SSS 1 NAAR DE TWEEDE KLASSE NA STRAFSCHOPPEN!!

1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse G) finale winnaar E nacompetitie

17 juni 2017 14:00

Virancikli, I.

Afgelopen maandag bereikte ons het bericht dat er een extra plek was vrij gekomen en of wij nog interesse hadden om mee te doen om een plek in de Tweede Klasse met Lyra, SC Botlek en Naaldwijk. Het antwoord van ons bestuur en selectie is inmiddels bekend. SSS1 speelde afgelopen woensdag op het terrein van Spartaan'20 een "thuiswedstrijd" tegen Naaldwijk. Na een moeizame eerste helft met een 2-0 achterstand in de rust vochten onze mannen zich in de tweede helft terug en door goals van Max Pelkman, Frank van der Linden en de winnende goal van Dennis de Cauwer plaatsten we ons voor de finale. Wat een topprestatie!! De spelers werden na afloop onder groots applaus van het massaal aanwezige SSS-publiek van het veld begeleid.

Gisteren was het dan zo ver!! De Finale LYRA-SSS op het terrein van FC Binnenmaas.
Voorafgaand is in de ochtend naar België gereden voor het nodige vuurwerk. Rond 12:30 uur verzamelde niet alleen de spelers van SSS zich, maar ook al een grote groep supporters. Nadat de eerste elftalspelers vertrokken waren, vertrokken ook de supporters per fiets naar Maasdam. Een groep van net iets minder dan 100 man inclusief bezemwagen kwamen ruim op tijd aan voor de wedstrijd. Om het veld heen waren ook de eerste voorbereidingen al getroffen: de vlaggen lagen klaar, het spandoek hing en ook de andere spullen lagen al klaar.

De selectie is compleet. Emiel Elvers en Erik Blokland keren terug van hun schorsing en Frank van Splunter is fit genoeg om te spelen. De opstelling is dan ook als volgt: Sylvano Diepeveen, Erik Blokland, Jurjen Nienhuis, Stefan Gerritse, Geir Sizoo, Emiel Elvers, Feni Bileti, Frank van Splunter, Dennis de Cauwer, Max Pelkman en Frank van der Linden.

Eerste helft:
Iets over 2e werd er afgetrapt op het hoofdveld van FC Binnenmaas. De eerste 15 minuten is SSS iets beter. We spelen iets meer op de helft van de tegenstander, maar creeren weinig echte kansen. LYRA is voornamelijk gevaarlijk in de omschakeling. Een gevaarlijke diepebal betekent dan ook dan Jurjen Nienhuis met een sliding aan de noodrem moet trekken, een gele kaart. Vervolgens worden we meer teruggedrongen en spelen beide teams veelal de lange bal en proberen beide teams met snelheid de tegenstander pijn te doen. Beide teams krijgen meerdere kansen. Lyra krijgt een grote kans als een speler voor een leeg doel staat, maar Geir Sizoo staat goed in de weg.  Voorzetten van Lyra kunnen op tijd worden weggewerkt. Kansen voor SSS: Een voorzet van Max Pelkman op de inkomende Frank van der Linden, maar een verdediger zit er tussen. Uit een corner heeft Max Pelkman een omhaal, maar de keeper vangt de bal. En uit een vrije trap kan Max Pelkman de bal niet over de keeper tikken, want er zit een verdediger tussen. Russtand 0-0.

Tweede helft:
Na rust is het Lyra dat de eerste kans krijgt, maar het is SSS dat als eerste scoort! Hiervoor ging er al een kans vooraf. Een lange bal van Stefan Gerritse waarmee Dennis de Cauwer diepgestuurd wordt. Bij de achterlijn geeft hij de bal voor. Frank van der Linden komt net te kort, een verdediger zit ertussen. De hoekschop van Feni Bileti wordt bij de eerste paal binnengekopt door Frank van Splunter. In de 49e minuut is 0-1!! Even is SSS ook de betere ploeg, maar als snel gaat het spel weer op en neer. Lyra is niet ongevaarlijk en krijgt meerdere kansen. In de 57e minuut is het raak. Een snelle aanval vanuit een doeltrap van Lyra over de rechterkant levert een voorzet op. SSS zet hoog druk, maar wordt voorbij gespeeld. De vrijstaande aanvoerder kan vrij inschieten, 1-1.
Lyra blijft hierna gevaarlijke snelle aanvallen houden. Ook SSS krijgt enkele kansen: de opkomende Geir Sizoo wipt de bal tussen twee spelers door, maar schiet de bal hard tegen de keeper. Twee voorzetten wordt afgefloten wegens buitenspel. In de 80e minuut verlaat Feni Bileti het veld voor Gijs van de Zande. Een lange uittrap van Sylvano Diepeveen komt uit bij het strafschopgebied van LYRA. Max Pelkman zit erbij, maar ook de keeper van LYRA. Ook Lyra krijgt kansen. Er ontstaat achterin ook meer ruimte. Een vrijstaande LYRA-speler schiet uiteindelijk over. En ook de snelle counters lopen maar net goed af. De laatste grote kans is voor SSS. Een schot van Dennis de Cauwer wordt door de keeper uit het doel getikt. Stand 1-1, dus we gaan verlengen.

In de verlenging zakken de krachten verder weg. Er onstaan meer foutjes en beide teams spelen veelal een lange bal. De eerste grote kans is voor LYRA, een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de eerste speler gemist, de tweede speler schiet hard tegen de lat. Maar ook SSS krijgt een grote kans. Een voorzet van Dennis de Cauwer komt bij de eerste paal. Max Pelkman komt voor zijn man, maar wordt geblokt. Geir Sizoo wordt, vlak voor de wissel van helften, vervangen door Rolf Vollaard.
In de 18e minuut van de verlenging krijgt SSS een vrije trap. Er ontstaat een klein opstootje. Beide aanvoerders (Emiel Elvers van SSS) hebben geslagen en worden met rood van het veld gezonden. Het spel gaat veelal snel op en neer (d.m.v. de lange bal). Een voorzet van Lyra komt gevaarlijk voor, Sylvano pakt de bal in tweede instantie pas klem. Nadat Dennis de Cauwer al een paar minuten geleden een gele kaart had gekregen, volgde 4 minuten voor het einde de tweede gele kaart. Volgens de scheidsrechter (hij werd weldegelijk geraakt bij zijn passeeractie) een schwalbe in het strafschopgebied. SSS moet met 9 man verder. SSS krijgt nog twee grote kansen. Als Max Pelkman vanaf de middenlijn kan opstomen, een tegenstander passeert, legt hij af op Frank van der Linden, die de bal tegen de keeper puntert. Even later krijgt Frank van de Linden nogmaals met een vrije schietkans, nogmaals recht op de keeper. Een vrije trap van LYRA vlak voor het einde gaat net naast. Het moet door middel van strafschoppen beslist worden...

De strafschoppenreeks kun je hieronder bekijken:

Met drie fantasische reddingen van Sylvano Diepeveen en de drie scorende spelers; Stefan Gerritse, Frank van der Linden en Max Pelkman, winnen we de strafschoppenreeks!!! SSS promoveert!!! Het is SSS gelukt om die ene plek in de tweede klasse te bemachtigen!!