Mannen, 1, 2e klasse D

9 december 2017 14:30

Onbekend

Geschreven door Peter de Cauwer.

Om bij te blijven in de midden moot moet SSS vandaag de wedstrijd winnend afsluiten.

Deze opzet was al na 2 minuten verkeken  de topscoorder van Piershil Jan Jaspers kopte de bal ongedekt in 0 – 1  en SSS wist dat ze het moeilijk zouden gaan krijgen. Maar SSS heeft wel eens meer last van een  zwakke star en na 15 minuten spelen herpakte de thuisploeg zich. Het kreeg heel langzaam het betere van het spel. Het was Dennis de Cauwer,  die in de 22e  minuut goed door ging aan de linkerkant maar geen 1-1.  Het werd een corner en uit de corner werd er een speler van SSS vast gehouden en de scheidsrechter Dhr. van Lith wees naar de stip. Max Pelkman zette de 1-1 op het scorebord.

Het was toch weer SSS die de kansen had op de voorsprong Gijs van de Zande  in de 31e minuut en Dennis de Cauwer in de 40e minuut jammer de ruststand was dan ook 1-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen en het was weer Piershil, die de score openden een bal uit niets en we staan weer onnodig achter 1-2(Stephan Baaij). SSS kwam eigenlijk de tweede helft niet aan de bak zo’n  goede 1e helft en een matige 2e helft . SSS kreeg  nog wel wat kleine  kansjes Gijs van de Zande,  die in de 52 net over kopte,  dat was eigenlijk alles . Het werd dan ook 1-3(Geert Bakker) in de 72e minuut en de ploeg van trainer Henk Dirven, dacht het is gebeurd. Heel SSS dacht aan buitenspel en dat dacht ook de grensrechter van SSS en werd door het aanhouden van de vlag weg gestuurd door de scheidsrechter.  Bert den Tuinder was zijn vervanger.  Henk Dirven ging alles op alles zetten  en wisselde Kjell Hoeve voor Glenn Weijts .  In de 78 e minuut moest de scheidsrechter de wedstrijd staken omdat er langs de lijn racistische scheldwoorden werden geuit door het  een van het thuispubliek. Nadat deze persoon erop  was aangesproken en het terrein had verlaten werd de wedstrijd hervat.

Dit was zeg maar een kleine 3e helft, die voor SSS gunstig zou uitvallen.  Zeg maar 4 minuten later scoorde Dennis de Cauwer, die op zulke momenten de energie en het doorzetting vermogen had en de thuisploeg op 2-3 bracht. Het publiek dacht dit is het , maar Dennis de Cauwer dacht daar anders over en maakte door weer goed door zetten de 3-3 . De scheidsrechter en het publiek had dit nooit meer verwacht 2 doelpunten in zo’n korte tijd . Er werd niet meer afgetrapt en Piershil verliet teleurgesteld het veld. Of dit incident de schuldige is aan het gelijk spel weet we niet. Maar het was een minderen episode uit deze sportieve wedstrijd en de spelers van Piershil hebben nog lang genoten van de gezellige kantine op Klaaswaal.

SSS Speelde met de volgende spelers :Sylvano Diepenveen , Geir Sizoo , Kjell Hoeve ,( Glenn Weijts) Stefan Gerritse , Tim Lader , Feni Bileti , Emiel Elvers , Frank van der Linden , Gijs van de Zande , Max Pelkman , Dennis de Cauwer.

Volgende week speelt SSS 1 uit bij Axelandria 66/1 om 14.00 uur.