Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse C) winnaar 8 - winna nacompetitie

3 juni 2017 14:30

Vreeswijk, P.C.

Geschreven door Peter de Cauwer.

De eerste finale wedstrijd was op dinsdagavond SSS –Sparta .SSS begon de eerste minuten zeer sterk maar Max Pelkman en Dennis de Cauwer kwamen niet tot afronding . Het verdere verloop was een beetje heen en weer van kleine kansjes .Maar Sparta pakte op een gegeven  moment de wedstrijd over en gingen der eigen spelletje spelen van afwachten en countervoetbal en dat is niet het spelletje van SSS . In de 14e minuut was het Pelkman die de bal boven op de lat schoot en even later Feni Bileti die de keeper op de proef stelde, maar geen doelpunten ook mede te danken aan het goede keepers werk van Sylvano Diepenveen. In de 36e minuut werd Gijs van de Zande die licht geblesseerd aan de wedstrijd begon gewisseld door Frank van der Linden, maar Sparta had de teugels in handen SSS kwam net even een stapje te laat. De ruststand was dus 0-0. Sparta ging verder waar ze mee begonnen waren en dat resulteerde in de 60e minuut in de 0-1. Maar SSS liet het er niet bij zitten en het was Geir Sizoo die uit een assist van Feni Bileti de bal hard en zuiver inkopte, 1-1. Wat er toen gebeurde is mij nog onduidelijk de aftrap werd genomen en Sylvano Diepeveen stond iets te ver voor zijn doel en de spits van Sparta schoot de bal na de aftrap het doel in,  1-2 erg ongelukkig voor de keeper die al zo veel goede reddingen had gehad. SSS kwam toen pas eindelijk los en nam het spel over en Sparta stond dan ineens met de rug tegen de muur. Vele kansen die daar op volgde het was Max Pelkman die uit ook een blunder van de keeper van Sparta de 2-2 aantekende, op dat ogenblik was het wachten op de 3-2 . Maar de einstand was jammer genoeg 2-2.

Zaterdag 3 juni 2017 dit had voor SSS en Klaaswaal een mooie dag kunnen worden. Zowel Dames 1 als Heren 1 konden promoveren. Met drie bussen op naar Sparta vol op spanning. De eerste helft was erg aftastend, op een slecht veld was het moeilijk te voetballen en er waren dan ook weinig combinaties mogelijk. Een ruststand van 0-0.  De tweede helft heb ik heel weinig gezien van SSS een kans van Dennis de Cauwer een kopbal die goed van de lijn werd gehaald. Maar toen stond het al 1-0 voor Sparta die uit een klein foutje/miscommunicatie tussen verdediging en keeper van SSS tot stand kwam. Het werd geen 1-1 maar 2-0 door smerig countervoetbal . Er werd tussen door nog flink gewisseld  maar de teleurstelling was groot, geen 2e klasse voor SSS . Een zware terugreis volgde. Dan thuis komen en de Dames op de platte kar zien binnen rijden, natuurlijk de felicitaties voor de dames. Het was voor de mannen dan ook extra zuur en er vielen menig traantje van vreugde en verdriet.

SSS speelde met de volgende spelers: Sylvano Diepenveen , Geir Sizoo , Jurjen Nienhuis , (Maurice Zuidijk) , Stefan Gerritse , Erik Blokland , Feni Bileti, Emiel Elvers , Frank van der Linden , Gijs van de Zande , (Lewis Makengo) Frank van Splunter (Stefan Bervoets) Dennis de Cauwer.

Foto´s van de wedstrijd en sfeerbeelden zijn te vinden in de mediagalley. klik hier