Max Pelkman (schot)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

4 maart 2017 14:30

Hilgersom, A.

Na de afgelopen twee nederlagen in de competitie is de kans op een kampioenschap ver weg en moet SSS hopen op een aantal missers van de top 3. Voorwaarde is natuurlijk wel dat SSS zelf punten gaat en blijft pakken. Door schorsingen, vakanties, stage en blessures was het flink puzzelen voor Pascal van den Hoek en zijn assistent Ed van Mourik maar uiteindelijk komen ze met de volgende 11 namen: Diepeveen, van Gameren, Nienhuis, Zuidijk, Vollaard, Elvers, Bileti, Sizoo, van de Zande, Pelkman en van der Linden. Op de bank nemen plaats: Hoeve, Bervoets en Makengo. Na een aantal jaren maakt Rolf Vollaard weer zijn rentree in SSS 1. Het is even wennen aan het veld en de tegenstander maar na iets meer dan een kwartier is het Pelkman die de bal doorkopt op van de Zande, die passt de bal door op van der Linden en die omspeelt beheerst de keeper en schuift de 0-1 binnen. Heel lang kan SSS niet van deze voorsprong genieten want vrijwel direct is het raak aan de andere kant en staat het alweer gelijk. Maar echt uit het veld geslagen is SSS niet en 2 minuten later is het Bileti die onderuit gehaald wordt binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Hilgersom wijst naar de stip. Van der Linden legt de bal goed en schiet SSS beheerst weer op voorsprong 1-2. Als de doelpunten in dit tempo blijven vallen dan staat er na 90 minuten een korfbaluitslag op het bord. Maar op het volgende doelpunt moet het publiek even wachten tot de 32e minuut als Pelkman vanaf rechts de bal het strafschopgebied in passt op de vrijstaande van der Linden en die neemt hem mooi aan, omspeelt de keeper en schuift de 1-3 binnen. Bolnes wil voor rust nog de achterstand verkleinen en zoekt de aanval. De kansen komen er ook voor Bolnes maar eerst ligt Diepeveen in de weg, in de rebound komt de bal op de lat en wederom uit de rebound wordt SSS gered door de paal. Aan de andere kant is het een schot van van de Zande dat rakelings naast gaat. Op slag van rust is het een duel in het strafschopgebied van SSS en tot ieders verbazing fluit scheidsrechter Hilgersom en wijst hij naar de stip!  Bolnes pakt dit zeer vroege Sinterklaascadeau maar wat graag uit en brengt de stand op 2-3. Op slag van rust moet trainer van den Hoek noodgedwongen al wisselen als van Gameren niet meer verder kan en voor hem in de plaats komt de 18-jarige Bervoets het veld in. In de rust trekken de donkere wolken zich samen boven het sportpark van Bolnes en men besluit dan ook om de veldverlichting aan te doen. Aan het begin van de tweede helft een iets sterker SSS en de eerste kans is dan ook voor SSS als een diepe bal op Pelkman wordt gegeven en hij alleen voor de keeper komt maar zijn inzet komt helaas op de paal. Een bal van Bileti op van de Zande en hij mikt net naast. De kansen blijven komen voor SSS maar een schot van Bileti gaat via een verdediger naast en levert een hoekschop op. Deze hoekschop wordt door van de Zande op het hoofd van verdediger Zuidijk gelegd en dat betekent  2-4. Nu is het Bolnes dat SSS onder druk zet maar hun eerste kans in de tweede helft gaat hoog over, hun volgende kans is echter wel raak als een voorzet op een geheel vrijstaande speler van Bolnes binnengeschoten kan worden en zo de spanning in de wedstrijd weer terugbrengt 3-4. 2 minuten later geeft scheidsrechter Hilgersom weer een strafschop aan Bolnes maar het is keeper Diepeveen die de strafschop stopt. In 75e minuut de tweede wissel aan SSS kant als Makengo het veld in komt voor van de Zande. Een fout van de verdediging van Bolnes die de bal zo in de voeten speelt van Pelkman die vervolgens vrij baan heeft richting het Bolnes-doel maar helaas speelt hij de bal te ver voor zich uit zodat de keeper eerder bij de bal is dan de SSS spits. De beste kansen zijn in de laatste 10 minuten voor SSS. Uit een zeldzame tegenaanval van Bolnes is het Diepeveen de zijn ploeg wederom redt en in de daarop volgende tegenaanval is het Pelkman die goed doorgaat en de bal panklaar legt voor van der Linden maar die weet het voor elkaar te krijgen om vanaf een meter of 3 voor de doellijn de bal nog over het doel te krijgen. Maar dat is hem vergeven als hij in de slotseconden van de wedstrijd de bal voorzet op Pelkman en hij bepaalt de eindstand op 3-5. Volgende week wacht de derby uit in en tegen ’s-Gravendeel, na nederlagen in de thuiswedstrijden (1x competitie en 1x in de beker) zal SSS gebrand zijn om nu de 3 punten mee naar Klaaswaal te nemen.