15'

Mannen, 1, 2e klasse D

14 april 2018 14:30

Afgelopen zaterdag 14 april de uitwedstrijd van SSS tegen koploper Hellevoetsluis.

Een van de drie moeilijke wedstrijden de komende weken in het oog van de technische staf van SSS.

Hoe krijg je een spits van je ploeg in vorm. Gewoon door je topscoorder  op de bank te zetten.

Afgelopen zaterdag bleek maar weer hoe belangrijk Max Pelkman bleek te zijn voor zijn team.

Beide teams hadden een spits probleem. SSS startte wederom in de formatie van vorige week.

In het begin van de wedstrijd een afwachtende fase van beide teams. Hellevoetsluis was de eerste helft van de wedstrijd de betere ploeg en SSS kwam niet goed in haar spel.

De eerste kans was voor SSS via een voorzet van Stephan Bervoets van de rechterzijde, echter zijn ploeg profiteerde niet van dit kleine kansje.

De betere kansen waren voor de thuisploeg met name Davy Mierop van Hellevoetsluis was een plaaggeest voor de verdediging van SSS.  Door goed keeperswerk van Ricardo Minnes bleef de schade beperkt. Via een genomen hoekschop wist Frank van Gelderen van Hellevoetsluis zijn ploeg op voorsprong te brengen(1 – 0).

SSS had het geluk aan haar zijde, Feni Beleti verspeelde de bal en de thuisploeg had de mogelijkheid om te scoren. Gelukkig was het wederom doelman Minnes die erger voorkwam.

Na de rust werden er geen wijzigingen ingebracht in het team van trainer Henk Dirven van SSS.

Het zal wel gerommeld hebben in de kleedkamer want SSS begon beter in de wedstrijd te komen.

Een voorzet van Frank v.d. Linden op de diepgaande Gijs v.d. Zande de kans voor SSS, echter het lukte maar niet het doel te raken.

Na 12 minuten spelen de dubbele wissel bij SSS. Glenn Weijts en Max Pelkman kwamen in het veld ten koste van Gijs v.d. Zande en Feni Beleti.

Dit bleek een goede zet van de trainer van SSS. Beide spelers waren gebrand om te laten zien dat ze thuis horen in de Klaaswaalse formatie.

Via een goed genomen vrije trap van SSS wist Max Pelkman te scoren(1 – 1)

Pelkman had een doel en dat was scoren voor zijn ploeg. De kans was daar, maar de goed uitgekomen doelman van Hellevoetsluis wist dit te voorkomen.

Via een voorzet van Glenn Weijts scoorde Max Pelkman de 1 – 2.

Het werden nog lange minuten voor SSS. Voor beide teams wat kansjes.

Jammer voor Frank v.d. Linden, zijn schot verdween in het zijnet van Hellevoetsluis.

Zodoende een belangrijke overwinning van SSS.