Neptunus-Schiebroek 1

2 - 0

Mannen, 1, 2e klasse D

24 maart 2018 14:30

Zaterdag 24.3.2018 de belangrijke wedstrijd voor SSS uit tegen Neptunus-Schiebroek 1.

Bij winst  zou de ploeg uit Klaaswaal uit de gevaren zone komen. Na het dramatisch verlies de vorige wedstrijd bij VDL moest trainer Henk Dirven zijn ploeg weer op scherp zetten.

De beginfase van de wedstrijd  leek min of meer een kat of muis spel. Beide teams leken te wachten of een fout van de andere zodoende een begin wat nu niet bepaald was om aan te zien. Max Pelkman de spits van SSS lukte het maar niet om te scoren en speelde onder maat. Maar toch was het deze speler, wie de eerste kans kreeg uit een voorzet van Denis de Cauwer, echter zijn kopbal ging naast. Neptunus-Schiebroek 1 kreeg ook nog de nodige kansen, echter doelman Ricardo Minnes wist zijn doel schoon te houden. Een bijzonderheid was nog wel een doelpunt van Frank van der Linden, echter deze werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Lingen wegens buitenspel. Het lukte SSS maar niet om te scoren kleine kansen waren er wel. Na bijna 28 minuten spelen wist Leroy van Bueren van Neptunus-Schiebroek  zijn ploeg op voorsprong te brengen. Via een goed genomen hoekschop kopte hij de bal in het doel van SSS.  1 – 0. Zes minuten later bal verlies op het middenveld en Tom Houtschilt wist de stand op 2 – 0 te brengen.

De tweede helft een beter beginnend SSS waarschijnlijk heeft de trainer van SSS zijn ploeg duidelijk in de rust om deze achterstand goed te maken. Het positiespel van SSS was veel beter en de druk op Neptunus-Schiebroek nam toe. Kansen waren er voor beide teams, schot van Glenn Weijts echter de bal ging over het doel. Een vrije trap voor SSS, de bal belandde in de zestien, maar het lukte maar niet om te scoren. Ook de gastheren kregen nog wel de kansen. Ton Houtschilt stond alleen voor keeper Minnes van SSS en via een te mooi  stiftje ging de bal naast het doel. De ingevallen Chris Lever kreeg nog een kans om de stand te vergroten, echter zijn schot ging via de lat naast.

Zodoende bleef de stand hangen op 2 – 0 en ging SSS zonder punten naar Klaaswaal.

Volgende week zaterdag speelt SSS thuis tegen CWO aanvang 14.30 uur.