Ryan Richard (kopbal)
Assist: Rune Hoeve

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 4e klasse 02

1 april 2017 14:00

Na de bagger slechte wedstrijd van vorige week staat vandaag de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys JO19-1 op het programma. De thuiswedstrijd werd met 9-1 gewonnen door SSS dus het gevaar voor onderschatting ligt op de loer. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op de Zinkweg. De eerste helft ben ik nog onderweg vanuit Spijkenisse naar Zinkweg maar krijg via mijn bijrijder wel de ruststand door: 1-0 achter. Ik zeg nog: wat een slechte 1 Aprilgrap! Maar bij aankomst op Zinkweg blijkt het toch de waarheid te zijn en volgens de aanwezigen mag ik blij zijn dat ik de eerste helft gemist heb want het spel was echt dramatisch. Krijg ik dan spijt dat ik nog naar deze wedstrijd ben gekomen? Met Wouter, Aaron en Thijs geblesseerd aan de kant is Ryan van de JO17 gevraagd om na zijn eigen wedstrijd mee te doen. SSS zoekt vanaf het begin van de 2e helft het doel van Zinkweg op en als Patrick onderuit gehaald wordt schreeuwt alles wat SSS om een strafschop maar de scheidsrechter vind dat er niets aan de hand is… SSS gaat verder met onzuiver spelen, geen oog hebben voor de vrijstaande medespeler en het missen van kans op kans. Of de keeper ligt/staat in de weg op de paal staat in de weg. En dan eindelijk eindelijk is daar de gelijkmaker van de voet van Hannes 1-1. Even later is het Laurens die het van afstand probeert maar de keeper redt. Dan is daar opeens Ruben die de 1-2 binnenschiet. Leider Gerard roept direct naar zijn spelers dat die bus geparkeerd moet gaan worden achterin om deze stand op het bord te houden. Maar zoals gewoonlijk luisteren ze niet en gaan ze door met aanvallen en via een pass van Ryan op Hannes is het 1-3. En dan lijkt het verzet van Zinkweg gebroken en vooral als Jimi op Hannes passt en Hannes verlengt de bal met de borst op het hoofd van Ryan maar de keeper lijkt de bal voor de lijn te stoppen maar gelukkig is de doellijntechnologie dit weekend vanuit de Kuip naar het 2e veld van Zinkweg verplaatst en wijst de scheidsrechter op zijn pols en daar verschijnt GOAL op  en dat betekent 1-4. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt het eerst via een pass van Rune op Hannes nog 1-5 en de eindstand komt uit een pass van Ruben op diezelfde Hannes en die knalt hem mooi in de kruising en zo eindigt deze slecht wedstrijd toch nog in een overwinning voor SSS JO19-1.