijden met het hele team. In de allerlaatste minuut neemt Amber weer een corner die komt bij de 2e paal en daar stond Nina helemaal vrij maar krijgt helaas de bal niet in het doel. En toen floot de scheidsrechter af.

En daarom verliezen we vandaag helaas met 4-3 van SHO maar we kunnen zeker trots zijn op elkaar, bijna allemaal 80 minuten spelen en niet opgeven, super dit niveau door zetten en volgende week  punten pakken tuis tegen JHR. Sanne hartstikke bedankt voor het mee doen.