Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse F) 1/2 finale verl. nacompetitie

14 juni 2017 20:00

Scheidsrechter

Gommans, T.

Onbekend

Afgelopen maandag kwam er ineens het bericht dat SSS alsnog kans maakt op een plek in de tweede klasse. Door het faillissement van Haaglandia schuiven er teams door. LYRA, Botlek, Naaldwijk en SSS maken nog kans op die ene plaats in de 2e klasse. Zodoende spelen we een halve finale tegen Naaldwijk op het complex van Spartaan20 aan de Oldegaarde in Rotterdam.

De selectie kent enkele wijzigingen: Emiel Elvers en Erik Blokland zijn geschorst. Frank van Splunter is niet fit genoeg om te starten. SSS start daarom met: Sylvano Diepeveen, Maurice Zuidijk, Jurjen Nienhuis, Stefan Gerritse, Geir Sizoo, Feni Bileti, Stefan Bervoets, Dennis de Cauwer, Gijs van de Zande, Frank van der Linden en Max Pelkman.

Al meteen is de eerste bal vooruit van SSS en kan Frank van der Linden een voorzet geven, een afzwaaier. De eerste 15 minuten zijn duidelijk voor SSS. Met veel druk vooruit, komt Naaldwijk er nog nauwelijks uit. We creëren enkele kansen, maar nog niet gevaarlijk genoeg. We vergeten hier eigenlijk te scoren.. Hierna gaat het spel ook meer op en neer. Naaldwijk kan iets wat in hun spel komen en wordt gevaarlijker rondom het strafschopgebied van SSS. Er is zelf een blok van Stefan Gerritse nodig op gevaarlijke schotkans. Ook SSS blijft enkele keren voor het doel van Naaldwijk gevaarlijk. Een voorzet van Max Pelkman kan door Frank van der Linden gekopt worden, maar de keeper redt. Naaldwijk wordt sterker en krijgt meer balbezit. SSS moet ook meer tegenhouden. Een sterke steekbal van Dennis de Cauwer op Max Pelkman, kan door Max niet benut worden. De aanval van Naaldwijk belandt wel in het doel. De stevige spits staat vrij en kan binnenschieten. Vlak voor rust wordt het ook nog 0-2, als er een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied wordt binnengeschoten.

Ook na rust is meteen de eerste bal vooruit van SSS. Naaldwijk lijkt zich wat meer terug te trekken. SSS voert de druk dan ook op. Een lange bal van Sylvano Diepeveen biedt Max Pelkman een kans, maar er zit onvoldoende kracht achter zijn schot. Een schot van Jurjen Nienhuis wordt door de keeper uit de doel getikt. De corner is vervolgens gevaarlijk. Een hoge bal dicht bij het doel, belandt na veel geduw en getrek in het doel. De scheidsrechter fluit, maar helaas, een vrije trap voor Naaldwijk. Doelpunt wordt afgekeurd. Er wordt gewisseld: Feni Bileti en Maurice Zuidijk verlaten het veld voor Rolf Vollaard en Frank van Splunter. SSS is de tweede helft sterker en toont de strijd die nodig is.. In de 60e minuut is het dan raak! Een steekbal zet Max Pelkman voor de keeper. Max schiet de bal in de verre hoek, 1-2! De druk blijft van SSS. Naaldwijk heeft weinig gevaarlijke momenten op de helft van SSS. Nadat al enkele aanvallen waren afgeslagen, belandt de bal uit een inworp in de voeten van Max Pelkman. Hij geeft de bal mee aan Frank van der Linden, die op de rand van het strafschopgebied dribbelt. Frank schiet de bal vervolgens schitterend in de kruising! We staan gelijk! Met zeker nog 20 minuten op de klok! Naaldwijk wordt weer sterker en het spel gaat ook weer veel op en neer. Beide teams worden een paar keer gevaarlijk. Maar de laatste minuten zijn voor SSS. Een voorzet van Geir Sizoo op de geheel vrijstaande Max Pelkman. Max kopt de bal boven op de lat. De bal draait nog bijna binnen, maar wordt eruit gekopt door een verdediger van Naaldwijk. SSS houdt druk en is veel gevaarlijker. Een grote kans voor Max Pelkman als hij alleen op de keeper af mag. Hij schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal. Er volgens kansen voor Dennis de Cauwer en de rebound voor Stefan Bervoets. Even later,  in de 90+1 minuut,  is het Dennis de Cauwer die vanaf de achterlijn met een simpele dribbel twee man passeert en de bal in de korte hoek schiet! 3-2! Nog een paar minuten blessuretijd. De, met kramp geteisterde, Max Pelkman wordt gewisseld voor Lewis Makengo. Nog even volhouden..., maar dan, bij het afslaan van een corner van Naaldwijk, fluit de scheidsrechter af. We gaan naar de finale!!

Na afloop vormde speelsters van Vrouwen 1 en supporters een kleine erehaag richting de kleedkamer. Wat een prestatie van een 0-2 achterstand terugkomen! Wat een tweede helft!! Mooi om te zien dat de strijd, die het team leverde, ook een mooie overwinning opleverde! Zonder Strijd Geen Overwinning!

Zaterdag speelt SSS de finale tegen LYRA, dat met 3-1 won van Botlek. wedstrijd wordt gespeeld om 14:00 uur op het terrein van FC Binnenmaas. Vanwege de korte afstand rijden er GEEN bussen. Op de website en op Facebook hier meer informatie over. We gaan er een mooie finalewedstrijd van maken!