SSS MO17-1

15 april 2017 14:00

Onbekend

Verslag van de kant van JO15-2:

Na een voetbalvrije zaterdag wordt er vandaag weer gespeeld. Er is een oefenpotje geregeld tegen onze eigen MO17 en dan wil je als jongens uiteraard niet verliezen. In het verleden is wel gebleken dat onderschatting nog wel eens voor verrassingen kan zorgen bij zulke wedstrijden. We spelen vandaag in een iets andere samenstelling, want Ruben en Paul zijn op het andere veld bij de JO15-1 te zien en daarom zullen Ilan, Maarten en Daan van de JO13 ons team compleet maken. Zij hebben er al een wedstrijd op zitten en zullen normaal gesproken pas na rust hun opwachting maken.

1e helft:
We gokken er op dat de meiden met twee spitsen zullen aantreden en daar maken we dan maar gelijk een leuke uitdaging van. We gaan spelen in 3-4-3 en hopen zo in elke linie een overwicht te creëren. Er wordt ook meteen een plan B bedacht voor het geval er toch in 4-3-3 wordt gespeeld. Beide plannen kunnen echter meteen de prullenbak in, want blijkbaar had de MO17 ons ook met twee spitsen verwacht en kwam met hetzelfde tactische plan. Al kan het natuurlijk ook dat zij door de afwezigheid van enkele verdedigsters hiertoe gedwongen werden. Hoe dan ook, het levert een interessant begin van deze wedstrijd op en we besluiten het maar gewoon zo te laten staan. Ondanks dat we achterin één-op-éen staan komen we niet in de problemen. Ian is daarin een belangrijke schakel en verzet veel werk in de verdediging. Voorin moeten de buitenspelers nog even wennen aan hun posities en zij trekken dan ook te vaak naar binnen toe. Wanneer er wel goed breed wordt gehouden levert dat meteen wat kansjes op. Sam gaat een paar keer goed buitenom, maar krijgt de bal niet in het doel. Even later is het wel raak. Martijn zijn schot wordt eerst nog tegen gehouden, maar in tweede instantie tikt hij de bal breed op Bart en die schiet simpel binnen (1-0). Direct daarna volgt de kans op 2-0. Bart zorgt er met een goede pass voor dat Martijn kan uithalen. Zijn schot verdwijnt echter net voorlangs het doel. Dan staan we even te slapen en mag de MO17 zomaar de bal rondtikken rond ons strafschopgebied. We zitten er totaal niet kort op en dan is het Demi die de bal in de verre hoek schiet: 1-1. Echt paniek levert dat bij de jongens overigens niet op, want Bart zorgt drie minuten later weer voor de voorsprong als hij wegdraait bij zijn tegenstandster en met links de verre hoek vindt (2-1). Dan volgen er wat gemiste kansen. Zo schiet Bart naast als hij alleen op Mandy af kan en krijgt ook Martijn een minuut later de bal er niet in. Dat lukt Bart overigens even later wel na de beste aanval tot nu toe. Een slimme steekpass van Nathan op Martijn, die vervolgens Bart vrij voor de keeper zet en hij tikt binnen. Deze 3-1 zal ook de ruststand zijn, ook al lijkt Bart even voor rust zijn vierde treffer cadeau te krijgen. Zijn re-bound na een schot van Sander wordt echter hoog over geschoten. Het mag dus duidelijk zijn dat de score al voor rust veel hoger had kunnen en moeten zijn.

2e helft:
Na rust de eerste wijzigingen in deze wedstrijd. De drie wissels bij de JO15-1 lijken al na de eerste helft verbruikt en dus verruilt Ian het tweede voor het eerste veld. Ook Timo keert door een voetblessure niet terug binnen de lijnen. Wel in het veld deze helft zien we de drie JO13-spelers Ilan, Maarten en Daan. Voor eerstgenoemde is dat niet zo nieuw meer, maar voor de laatste twee is het hun eerste wedstrijd bij de JO15. Zo staat er inmiddels wel een heel jong team in het veld. Iets te jong en te klein om achterin met z'n drieën te blijven spelen, zo blijkt al snel. Zeker als de omschakeling vanuit het middenveld niet altijd even goed meer is en we daardoor te vaak een speler tekort komen. De omzetting naar vier verdedigers levert weer de controle op en ook meteen een doelpunt. Martijn en Maarten duiken samen op voor de neus van de MO17-keepster, maar het is Maarten die het laatste tikje geeft en daardoor bij zijn debuut meteen trefzeker is (4-1). Daarna kabbelt de wedstrijd voort en waren er voor beide doelen geen momenten meer waar ik mijn aantekeningenboekje voor nodig bleek te hebben. 4-1 lijkt daardoor de eindstand te worden, maar enkele minuten voor het einde zorgt een eigen doelpunt na druk zetten van de voorhoede nog voor een vijfde treffer. Daarmee zijn we er overigens nog niet. Martijn wordt nog één keer diep gestuurd langs de rechterkant en heeft een goede hoge voorzet in huis op Maarten. Die komt goed voor de verdediging en weet de bal in één keer vanuit de lucht met zijn voet over de keepster heen te tikken. Misschien wel de mooiste treffer van vandaag. Een 6-1 overwinning dus uiteindelijk. Natuurlijk ging er veel fout vandaag, maar eigenlijk kan je het ook nooit echt goed doen in zo'n wedstrijd. Het was in ieder geval een wedstrijd waarin wat andere jongens zich konden laten zien. Zo speelde Nathan als aanvoerder een prima wedstrijd met enkele goede steekballetjes en viel ook Colin, vooral in de opbouw, positief op. Zonder de rest te kort te doen, want bij iedereen was de inzet overigens weer prima, ook al was de uitvoering vaak nog te slordigWe willen allemaal graag een galavoorstelling laten zien, maar zo eenvoudig is dat natuurlijk niet. Volgende week nemen we het nog op tegen Oud-Beijerland JO15-2 en vervolgens is daar de meivakantie alweer. Het seizoen vliegt weer voorbij.

Verslag van de kant van SSS MO17-1:

Vandaag spelen we om 14.00 uur een oefenwedstrijden tegen JO15-2. Na de wedstrijd van een woensdagavond heb ik goede hoop dat we het de jongens heel moeilijk gaan maken. Voor Mandy is het ook een leuke wedstrijd want aan de andere kant staat der neefje in het doel.

Jaimy is nog steeds afwezig wegens een blessure. Kim is een weekendje weg. Sterre had een paasbrunch bij der oma. Joelle is gisteren gevallen en heeft waarschijnlijk der teen gebroken. Wendy heeft na een val van afgelopen woensdag weer last van haar sleutelbeen. En Sabine kan helaas niet mee doen. Dus zo beginnen we met een aantal meiden minder maar gelukkig willen Bente en Ayikoru ons team aanvullen. En ook Inola is weer terug van weggeweest en wilt graag een wedstrijdje mee voetballen.

We beginnen de wedstrijd met Mandy in het doel. Lois Fabienne en Myrthe achterin. Nina Milou Fenna en Lisa op het middenveld en Charaya Amber en Demi voorin. Op de bank hebben we dan nog Britt, Bente, Ayikoru en Inola.

We starten redelijk maar dat is helaas voor korte duur want na 12 minuten staan we al met 1-0 achter. Gelukkig maak Demi na een assist van Amber in de 17e minuut de 1-1. Jammer genoeg kunnen de meiden het niet opbrengen om nog niet half de inzet van afgelopen woensdag te geven dus in de 20e minuut is het JO15-2 die de 2-1 binnen tikt. En 10 minuten laten ook de 3-1. En zo gaan we de rust in met een 3-1 achterstand.

In de rust proberen we de meiden weer waker te schudden en door te dringen dat als we op deze manier door gaan dat we uitmoeten kijken dat we niet met 10-1 gaan verliezen. Maar dat lijkt niet bij iedereen binnen te dringen helaas.

In de 48e minuut is het weer JO15-2 die het doel wel weet te vinden en staat het al 4-1. Het is Mandy die echt weer super staat te keepen maar ze kan helaas niet alles in der eentje oplossen. In de 61e minuut is het Inola die bij der rentree wel een doelpunt scoort maar het is helaas aan de verkeerde kant dus staan we met 5-1 achter. En het word zelfs nog erger want in de 70e minuut word het ook nog 6-1.

Dames ik schaam me echt kapot door wat jullie vandaag hebben laten zien. Als je op woensdagavond echt zo goed speelt en dan nu niet eens half de motivatie en inzet kan tonen snap ik niet zo goed wat jullie dan komen doen. Ik hoop dat jullie er een zaterdag weer vol voor gaan en de laatste competitie wedstrijd wel met een goed gevoel willen afsluiten.